Η μπαγκέτα στον Μάνταλο

Η μπαγκέτα στον Μάνταλο

Η νέα αλλά ταυτόχρονα… οικεία θέση του Μάνταλου στον άξονα, η πίστη του Ουζουνίδη στις ηγετικές του ικανότητες και η ευκαιρία του αρχηγού της ΑΕΚ για να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Μεταξύ των παικτών της ΑΕΚ που παρουσιάστηκαν αισθητά βελτιωμένοι στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, ήταν και ο Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη φετινή χρονιά στον άξονα. Σε μια σκέψη που ο Μαρίνος Ουζουνίδης μπορεί να είχε καιρό στο μυαλό του, ωστόσο εφάρμοσε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Ο προπονητής της Ένωσης γνωρίζει καλά τον διεθνή μέσο, από τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα. Όταν οι δύο τους συνυπήρχαν στην Ξάνθη.

Ο Ουζουνίδης εκτιμά πως ο Μάνταλος μπορεί να ανταποκριθεί εξαιρετικά σε έναν ρόλο στο κέντρο, ως εσωτερικός μέσος. Μιας και έτσι ο αρχηγός της ΑΕΚ αποκτά τη δυνατότητα να βρίσκεται πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή και να οργανώσει καλύτερα το παιχνίδι της ομάδας του. Κάτι που έκανε υποδειγματικά στο παιχνίδι που προηγήθηκε.

Όπως φαίνεται λοιπόν η μετάθεση του Μάνταλου στον άξονα, είναι πιθανό να έρθει πιο δυναμικά στα αγωνιστικά πλάνα του Ουζουνίδη. Όχι απαραίτητα όταν ο Εβρίτης τεχνικός επιλέγει έναν σχηματισμό με ενισχυμένο κέντρο, όπως στα Γιάννενα. Μιας και φαίνεται πως ο προπονητής της ΑΕΚ έχει στο μυαλό του και την αξιοποίηση του Μάνταλου στον άξονα και σε σχηματισμό 4-4-2. Σύστημα που εφάρμοζε στην ΑΕΚ από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ