Ο… ετοιμοπόλεμος Μπακασέτας και τα «λυμένα» χέρια του Ουζουνίδη

Ο… ετοιμοπόλεμος Μπακασέτας και τα «λυμένα» χέρια του Ουζουνίδη

Πως ο διεθνής άσος κατάφερε να ξεπεράσει και τις πλέον αισιόδοξες προσδοκίες αναφορικά με την ετοιμότητά του και τι αλλάζει με την επιστροφή του, στις επιλογές του τεχνικού της ΑΕΚ.

Ο Τάσος Μπακασέτας πραγματοποίησε την προηγούμενη αγωνιστική την πρώτη συμμετοχή της… δεύτερης θητείας του στην ΑΕΚ, με την επιστροφή του διεθνή άσου στη δράση να γίνεται με ιδανικό τρόπο. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός μπήκε με το «καλημέρα» στα αγωνιστικά πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη, παίρνοντας άμεσα φανέλα βασικού. Ενώ ήταν και από τους πρωταγωνιστές στην επιβλητική νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ, κάνοντας στο διάστημα που αγωνίστηκε ένα εξαιρετικό και παράλληλα γεμάτο ουσία ματς. Παρότι τον είδαμε σε έναν ρόλο, με τον οποίο δεν είχε εξοικειωθεί κατά το παρελθόν.

Ο Μπακασέτας μετατοπίστηκε από τα άκρα, στον άξονα, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα να βρεθεί σε πιο… γνώριμα αγωνιστικά λημέρια. Ως εσωτερικός χαφ, ο Μπακασέτας έδειξε να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι της ΑΕΚ. Οι συνεργασίες με τους επιθετικούς ερχόντουσαν πιο εύκολα, ενώ παράλληλα προέκυπταν με μεγαλύτερη συχνότητα οι ευκαιρίες για να απειλήσει την αντίπαλη εστία, με το «φαρμακερό» αριστερό του.

Η επιλογή λοιπόν της αξιοποίησης του 25χρονου άσου σε έναν πιο κεντρικό ρόλο, φαίνεται πως μπορεί να μπει δυναμικά στα πλάνα του Ουζουνίδη. Που ποντάρει πολλά στην παρουσία του Μπακασέτα, προκειμένου η εικόνα της ΑΕΚ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι να βελτιωθεί σημαντικά στο υπόλοιπο της σεζόν.

Βεβαίως, είναι σίγουρο πως ο άσος της Ένωσης θα κληθεί να καλύψει και τη θέση του δεξιού εξτρέμ. Ενδεχομένως και σύντομα. Αφού στην περίπτωση της επιστροφής της ΑΕΚ στο κλασικό 4-4-2 που μας έχει συνηθίσει, ο «Μπάκα» θα μετατοπιστεί και πάλι στα πλάγια. Κάτι που πάντως ειδικά στη φετινή χρονιά, δεν έδειξε να τον… δυσκολεύει.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο πάντως στο «comeback» του Μπακασέτα στην ΑΕΚ, ήταν η αγωνιστική του ετοιμότητα. Το ότι κατάφερε δηλαδή να μπει κατευθείαν και μάλιστα με ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια του, στην αγωνιστική εξίσωση της Ένωσης. Το παραπάνω ήταν κάτι που ήρθε μέσα από τη δουλειά και την επιμονή που έδειξε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Ίσως, γιατί είχε την αίσθηση πως τελικώς θα βρεθεί η φόρμουλα και θα φορέσει ξανά τα κιτρινόμαυρα, παρά τα γεγονότα του Νοεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ