Οικονόμου:«Είμαι ευγνώμων στην ΑΕΚ, η αφοσίωση φέρνει την αναγέννηση»

Οικονόμου:«Είμαι ευγνώμων στην ΑΕΚ, η αφοσίωση φέρνει την αναγέννηση»

Ο Έλληνας στόπερ, πριν από το ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον τρόπο με τον οποίο αναγεννιέται η «Ένωση» και τους «κιτρινόμαυρους» που θέλει να δικαιώσει.

Ο Μάριος Οικονόμου, ενόψει του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη μίλησε στα κανάλια της Novasports, αναφερόμενος σε σωρεία θεμάτων που απασχολούν τον ίδιο αλλά και την κιτρινόμαυρη επικαιρότητα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη συμφωνία με την ΑΕΚ.

Όταν υπάρχει δανεισμός ο απότερος σκοπός είναι να ενεργοποιηθεί η οψιόν, όλες οι πλευρές είναι ευχαριστημένες. Είμαι ευγνώμων, ευχαριστώ την ΑΕΚ και τον κόσμο, τώρα μένει να τους δικαιώσω.

Για το αν το 3-5-2 έχει αναγεννήσει την ΑΕΚ. 

Δε συμφωνώ πως το νέο σύστημα φέρνει την αναγέννηση της ΑΕΚ, αλλά με την καθημερινή μας αφοσίωση. Περάσαμε ένα δύσκκολο διάστημα και λειτούργησαν πολλοί παράγοντες γι’ αυτό, δεν ψάχνω δικαιολογίες. Εκρεμούσαν πολλές ανανεώσεις, με παιδιά εκτός ομάδας, με παιχνίδια τσάμπιονς λιγκ, αφοσιωθήκαμε γιατί γυρίσμαμε όλοι με καλύτερα μυαλά, περνάμε μια καλή φάση και προσπαθούμε να την εκμεταλλευτούμε. Πέρασε αυτή η περίδοος των πολλών προβλκημάτων, ήταν μικρά, αλλά πολλά σε αριθμό.

Για το 3-5-2.

Είναι ένα ακόμα σύστημα που δουλεύουμε, μας ταιριάζει, μας βοηθάει και ο Μπακάκης με την ταχύτητα του, καλύπτει πολλούς χώρος. Είναι ένα σύστημα που μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα, όποτε πρέπει να έχουμε εναλλακτικές, αλλά τώρα είναι πρώτη επιλογή.

Για την κλήρωση στα προημιτελικά του κυπέλλου με τον Ατρόμητο. 

Δεν είναι η καλυτερη δυνατή κήρσωη. Έχει καλό σύνολο, μονάδες και προπονητή. Θα παρουσιαστούμε αντάξιοι, καθώς η ΑΕΚ πρέπει να περάσει στον επομενο γύρο. Πρέπει να πάρουμε το μάξιμουμ στο Περιστέρι, ωστε να γυρίσουμε στο ΟΑΚΑ και να κλειδώσουμε την πρόκριση.

Για το διάστημα μέχρι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με δύο νίκες, να έχουμε καθαρό μυαλό και αν μας κάτσει ένα καλό αποτέλεσμα, θα μιλάμε διαφορετικά. Δεν κοιτάζω ποτέ τη βαθμολογία, κοιτάζω τις προπονήσεις κυρίως, παίζει σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο η αφοσίωση, ακόμα και στο ζέσταμα. Αυτό το κουβαλάει η ομάδα και βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα είναι πολύ σοβαρή.

Για το προσεχές ματς με τον Πανιώνιο. 

Ο Πανιώνιος έχει καλή ομάδα, πάντα δυσκολευόμαστε, οφείλουμε να περάσουμε και από εκεί.

Για τη συμφωνία του με την ΑΕΚ.

Δεν περίμενα πως θα τελειώσει νωρίς το ζήτημα του συμβολαίου. Υπήρχε μια οψιόν συμμετοχών. Οι ομάδες τα βρήκαν, συμφώνησαν, όλοι είχαμε τους λόγους μας και αυτή ήταν η καλύτερη λύση για όλους.

Για το ότι κάποιοι «μούδιασαν» όταν αποτήθηκε από την ΑΕΚ. 

Καταλαβαίνω οτι κάποιοι «μούδιασαν» όταν αποκτήθηκα γιατί ήμουν έξι μήνες στάσιμος. Οπότε ήταν λογικό να μουδιάσουν κάποιοι. Ταίριαξα με τον Λαμπρόπουλο, πήρα τα πάνω μου. Δεν αρχίζει και δεν τελειώνει σε εμένα η άμυνα, όλοι καλύπτουμε όλους.

Για τη συνεργασία του με τον Λαμπρόπουλο.

Έδεσα πολύ με τον Λαμπρόπουλο, σε κάποια σημαντικά παιχνίδια που ήταν ιστορικά για την ΑΕΚ. Όταν έπαιξα το πρώτο ματς με τον Τσιγκρίνσκι, κατάλαβα πως είναι διαφορετικό. Είπα «κοίτα να δεις αυτός έχει παίξει σε υψηλό εππιπεδο και τώρα μας μιλάει».

Για την πίεση που δέχτηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

O προπονητής παντού θέλει χρόνο και στήριξη. Ήταν ένα δίμηνο δύσκολο λόγω των αποτελεσμάτων. Δεν ξέρω τι γράφεται, αποστασιοποιούμαι πολύ από αυτά. Κάποτε στην Ιταλία διάβαζα τα ρεπορτάζ, όταν δεν πήγαινα καλά, σαν ένα είδος μαζοχισμού. Πλέον κοιτάζω τη δουλειά μου. Δεν είναι ο προπονητής ο οποίος έφταιξε σε αυτό το δίμηνο. Είναι δύσκολο να υπάρξει στήριξη στις μεγάλες ομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ