Σόου της… εξυγίανσης στα Γρεβενά

Σόου της… εξυγίανσης στα Γρεβενά

Απίστευτο κι όμως αληθινό, το «εξυγιαντικό σκηνικό» που έστησε η ΕΠΣ Γρεβενών για να βραβεύσει τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη

Η Ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων Γρεβενών αποφάσισε να βραβεύσει τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου και στην οποία έδωσε το παρών ο μεγαλομέτοχος του δικέφαλου του Βορρά. Για ποιο λόγο προχώρησε η ΕΠΣ Γρεβενών στην βράβευση Σαββίδη; Το εξήγησαν και μάλιστα με πολύ απλό τρόπο οι άνθρωποι. «Για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Κι εδώ μπορεί ν’ αναρωτηθεί κάποιος για ποιο ελληνικό ποδόσφαιρο μιλάμε την περίοδο της εξυγίανσης. Για το ποδόσφαιρο που οι διαιτητές της ΕΠΟ δεν ξέρουν τους κανονισμούς, όπως διαπίστωσε όλη η χώρα στο ματς Κυπέλλου Παναθηναϊκού – Λαμίας;

Για το ποδόσφαιρο του Μέλο Περέιρα; Για το πρωτάθλημα που 13 από τις 16 ομάδες ψηφίζουν την καταστρατήγηση των κανονισμών; Και υπάρχουν τόσα ακόμα για να αναφέρει κάποιος αναφορικά με την… πρόοδο του ποδοσφαίρου μας την εποχή της… εξυγίανσης.

Προφανώς αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για κάποιους. Το θέμα ήταν να βραβευτεί ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος πήγε στη εκδήλωση για να παραλάβει το βραβείο του. Κάποτε βέβαια, για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας, υπήρξαν δικαστικοί λειτουργοί που «έχτισαν» το αφήγημα της «εγκληματικής οργάνωσης» πάνω σε μια συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Γιώργο Σαρρή.

Τώρα όμως ούτε «φωνή ούτε ακρόαση». Τώρα δεν μιλάει κανείς. Ούτε μίλησε κανένας όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος πραγματοποιούσε συμβούλιο της ομοσπονδίας στο ξενοδοχείο του Ιβάν Σαββίδη στην Θεσσαλονίκη.

Προφανώς ορισμένοι θεωρούν πως όλα είναι… καλώς καμωμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και γι’ αυτό τον λόγο προχωρούν και στις σχετικές βραβεύσεις. Είναι όμως ξεκάθαρο πως κάθε μέρα οι φίλαθλοι διαπιστώνουν κωμικοτραγικά γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης. Και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα από την στιγμή που επικρατεί ένα πρωτοφανές μπάχαλο, χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει λύσεις.

Όπως προαναφέραμε, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης έδωσε το παρών στην εκδήλωση της ΕΠΣ Γρεβενών και παρέλαβε το βραβείο του, με τον ισχυρό άνδρα του δικέφαλου να τονίζει πως «μαζί με τον ΠΑΟΚ θα ανυψώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το αν υπάρχει «ανύψωση» του ελληνικού ποδοσφαίρου με όσα έχει αντικρίσει όλη η χώρα την περίοδο της… εξυγίανσης, δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Τα λέει κάθε μέρα ο κόσμος που δεν πιστεύει αυτά που βλέπει. «Να μας λείψει τέτοια ανύψωση».

Υποδοχή με «Κατιούσα»

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ υποδέχθηκαν οπαδοί του δικέφαλου, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα ενώ χρήζει ιδιαίτερης μνείας πως η εκδήλωση ξεκίνησε με τα μεγάφωνα να παίζουν το ρωσικό τραγούδι «Κατιούσα».

Από… κοντά και ο Γραμμένος

Αν πάντως υπάρχει κόσμος που αναρωτιέται για το αν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος ήταν στην εκδήλωση ασφαλώς και δεν πρόκειται να μείνει με την… απορία. Υπήρχε περίπτωση να πάει στην εκδήλωση ο Ιβάν Σαββίδης και να μην δώσει το παρών ο «δικός μας». Υπήρχε περίπτωση να πάρει… απουσία ο πρόεδρος της ΕΠΟ από μια τόσο βαρυσήμαντη εκδήλωση; Αν απουσίαζε ο Γραμμένος σίγουρα δεν θα το έβλεπε με καλό μάτι ο Ιβάν Σαββίδης. Κι επειδή κάτι τέτοιο δεν ήθελε ούτε να το σκεφτεί ο Γραμμένος, πήγε από νωρίς στα Γρεβενά για να πιάσει και καλή θέση. Να φαίνεται ότι είναι εκεί…

Όπως προαναφέραμε η ΕΠΣ Γρεβενών βράβευσε τον Ιβάν Σαββίδη και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του:

«Ξεκινήσαμε τον αγώνα με ορισμένους ανθρώπους από εδώ. Είμαστε ακόμη στην αρχή. Κάθε μέρα δίνουμε μάχη, να ανοίξουμε δρόμους και στο τέλος να πετύχουμε τον στόχο μας. Το μάτι μας βρίσκεται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, στο κύτταρο του ποδοσφαίρου.

Δεν ζήτησα από αυτούς τους ανθρώπους να με ακολουθήσουν και εγώ να ακολουθήσω εκείνους. Όπου κι αν βρίσκομαι συναντάω κόσμο του ΠΑΟΚ. Μου ζητούν να ανυψώσω τον ΠΑΟΚ, να σηκώσω τον ΠΑΟΚ.

Είμαστε στο σωστό δρόμο. Ο ΠΑΟΚ αξίζει τις ψηλότερες κορυφές και θα είναι εκεί. Μαζί του θα ανυψώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αντιλαμβανόμαστε πως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι σημαντικό, ο ΠΑΟΚ συνεργάζεται με πάνω από 80 ακαδημίες, 1000 παιδιά και κάποια από αυτά συνεργάζονται με τις ΕΠΣ.

Το μπάτζετ του ΠΑΟΚ για τις ακαδημίες ξεπερνάει το 70-80% ομάδων της Super League. Ξοδεύουμε και δεν θα φύγουμε από αυτόν τον δρόμο. Αγαπάμε το ποδόσφαιρο, ζούμε για το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο ενώνει και χωρίζει την χώρα.

Εγώ είμαι πεπεισμένος πως το ασπρόμαυρο χρώμα έγινε το χρώμα μου. Βρήκα τον εαυτό μου στον ΠΑΟΚ. Να δώσει ο Θεός να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, οπωσδήποτε και το Κύπελλο».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ