Απεβίωσε ο πρώην τεχνικός του Άρη Ιβάν Βούτσοφ (pic)

Απεβίωσε ο πρώην τεχνικός του Άρη Ιβάν Βούτσοφ (pic)

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Άρης για τον Βούλγαρο τεχνικό ο οποίος πέθανε σε ηλικία 80 ετών.

Θρήνος στην οικογένεια του Άρη, καθώς όπως ενημέρωσε η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, ο Ιβάν Βούτσοφ απεβίωσε. Ο Βούλγαρος τεχνικός είχε διατελέσει προπονητής του Άρη τη σεζόν 1991-92. Ο Βούτσοοφ είχε γεννηθεί το 1939, ηταν δηλαδή 80 ετών.

Ο Βούτσοφ υπήρξε ποδοσφαιριστής έχοντας γράψει ιστορία κυρίως με τη Λέφσκι Σόφιας, τη φανέλα της οποίας φόρσε για 9 χρόνια (1960-69).

Ως προπονητής κάθισε στους πάγκους κυρίως ομάδων της χώρας του. Συγκεκριμένα στη Λέφσκι Σόφιας, τη Σπάρτακ Βάρνα, τη Σπάρτακ Πελβεν τη Σλάβια Σόφιας, ενώ για λίγο πέρασε και από την κροατική Χάιντουκ.

Εξάλλου βρέθηκε και στον πάγκο της Εθνικής Βουλγαρίας, ενώ μετά τον Άρη επέστρεψε για μια σεζόν στη Λέφσκι, για να κλείσει την καριέρα του τη σεζόν 1993-94 στη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ.

Ως ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε πρωταθλητής το 1965 και το 1968 με τη Λέφσκι ενώ το 1967 υπήρε Κυπελλούχος με την ίδια ομάδα.

Ως προπονητής οδήγησε την ομάδα της Σοφιας στην κατάκτηση του νταμπλ το 1979, αλλα και στην κατάκτηση του Κυπέλλου το 1976. Επιπλέον το 1976 Πήγε τη Λέφσκι ως τους 4 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ