Κυριάκος: «Πολύ μεγάλη ομάδα ο Αρης, θα φτάσει εκεί που πρέπει»

Κυριάκος: «Πολύ μεγάλη ομάδα ο Αρης, θα φτάσει εκεί που πρέπει»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη και της ΑΕΛ μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για το μεταξύ τους ματς, αλλά και αλλά θέματα γύρω από τις δυο ομάδες.

Ο Τάσος Κυριάκος πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη και της ΑΕΛ φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92,8 και αναφέρθηκε στο προσεχές ματς των δύο ομάδων στο ΑΕΛ FC ARENA.

Μιλώντας για το πρόσωπο που δείχνουν οι κίτρινοι μέχρι στιγμής ανέλυσε τους λόγους που η ομάδα παρουσιάζει «κοιλιά» και στάθηκε στην αλλαγή τεχνικής ηγεσίας.

Από την άλλη παρουσιάστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια, μίλησε για το μέγεθος του Άρη σαν κλαμπ και εξέφρασε την πίστη ότι ο «Θεός του πολέμου» θα φτάσει εκεί που αξίζει να βρίσκεται.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάσος Κυριάκος:

-Για το παιχνίδι της Κυριακής ανάμεσα στον Άρη και την Λάρισα: Έχω παίξει και στις δύο ομάδες, νομίζω ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Νομίζω ότι πιο δύσκολο το κάνει ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της ΑΕΛ γιατί όπως έχετε δει στα τελευταία ματς δεν βρίσκεται σε καθόλου καλή κατάσταση και ειδικά τώρα με αυτό τον καιρό είναι ακόμα χειρότερο και νομίζω ότι θα δυσκολέψει αρκετά και τις δύο ομάδες. Από τη  άλλη είναι ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες κάθε ομάδα για διαφορετικό λόγο, η Λάρισα γιατί χρειάζεται του βαθμούς για να ανέβει λίγο στην βαθμολογία γιατί είναι κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού και ο Άρης για να ανέβει ακόμα ψηλότερα και να βρίσκεται μέσα στην πεντάδα.

-Για το πως έχει δει τον φετινό Άρη στο πρωτάθλημα: Ο Άρης στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος με είχε εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις που έκανε και με το ποδόσφαιρο που έπαιζε, κατά τη διάρκεια έκανε μια κοιλιά και είχε κάποια άσχηκμα αποτελέσματα, τώρα νομίζω ότι μετά το παιχνίδι που κέρδισε με την Λαμία έστω και το τελευταίο λεπτό, η ομάδα απέκτησε μια καλή ψυχολογία και όπως είπα και πρίν θέλει του βαθμούς για να ”σκαρφαλώσει” ακόμα ψηλότερα στην βαθμολογία.

-Για το αν βλέπει ομοιότητες της χρονιά που ήταν και εκείνος στον Άρη με την φετινή χρονιά όπου και τότε η ομάδα είχε μόλις ανέβει: Τη χρονιά που ήμουν εγώ πάλι ήμασταν μια ομάδα καινούργια, είχαν μαζευτεί πάρα πολύ καινούριοι παίκτες δεν είχαμε κάνει τόσο καλό πρώτο γύρο με καλό ποδόσφαιρο βέβαια, είχαμε πολλές ισοπαλίες, η ομάδα δεν έχανε αλλά δεν κέρδιζε κιόλας. Θεωρώ ότι ήμασταν πολύ καλά προπονημένοι με την προετοιμασία που μας είχε κάνει ο κύριος Όγιος και νομίζω ότι αυτό φάνηκε στον δεύτερο γύρο που σχεδόν όλα τα ματς τα είχαμε κερδίσει.

Στο δεύτερο γύρο ο Αρης είχε μαζέψει περισσότερους βαθμούς από όλες τις ομάδες και για αυτό καταφέραμε να τερματίσουμε τέταρτοι και η ομάδα να βγήκε στην Ευρώπη, αλλά πάλι όταν μαζεύονται πολλοί καινούριοι παίκτες και ειδικά παίκτες από άλλες χώρες είναι λίγο δύσκολο. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να μην έχουμε υπομονή, οι ομάδες χρειάζονται χρόνο για να χτιστούν. Ο Άρης είναι μια ομάδα που είχε λείψει από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, έχει πολύ μεγάλη δυναμική με τον κόσμο, έχει ένα πολύ όμορφο γήπεδο και νομίζω ότι ο κόσμος αν έχει υπομονή σίγα-σιγά με τους κατάλληλους ανθρώπους που διοικούν θα καταφέρει να φτάσει ξανά εκεί που πρέπει να είναι και για την ομάδα του Άρη αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

-Για το που πλεονεκτεί ο φετινός Άρης: Ο Άρης είχε αλλαγή προπονητή και σε όλες της ομάδες όταν αλλάζει ο προπονητής και δεν αφήνεις ένα προπονητή να ολοκληρώσει το έργο για το οποίο τον έφερες στην ομάδα είναι λίγο δύσκολο. Ο προπονητής μετά κάνει και κάποιες αλλαγές παικτών και είναι δύσκολο να υπάρχει ένα ωραίο σύνολο μέσα στην ομάδα. Νομίζω ότι ο Άρης ενώ έχει πολύ καλούς παίκτες τώρα στα τελευταία ματς βλέπουμε ότι δυσκολεύεται, υπήρξαν και κάποιοι τραυματισμοί όπως του Γκάμα που είναι ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής που υπάρχει στην ομάδα του Άρη και θα λείψει πολύ. Τώρα ο προπονητής πρέπει να ψάξει μέσα από τις προπονήσεις και το ρόστερ να βρει του κατάλληλους παίκτες ώστε να συνεχίσει η ομάδα να έχει θετικά αποτελέσματα.

-Για το πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να επιστρέψει μετά από έναν τέτοιο σοβαρό τραυματισμό: Όσο πιο μικρός παθαίνει κάποιος έναν τραυματισμό τόσο πιο εύκολα θα τον ξεπεράσει, αλλά από την άλλη όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και έχεις θέληση, αν δεν το βάλει κάτω και με προσπάθεια και με τη  βοήθεια κάποιων ειδικών της ομάδας, αν φανεί δυνατός θα το ξεπεράσει, αυτά δυστυχώς είναι μέσα στον αθλητισμό. Έχουμε δει πολλούς παίκτες να τραυματίζονται και να επιστρέφουν καλύτεροι. Αν έχει καλή ψυχολογία και αν ακολουθήσει αυτά που του λένε οι γιατροί νομίζω θα το ξεπεράσει και μπορεί να είναι ίδιος και καλύτερος.

-Για το που πιστεύει ότι θα κριθεί η αναμέτρηση του Άρη με την Λάρισα: Η Λάρισα γνωρίζει τον αγωνιστικό χώρο αλλά και οι δύο ομάδες τον ίδιο αγωνιστικό χώρο αγωνιστούν. Από την άλλη η Λάρισα στα τελευταία παιχνίδια έχει κάνει καλές εμφανίσεις και έχει πάρει παιχνίδια αλλά από την άλλη όπως ξανά είπα χρειάζεται του βαθμούς και η Λάρισα όλα είναι μέσα στο παιχνίδι τώρα ξεκινάει ο δεύτερος γύρος και πιστεύω ότι σε προηγούμενες χρονιές θα ήταν ανταγωνιστικότερο παιχνίδι γιατί και η Λάρισα έχει δυναμική. Έκανε κάποιες καλές μεταγραφές έχει και αυτή πολλούς νέους παίκτες, πιστεύω ότι το παιχνίδι θα κριθεί στην δύναμη και αυτός που το θέλει πιο πολύ θα κερδίσει.

-Για τον αν ξεχωρίζει κάποιους παίκτες που μπορεί να κρίνουν το παιχνίδι: Από την Λάρισα αυτός που κάνει τελευταία τα καλύτερα παιχνίδι είναι ο Ντέλετιτς και θέλει προσοχή. Για την ομάδα του Άρη είναι μεγάλη η απώλεια του Γκάμα αλλά έχει τους παίκτες και μπορεί να χτυπήσει το παιχνίδι.

-Για το Σάββα Παντελίδη: Στην προηγούμενη ομάδα είχε δείξει το έργο του η ομάδα πήγαινε καλά, είχε επιτυχίες, τώρα ίσως οι παίκτες ακόμα να μην έχουν καταλάβει τον τρόπο σκέψεις του γιατί είναι δύσκολο, διαφορετικό σύστημα θέλουν να παίξουν οι Έλληνες προπονητές διαφορετικό η ξένοι και ίσως και για αυτό ο Άρης να έχει κάνει κοιλιά, αλλά νομίζω ότι παιχνίδι με το παιχνίδι θα είναι καλύτερος και θα πάρει αποτελέσματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ