ΑΕΚ vs ΠΑΟΚ και αιχμές για «διαφορετική αντιμετώπιση» στο θέμα της μετακίνησης οπαδών

ΑΕΚ vs ΠΑΟΚ και αιχμές για «διαφορετική αντιμετώπιση» στο θέμα της μετακίνησης οπαδών

Η Ενωση εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση για την απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών της στο ματς με τον Λεβαδειακό και εύνοιας του ΠΑΟΚ στην εκστρατεία των οπαδών του στην Ξάνθη.

Μετά από απόφαση του υπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, απαγορεύτηκε η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των φίλων της ΑΕΚ στην Λιβαδειά για το ματς με τον Λεβαδειακό. Μάλιστα, το μεσημέρι της Κυριακής, λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τους Βοιωτούς, η Ένωση σήμερα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωσή με την οποία καλεί τον κόσμο της να συμμορφωθεί στη συγκεκριμένη απόφαση, να μην μεταβεί, μεμονωμένα ή οργανωμένα, στο γήπεδο και να μην δώσει το παραμικρό άλλοθι στους αντιπάλους της.

Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι ότι ο «κιτρινόμαυροι» άφησαν σαφείς αιχμές προς την Κυβέρνηση και προσωπικά τον υφυπουργό Πολιτισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για ευνοϊκή μεταχείριση του ΠΑΟΚ στο θέμα της μετακίνησης των οπαδών. Η ανακοίνωση της ΑΕΚ μπορεί να μην κάνει ευθεία αναφορά στους Θεσσαλονικείς, αλλά η αναφορά είναι σαφής, καθώς μόλις το Σάββατο, σχεδόν 3.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στην Ξάνθη, αγνοώντας επιδεικτικά και προκλητικά την προσχηματική απαγόρευση μετακίνησης που είχε επιβληθεί ένα 24ωρο πριν την αναμέτρηση στα Πηγάδια!

Η φράση «Εμείς δεν πρόκειται εκ νέου να ανεχτούμε διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές μας», είναι αυτή που χρησιμοποιήθηκε στην ανακοίνωση της ομάδας του Δημήτρη Μελισσανίδη, ως… προειδοποίηση προς τους αρμοδίους. Αλλά παράλληλα βάζει ένα ακόμη λιθαράκι στην κόντρα που υποβόσκει μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Και η οποία φανερώθηκε και στο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, αλλά και από τις… διαδικτυακές αιχμές του Γιώργου Σαββίδη για τις σχέσεις του ισχυρού άνδρα της Ενωσης με τον Απόλλωνα Πόντου…

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απευθύνει έκκληση στους φιλάθλους της ενόψει του σημερινού καθοριστικού αγώνα με τον Λεβαδειακό για συμμόρφωση με την υπουργική απόφαση περί απαγόρευσης και της οργανωμένης αλλά και της μεμονωμένης μετακίνησής τους στο γήπεδο της Λιβαδειάς.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την έντονη δυσαρέσκειά τους απέναντι σε αυτή την απαγόρευση, όπως και την επιθυμία τους να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας μας και να συμπαρασταθούν σε παίκτες και προπονητή για την κατάκτηση της πολύτιμης νίκης, αλλά από την άλλη πλευρά θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι αυτό που προέχει για όλους μας είναι η προστασία της ΑΕΚ. Η όποια απόπειρα παραβίασης της σχετικής απόφασης θα έχει ολέθριες συνέπειες, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλέον ούτε καν η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι υπέρμαχη του δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης οπαδών σε όλα τα γήπεδα της χώρας και έχει καταθέσει σχετικές προτάσεις πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Γνωρίζουμε, όμως, όλοι μας πόσες φορές στη διάρκεια της εφετινής σεζόν και η ομάδα μας, αλλά και οι φίλαθλοί μας, έχουν μπει στο στόχαστρο και ποιοι είναι αυτοί που μας περιμένουν στη γωνία για να εκμεταλλευτούν το παραμικρό λάθος, να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να απειλήσουν εξωαγωνιστικά τα εντός γηπέδου αποτελέσματά μας, προκαλώντας εμπόδια στην πορεία μας για την κατάκτηση του τίτλου.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι υπέρμαχη της νομιμότητας και συμμορφώνεται με τις αποφάσεις, έστω και αν διαπιστώνουμε ότι πολλές φορές παραβιάζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης. Εστω και αν διαπιστώνουμε ότι αυτές οι αποφάσεις δεν γίνονται σεβαστές απ’ όλους. Εστω κι αν σε πολλές περιπτώσεις είναι ξεκάθαρο ότι ισχύουν μόνο για εμάς προκαλώντας δικαιολογημένη οργή στις τάξεις των οπαδών μας. Και είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους αρμόδιους φορείς και την πολιτική ηγεσία του ελληνικού αθλητισμού για την προάσπιση της ισονομίας. Εμείς δεν πρόκειται εκ νέου να ανεχτούμε διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές μας.

Προς το παρόν, όμως, βάζουμε πάνω απ’ όλα την ομάδα μας. Δεν χρειάζεται να δώσουμε εμείς την παραμικρή αφορμή. Δεν χρειάζεται να καλλιεργήσουμε το οποιοδήποτε αστείο άλλοθι των αντιπάλων μας. Ολοι μαζί θα πρέπει να προστατεύσουμε την ομάδα μας. Για να είμαστε κοντά της μέχρι το τέλος. Μέχρι την τελική μας δικαίωση!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ