Ο Πόνσε, η οψιόν, το συμβόλαιο και η σύγκριση με τον Αραούχο

Ο Πόνσε, η οψιόν, το συμβόλαιο και η σύγκριση με τον Αραούχο

Ο Εζεκίελ Πόνσε διαπρέπει με τη φανέλα της ΑΕΚ, φτιάχνει το όνομά του και περιμένει. Το «τανκ από το Ροσάριο», τα 6.000.000 της οψιόν, η μη υπογραφή συμβολαίου και οι... σειρήνες.

Η ΑΕΚ έχει βρει τον τρόπο να ανακαλύπτει και να φέρνει στην Ελλάδα επιθετικούς που, αν μη τι άλλο, είναι βαθιά μυημένοι στην τέχνη του γκολ. Πριν, ήταν ο Σέρχιο Αραούχο. Τώρα, είναι ο Εζέκιελ Πόνσε. Ενας παίκτης που όταν αποκτήθηκε έγινε δεκτός με… καχυποψία, λόγω του νεαρού της ηλικίας και των λίγων παραστάσεων, αλλά που εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς της Ενωσης. Εχοντας με το «καλημέρα» εφάμιλλα (ου μην καλύτερα) νούμερα από το «αγαπημένο παιδί της εξέδρας» Αραούχο. Και επιβεβαιώνοντας ότι το ταβάνι του είναι δυσθεώρητο, αλλά και ότι η Ενωση θα έχει πολύ δύσκολο στην προσπάθεια να μονιμοποιήσει την παρουσία του στην Ελλάδα.

Αυτό το «διαμαντάκι» που ανακάλυψε η ΑΕΚ στο βαθύ ρόστερ της Ρόμα, προέρχεται από το Ροσάριο. Την πόλη που έδωσε στο ποδόσφαιρο Μέσι, Ντι Μαρία, Μπατιστούτα. Μια γνήσια «ποδοσφαιρομάνα» πόλη της Αργεντινής. Πολλοί πριν τον ερχομό του στην Ευρώπη για λογαριασμό της Ρόμα, τον είχαν βαπτίσει ως τον «νέο Μπατιστούτα», λόγω των εμφανίσεων και τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν και εκτελούσε στην αντίπαλη περιοχή. Άλλοι τον παρομοίασαν με τον Κάρλος Τέβες, για τη μαχητικότητά του και την εκτελεστική του δεινότητα. Η αλήθεια για τη νέα «καψούρα» των φίλων της ΑΕΚ είναι πως πρόκειται για μία σπάνια περίπτωση επιθετικού, που ήδη παραδίδει διαπιστευτήρια για την ποιότητα και το ταλέντο του.

Σε ηλικία 17 ετών ο «Έκι» είχε μόλις κλείσει έναν κύκλο δύο χρόνων στην Νιούελς Ολντ Μπόις, μετρώντας 5 γκολ σε 27 συμμετοχές. Κάτι τέτοια «λαβράκια» δεν ξεφεύγουν από τα ραντάρ των Ευρωπαϊκών ομάδων, με την Ρόμα να κάνει την κίνηση και να τον αποκτά με 4,2 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2015. Για τρεις συνεχόμενες χρονιές (τις 2015, 2016, 2017) ήταν μέσα στους 100 καλύτερους νέους ποδοσφαιριστές του κόσμου! Τα ιταλικά μέσα τόνιζαν πως αν τον στήριζαν οι Ρωμαίοι  θα είχε ανάλογη εξέλιξη με τον Πάουλο Ντιμπάλα! Η εικόνα που είχε σχηματιστεί για το «τανκ», όπως τον αποκαλούσαν, ήταν πως πρόκειται για μία σπάνια περίπτωση ποδοσφαιριστή.

Αλλά η Ρόμα δεν του έδωσε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει. Αρχικά δόθηκε δανεικός σε Γρανάδα και Λιλ. Πήρε πολλά παιχνίδια στα πόδια του (59), αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει την παρουσία του σε γκολ (μόλις 5) και ασίστ (2)! Με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να επιβεβαιώσει τα εξαιρετικά λόγια που ακολουθούσαν τη φήμη του.

Και κάπου εκεί εμφανίστηκε η ΑΕΚ. Το καλοκαίρι του 2018, η Ενωση, μετά από ένα μίνι μεταγραφικό «σίριαλ», κατάφερε να αποκτήσει τον Αργεντίνο διεθνή με την Κ-23 της Αργεντινής επιθετικό. Ο ίδιος, απρόθυμος να αγωνιστεί στην Ελλάδα και διστακτικός να πει το «ναι» στους Κιτρινόμαυρους, δεν υπολόγιζε ότι αυτή η εξέλιξη θα ήταν η ιδανικότερη για την καριέρα του. Η ευκαιρία του να δείξει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ότι στα 21 του χρόνια, δεν έχει «τελειώσει». Και όχι μόνο το δείχνει, αλλά παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Πόνσε έχει καταφέρει να είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Super League και (πιθανότατα) ο κορυφαίος παίκτης της Ενωσης. Εξάλλου, τα νούμερα «μιλούν» από μόνα τους: 26 συμμετοχές, 11 γκολ, 3 ασίστ. Καλύτερα και από τον Λιβάγια!

Η οψιόν αγοράς είναι προκαθορισμένη στα 6.000.000 €. Ποσό μεγάλο και απίθανο να δοθεί από την Ενωση. Αλλά από την άλλη, μια καλή διαπραγμάτευση μπορεί να φέρει την ανατροπή και να προσφέρει μία εξαιρετική λύση, τόσο στον παίκτη όσο και στη Ρόμα. Αν και η αλήθεια είναι πως οι φετινές εμφανίσεις του Πόνσε έχουν κεντρίσει τα βλέμματα αρκετών ομάδων, όπως και του ιδιοκτήτη των Πόρτλαντ Τίμπερς, Τζέρεμι Εμπομπισέ. Στο τέλος της ημέρας η απόφαση είναι της Ρόμα και του παίκτη. Του μοναδικού από όσους έχουν αποκτηθεί από την Ενωση, που δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο για την πιθανότητα ενεργοποίησης της οψιόν που υπάρχει στο συμβόλαιό του. Κάτι που σημαίνει ότι για να τον διατηρήσει στο δυναμικό της η ΑΕΚ, θα πρέπει να τα βρει και μαζί του, με διαπραγματεύσεις από το «μηδέν». Με τις απαιτήσεις του, βεβαίως, να είναι τέτοιου επιπέδου, που επιβάλλουν υπέρβαση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ