ΑΕΚ: Deal 700.000 € με Μπολόνια για τον Οικονόμου

ΑΕΚ: Deal 700.000 € με Μπολόνια για τον Οικονόμου

To10.gr αποκαλύπτει το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας της ΑΕΚ με την Μπολόνια για την αγορά του Μάριου Οικονόμου.

Μία κίνηση που είχε αποφασιστεί από τον Νοέμβριο υλοποιήθηκε τελικά και ο Μάριος Οικονόμου είναι 100% παίκτης της ΑΕΚ. Και με συμβόλαιο μέχρι το 2022. Για τον 26χρονο διεθνή Ελληνα στόπερ υπήρχε οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2018 με την Μπολόνια ύψους 1 εκατ. ευρώ, αλλά το deal άλλαξε όρους για να ολοκληρωθεί.

Ετσι, η ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία με την ιταλική ομάδα πολύ νωρίτερα από το τέλος της σεζόν και μάλιστα… ψαλιδίστηκε η οψιόν αγοράς. Η Ενωση συμφώνησε και πλήρωσε 700.000 ευρώ στην Μπολόνια (έχουν δοθεί και 100.000 ευρώ ως «ενοίκιο» ήδη) και απέκτησε τα πλήρη δικαιώματα του Οικονόμου. Κάτι που ήθελε και η ιταλική ομάδα που χρειαζόταν άμεσα ρευστότητα για να καλύψει τις ανάγκες της (είναι στην ζώνη του υποβιβασμού στην Serie A).

Ο 26χρονος διεθνής στόπερ έχει ικανοποιήσει απόλυτα την ΑΕΚ με την εικόνα του μέχρι στιγμής και θεωρείται ότι μαζί με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είναι οι δύο πιο αξιόπιστοι στόπερ της ομάδας, από την στιγμή που ο Ούρος Τσόσιτς δεν παρουσιάζει την απαιτούμενη αστάθεια και είναι εκτός ομάδας ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Μέχρι σήμερα ο Οικονόμου μετρά 18 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με πάνω από 1.500 αγωνιστικά λεπτά, ενώ το συμβόλαιο του φέτος κυμάνθηκε στις 320.000 ευρώ. Να θυμίσουμε ότι η περσινή συμφωνία ΑΕΚ και Οικονόμου για συμβόλαιο (σε περίπτωση που πλήρωσε την οψιόν) είχε χρονική διάρκεια μέχρι το 2021, αλλά τελικά θα έχει ισχύ μέχρι το 2022.

Αρα όλα δείχνουν ότι ο Οικονόμου αν εξαντλήσει το συμβόλαιο του στην ΑΕΚ θα είναι από τους ποδοσφαιριστές που θα μπουν με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα στην «Αγιά Σοφιά», το νέο γήπεδο της Ενωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κάτι που για πολλούς ποδοσφαιριστές εντός ΑΕΚ σήμερα, αποτελεί μεγάλο στόχο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ