Χαμόγελα Μαρτίνς για Λάζαρο και η πλευρά «τούρμπο» με Ομάρ

Χαμόγελα Μαρτίνς για Λάζαρο και η πλευρά «τούρμπο» με Ομάρ

Η ικανοποίηση του Μαρτίνς για την επιστροφή του Έλληνα εξτρέμ. Γιατί θεωρεί μεγάλη υπόθεση το come back του Λάζαρου ο Πορτογάλος. Οι συνεργασίες με τον Ομάρ και το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο 48χρονος τεχνικός για τα επόμενα παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός πέρασε με νίκη από την Λιβαδειά παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και αυτό ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τον προπονητή των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού είδε τους παίκτες του να έχουν διάθεση και συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό του αγώνα κι αυτό φυσικά το είχε ζητήσει επίμονα ο κόουτς των πειραιωτών.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο 48χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού είχε έναν ακόμα λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος και αυτός ήταν η επιστροφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του Πειραιά. Ο διεθνής εξτρέμ έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον Λάζαρο στο βασικό σχήμα της ομάδας του στο ματς με τον Λεβαδειακό.

Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Πορτογάλος έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα του Λάζαρου, ο οποίος είχε να παίξει δύο μήνες αλλά έδειξε διάθεση στο παιχνίδι του ενώ θα πρέπει να επισημανθεί πως από δική του προσπάθεια ξεκίνησε η φάση του πρώτου γκολ των πειραιωτών.

Ο Μαρτίνς θεωρεί πολύ σημαντικό το χρονικό σημείο της επιστροφής του Χριστοδουλόπουλου καθώς ο Ολυμπιακός έχει «φορτωμένο» πρόγραμμα μπροστά του. Έχει φυσικά τα δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια με τη Ντινάμο Κιέβου για την φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να είναι σε καλό επίπεδο όλα τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας του.

Ο Λάζαρος είναι από τα μεγάλα «όπλα» του Ολυμπιακού και ο προπονητής των ερυθρόλευκων δεν κρύβει ότι ποντάρει πολλά στον διεθνή άσο για τους μεγάλους αγώνες που ακολουθούν. Είναι γνωστό πόσο σημαντική είναι για τον Μαρτίνς η επιθετική ανάπτυξη από τα άκρα (με την συνεισφορά των μπακ) και η επιστροφή του Χριστοδουλόπουλου στις υποχρεώσεις των πειραιωτών είναι ένα πολύ καλό νέο για τον Μαρτίνς και το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Πορτογάλος.

Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τους αγώνες απέναντι στη Ντινάμο, ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη και την εμπειρία των παικτών από παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων και ο Χριστοδουλόπουλος έχει να προσφέρει πολλά.

Επίσης ένα στοιχείο στο οποίο ποντάρει πολλά ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού είναι η πολύ καλή συνεργασία του Ομάρ με τον Λάζαρο από την δεξιά πλευρά. Ο Ελαμπντελαουί έδειξε και στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, με πολλές προωθήσεις κι αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο θέλει να εκμεταλλευτεί ο Πέδρο Μαρτίνς.

Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι ότι ο Νορβηγός αμυντικός δίνει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού για τον Ολυμπιακό. Από την μία δίνει πολύ μεγάλο πλάτος στην επίθεση των πειραιωτών αλλά παράλληλα δεν είναι μπακ που θ΄ανέβει για να κάνει μόνο τη σέντρα.

Ο Ομάρ πατάει στην αντίπαλη περιοχή και αυτή είναι μια πολύ σημαντική συνθήκη για το επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού των ερυθρόλευκων. Δίνει την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να παίξει με έξτρα παίκτη κι αυτό φυσικά προκαλεί «ρήγματα» στις αντίπαλες άμυνες.

Ο Μαρτίνς λοιπόν περιμένει πολλά από την συνεργασία Λάζαρου – Ομάρ στην δεξιά πλευρά και το ζητούμενο πλέον για τους πειραιώτες είναι να συνεχίσουν σε υψηλό τέμπο. Μπορούν να τα καταφέρουν με την δουλειά που κάνουν καθημερινά στο Ρέντη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ