Ζιλ Ντίας: «Μπαλάτος» και έτοιμος να παίξει!

Ζιλ Ντίας: «Μπαλάτος» και έτοιμος να παίξει!

Εξαιρετικά τα σχόλια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού για τον Ζιλ Ντίας. Τι έδειξε ο Πορτογάλος εξτρέμ στο Ρέντη, πώς τον υποδέχθηκε ο Μαρτίνς.

Από την πρώτη στιγμή που το όνομά του έπεσε στο τραπέζι του Πέδρο Μαρτίνς, ο Πορτογάλος τεχνικός είπε αμέσως το «ναι» για την απόκτησή του. Μεγάλο «ναι». Διότι στο μυαλό του ήδη είχε αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα εντάξει στο rotation του Ολυμπιακού έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Ζιλ Μπαστιάο Ντίας. Και ήδη ο συμπατριώτης του δείχνει να επιβεβαιώνει την εξαιρετική φήμη που τον ακολουθεί. Εντυπωσιάζοντας το πάντα «δύσκολο»… κοινό του Ρέντη: τους συμπαίκτες του.

Αν και μόλις λίγα 24ωρα στην Ελλάδα, ο 22χρονος ακραίος επιθετικός μπήκε με το «καλημέρα» στα βαθιά. Με τη βοήθεια των έτερων Πορτογάλων και του Πέδρο Μαρτίνς, δεν χρειάστηκε καν χρόνο προσαρμογής. Μπήκε στις προπονήσεις σαν… παλιός και αμέσως άρχισε να βγάζει στο χορτάρι τις αρετές και τις πολύ μεγάλες δυνατότητές του. Κερδίζοντας με τα στοιχεία που έδειξε, ακόμη και του λιγότερο εκδηλωτικούς.

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να επαναλάβουμε αυτό που έχουμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή που ο Ολυμπιακός μπήκε στη διαδικασία απόκτησης του Ζιλ Ντίας. Ο Πορτογάλος δεν είναι παίκτης που χρειάζεται χρόνο ή κάποια έξτρα προπόνηση, όπως ο Σολδάνο που ήταν αρκετό καιρό σε διακοπές. Ο Ντίας έρχεται από γεμάτο πρώτο μισό της σεζόν, με 27 συμμετοχές σε Αγγλία και Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας και από άποψη φυσικής κατάστασης είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Αρα… μπαίνει και παίζει.

Από εκεί και πέρα, η αδόκιμη, αλλά απολύτως ποδοσφαιρική και… περιγραφική λέξη που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού για τον νέο συμπαίκτη τους, είναι το «μπαλάτος». Καθώς ο Ντίας έδειξε αμέσως την εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση, τη φοβερή επαφή που έχει με την μπάλα (ειδικά με το αριστερό), αλλά και την πολύ καλή τακτική παιδεία που τον συνοδεύει. Μάλιστα, ειδικά αυτό το τελευταίο προκάλεσε εξίσου μεγάλη αίσθηση, καθώς ο Πορτογάλος, πέραν του ότι μπήκε αμέσως στο πνεύμα των απαιτήσεων του Μαρτίνς, κάνει αυθόρμητα και με συνέπεια τα βασικά.

Ξέρει πότε να ανέβει, πού να κινηθεί, δεν υπερβάλει με την μπάλα στα πόδια και κυρίως καλύπτει τους μπακ κάθε φορά που προωθούνται. Επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για παίκτη που έλειπε από το ρόστερ του Ολυμπιακού. Και ο οποίος, μαζί με τον Γιώργο Μασούρα, ανεβάζουν το επίπεδο στις θέσεις των εξτρέμ των Πειραιωτών.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ-ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΖΙΛ ΝΤΙΑΣ

Gil Dias

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί την δεύτερη μεταγραφή του, με τον Ζιλ Ντίας να αποτελεί τον εκλεκτό του Πέδρο Μάρτινς. Ο προερχόμενος από την Νότινγχαμ, 22χρονος Πορτογάλος θα συμπληρώσει την τετράδα των πλάγιων επιθετικών των ερυθρολεύκων, (Λάζαρος, Ποντένσε, Ναουέλ οι άλλοι τρεις) ανεβάζοντας τον ανταγωνισμό και δίνοντας πλουραλισμό στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.. #Repress #ThinkFootball..

Δημοσιεύτηκε από Repress.gr στις Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ