Σε ώρες Ζιλ και… Λοντίγκιν

Σε ώρες Ζιλ και… Λοντίγκιν

Στην ευθεία για την απόκτηση του Πορτογάλου ο Ολυμπιακός. Τι ισχύει με τον «άσο»

Ένα ψηφιδωτό που σκαρώνεται από το καλοκαίρι κομμάτι-κομμάτι. Με υπομονή και επιμονή. Σε μια αναζήτηση όχι ακριβώς από ανάγκη. Η συνεχής προσπάθεια του Ολυμπιακού για την βελτίωση του ρόστερ. Για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εναρμόνιση στα «θέλω» του Πέδρο Μαρτίνς. Του Πορτογάλου τεχνικού που βάζει την υπογραφή του φαρδιά πλατιά σε αυτό το εγχείρημα και που βεβαίως τις περισσότερες φορές βρίσκεται πίσω από τις μεταγραφικές ιστορίες στο μεγάλο λιμάνι.

Πολλώ δε μάλλον σε ότι αφορά στους συμπατριώτες του. Στον Ντανιέλ Ποντένσε που μισή σεζόν τώρα δίνει άλλες δυνατότητες στις πτέρυγες, στον Ζοσέ Σα που αναδεικνύεται σε φυσιογνωμία μπροστά από την ερυθρόλευκη εστία. Είναι πολύ κοντά πλέον ο Ολυμπιακός στη μορφή που θέλει. Είναι όμως και πάντα έτοιμος για το… παραπάνω. Πάντα έτοιμος να προσθέσει κάτι. Στην προκειμένη περίπτωση: Αυτό το κάτι του Ζιλ Μπαστιάο Ντίας ο οποίος βρίσκεται προ των πυλών του λιμανιού. Ίσως και αύριο να έχουμε νεότερα για εκείνον.

Τι εστί Ζιλ; Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ιβηρικής τα τελευταία χρόνια. Κάποιος για τον οποίο ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έδωσε ως προπονητής της Μονακό 5 εκατ ευρώ στη Μπράγκα για να τον αποκτήσει στα 18 του (2015). Ένας αριστεροπόδαρος εξτρέμ που προ διετίας έφερε στο σημείο τον (ομόσταυλο του τότε στη Μονακό) Κιλιάν Μπαπέ να στοιχηματίζει για χάρη του. Για την εξέλιξη του ταλέντου του.

Ιδιαίτερη περίπτωση. Τόσο ενδιαφέρουσα περίπτωση που έβαλε τον Μαρτίνς σε πειρασμό να τον «αναδείξει» ως το επόμενο κομμάτι του παζλ. Ο 22άχρονος δεν είναι ποδοσφαιριστής για την… Σούπερ Λιγκ. Είναι πολυτέλεια. Ένας σύγχρονος μεσο-επιθετικός που μπορεί να παίξει και στις πτέρυγες αλλά και στον άξονα, καλός δημιουργός, ικανότατος στο να προσθέσει και άλλο «κάθετο» παιχνίδι συνεπής και στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Έχει πολλά. Του λείπει μόνο ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον που θα του δώσει την ευκαιρία να τα δείξει. Ο πιο μεγάλος μπελάς για την εξέλιξη του είναι πως τα τελευταία χρόνια αλλάζει διαρκώς ομάδες και πρωταθλήματα. Αν η Μονακό δεν επέμενε να τον δανείζει (Βαρζίμ, Ρίο Άβε, Φιορεντίνα, Νότιγχαμ Φόρεστ φέτος με 24 συμ), αν του είχε δώσει τις ευκαιρίες που του αντιστοιχούσαν λογικά η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο θα ήταν ισόποση με τα μπάτζετ του μισού ελληνικού πρωταθλήματος.

Ακριβώς σε αυτή την παράμετρο όμως είναι που «πατά» ο Ολυμπιακός. Στην «συγκυρία» που βρίσκει τον Ζιλ στον δρόμο του. Στο ότι μπορεί να παρέχει στον Πορτογάλο αυτό που του λείπει για τον επόμενο ενάμιση χρόνο (και ίσως παραπάνω αν προκύψει μια λογική οψιόν αγοράς). Όπως βεβαίως ποντάρει και στην δική του επιθυμία. Ο Ζιλ θέλει να παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ, θέλει να γίνει πρωταγωνιστής. Θέλει να δουλέψει στην ομάδα του Μαρτίνς, του Ποντένσε και του Σα.  Θέλει μια τέτοια ευκαιρία. Οπότε το ένα μπορεί να φέρει το άλλο. Άμεσα. Στις επόμενες ώρες.

Θυμίζουμε ότι οι Πειραιώτες έχουν ανοιχτό λογαριασμό σε ότι αφορά στις «προσθήκες» στο ρόστερ και μια υπόθεση τερματοφύλακα. Το όνομα του Γιούρι Λοντίγκιν είναι που έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και όπως φαίνεται είναι το πρώτο στη λίστα τους. Υπάρχει μπροστά όμως ένα δεκαήμερο στη μεταγραφική περίοδο. Το δεκαήμερο της δράσης όπου γίνονται μαζεμένα όσα δεν… προηγήθηκαν. Υπάρχουν αρκετές άλλες προτάσεις. Υπάρχει πάντα και μια εκκρεμότητα με τον Ανδρέα Γιαννιώτη. Το θέμα «τερματοφύλακας» ακολουθεί. Ο Ζιλ προηγείται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ