Ο Γιαννιώτης της… ανατροπής και οι λύσεις για το τέρμα

Ο Γιαννιώτης της… ανατροπής και οι λύσεις για το τέρμα

Ο Ολυμπιακός τσεκάρει την αγορά για τερματοφύλακα, αλλά παράλληλα εντείνονται οι πληροφορίες που θέλουν... ανατροπή σκηνικού και παραμονή του Ανδρέα Γιαννιώτη.

Στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν είναι σίγουρο, τίποτε δεν αποκλείεται, τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Πόσο μάλλον σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεταγραφές ή το στάτους των ποδοσφαιριστών. Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πολύ καλά το «παιχνίδι», από κάθε άποψη. Και γνωρίζουν πως τίποτε δεν «γράφεται» με ανεξίτηλο στυλό. Όλα είναι ρευστά και τα πάντα μπορεί να ανατραπούν. Με την περίπτωση του Ανδρέα Γιαννιώτη να μπαίνει σιγά σιγά σε αυτή την κατηγορία: της ανατροπής.

Η διαφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του προκάλεσε μια σειρά από αντιδράσεις από πλευράς Ολυμπιακού. Αντιδράσεις που προκλήθηκαν εν πολλοίς από τις περίεργες διαρροές για ενδιαφέρον άλλων ομάδων και όχι τόσο από την οικονομική διαφορά στις επαφές μεταξύ των δύο πλευρών. Εξάλλου, κανείς ποδοσφαιριστής, ποτέ δεν έχει φύγει από την ομάδα του Πειραιά για οικονομικούς λόγους. Πόσο μάλλον κάποιος παίκτης που ο σύλλογος θέλει να τον διατηρήσει στο δυναμικό του. Και ο Γιαννιώτης ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Αυτή τη στιγμή ο 26χρονος κορυφαίος γκολκίπερ στην Ελλάδα για την περσινή σεζόν, βρίσκεται εκτός ομάδας, μέχρι νεωτέρας. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται παρασκηνιακές επαφές, ώστε να ανατραπεί η κατάσταση. Και τις τελευταίες ημέρες, όλα δείχνουν ότι κάτι έχει αλλάξει. Κυρίως, επειδή ο σύλλογος δεν κρύβει πως δεν θεωρεί τον ίδιο τον παίκτη υπαίτιο όσων συμβαίνουν. Κάτι που δεν αποκλείεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση των επαφών.

Αλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γιαννιώτης μπορεί να μην είχε παίξει στον Ολυμπιακό πριν τη φετινή περίοδο, αλλά είναι «παιδί» του συλλόγου. Με την άφιξή του στον Πειραιά να χάνεται στο μακρινό 2012! Θεωρείται, λοιπόν, ότι αφού πέρασε όλη την εξελικτική διαδικασία και έκανε το… αγροτικό του, κερδίζοντας βελτίωση, εμπειρίες και διακρίσεις, γύρισε έτοιμος να αναλάβει τη βαριά ευθύνη της ερυθρόλευκης εστίας. Και η αλήθεια είναι πως, έως ότου ο Μαρτίνς δώσει τα ηνία στον Σα, ο Ελληνας γκολκίπερ είχε κυρίως καλές στιγμές. Με μόνο πραγματικά μελανό σημείο την κακή στιγμή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Βεβαίως, επειδή αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός βρίσκεται χωρίς δεύτερο εν δυνάμει βασικό τερματοφύλακα πίσω από τον Σα, είναι απολύτως λογικό να κάνει τις επαφές του στη διεθνή αγορά. Αυτή τη στιγμή η περίπτωση του Αντόνιο Ντοναρούμα δείχνει να ασθενεί, καθώς ο Ιταλός αμείβεται με 1.000.000 € και παρότι έχει να παίξει σχεδόν δύο χρόνια, η Μίλαν δεν τον δίνει ελεύθερο! Υπάρχει, βεβαίως, η περίπτωση του Γιούρι Λοντίγκιν, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι ο βασικός γκολκίπερ των Πειραιωτών. Αλλά ο 28χρονος διεθνής Ρώσος πορτιέρο είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Καθώς μπορεί να μένει ελεύθερος από τη Ζενίτ στο τέλος της χρονιάς, αλλά ήδη έχουν ενδιαφερθεί για την απόκτησή του κι άλλοι ρωσικοί σύλλογοι, λόγω της υπηκοότητας, αλλά και της ποιότητάς του. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν εκτός δράσης από τον Νοέμβριο, λόγω μιας θλάσης βαριάς μορφής στον δικέφαλο, η οποία τον κράτησε εκτός έως δράσης για σχεδόν δύο μήνες.

Από εκεί και πέρα, σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας η περίπτωση του 17χρονου Γιάννη Σουρδή της Ουντινέζε, ενώ εξαιρετικά ταλαντούχου γκολκίπερ, αλλά σε καμία περίπτωση έτοιμου για το «Νο2» του Ολυμπιακού. Επίσης διαχρονικό είναι το ενδιαφέρον για τον Αντώνη Στεργιάκη, ο οποίος έφτασε μια ανάσα από τους Πειραιώτες το καλοκαίρι, αλλά αρνήθηκε να μείνει για να είναι 3ος. Ο 19χρονος γκολκίπερ της Σλάβια Σόφιας είναι παίκτης με σπουδαία χαρακτηριστικά, η ομάδα του θέλει σχεδόν 700.000 € για να τον παραχωρήσει, ενώ ήδη λέγεται πως οι Βούλγαροι έχουν επίσημες προτάσεις στα χέρια τους για τον παίκτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ