Λύρατζης: «Βιεϊρίνια και Ντάνι Άλβες τα πρότυπά μου»

Λύρατζης: «Βιεϊρίνια και Ντάνι Άλβες τα πρότυπά μου»

Ο νεαρός παίκτης του ΠΑΟΚ μίλησε για την εμπειρία του με την πρώτη ομάδα του Δικέφαλου αλλά και για τα ποδοσφαιρικά του πρότυπα.

Ο Λευτέρης Λύρατζης είναι από τα «διαμαντάκια» των ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Ο νεαρός αμυντικός μη δηλώσεις του στη Nova μίλησε για την εμπειρία του με την πρώτη ομάδα αλλά και για τα ποδοσφαιρικά του πρότυπα. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λύρατζης:

«Η αλήθεια είναι πως κι εγώ ήθελα να είμαι εκεί από την αρχή αλλά είχα υποχρεώσεις με την Εθνική στους Μεσογειακούς Αγώνες. Είναι πολύ ωραία εμπειρία να είμαι με την πρώτη ομάδα, ένα παιδί από τις Ακαδημίες σίγουρα είναι τ’ όνειρό του και στόχος του να παίξει σ’ αυτήν και χαίρομαι πολύ που το ζω καθημερινά».

Πότε ξεκίνησε όλο αυτό;

«Άρχισε πέρσι, με το νέο έτος, δηλαδή Ιανουάριο ενσωματώθηκα με την πρώτη ομάδα, με κάλεσε ο κ. Λουτσέσκου».

Πόσο δύσκολη είναι αυτή η μετάβαση για ένα νεαρό ποδοσφαιριστή όπως εσύ;

«Πιστεύω ότι αν έχει δουλέψει σωστά όλα τα προηγούμενα χρόνια στις Ακαδημίες τότε είσαι έτοιμος για να ενσωματωθείς με την πρώτη ομάδα. Δηλαδή αν ακούς τους προπονητές σου καθημερινά και δουλεύεις στο 100% και το θέλεις πραγματικά τότε δε θα δυσκολευτείς»

Ήταν παιδικό σου όνειρο όλο αυτό;

«Ναι …. Στόχος θα έλεγα».

Στην Κ19, Κ20 μέχρι πέρσι, είχες έναν προπονητή που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες στη σύγχρονη ιστορία του ΠΑΟΚ, Ο λόγος για τον Πάμπλο Γκαρσία, με συνεργάτες τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ κι από κοντά και τον Κώστα Ιωσηφίδη σε ρόλο γενικού αρχηγού. Πόσο σας βοηθάει το συγκεκριμένο γεγονός σε όλα τα επίπεδα;

«Κατ’ αρχάς είναι όλοι τους μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ και όχι μόνον. Εμένα με βοήθησαν περισσότερο στην ψυχολογία θα έλεγα. Μου έμαθαν, με βοήθησαν να καταλάβω τί είναι ο ΠΑΟΚ. Κι από εκεί και πέρα, όπως με βοήθησαν όλοι οι προπονητές που είχα κάθε σεζόν, έτσι κι αυτός έβαλε το λιθαράκι του για να φτάσω στο … παραπάνω».

Γιατί ποδόσφαιρο και γιατί ΠΑΟΚ;

«Το ποδόσφαιρο ήταν – από μικρός – η αγάπη μου, κάθε μέρα μετά το σχολείο πήγαινα για μπάλα. Μεγάλωσα με το ποδόσφαιρο. ΠΑΟΚ ήταν και είναι οι οπαδοί το κίνητρο για μένα, γι’ αυτό και ήρθα σ’ αυτήν την ομάδα».

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα και τώρα και τα προηγούμενα χρόνια που προέρχονται από τις Ακαδημίες. Όλοι αυτοί κι η πορεία τους αποτελούν πρότυπο για εσάς;

«Σίγουρα αυτοί είναι παράδειγμα για μας θα έλεγα, διότι κι αυτοί έχουν περάσει την ίδια διαδρομή από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Κι αυτοί ενσωματώθηκαν στην πρώτη ομάδα όπως κι εγώ. Κι είναι πρότυπο πραγματικά γιατί είναι δύσκολο να φτάσει ένα παιδί από τις Ακαδημίες στην πρώτη ομάδα και να μείνει κιόλας. Μάλλον το εύκολο είναι να φτάσει το δύσκολο είναι να παραμείνει κιόλας. Κι αυτά τα παιδιά το έχουν καταφέρει».

Πώς σε υποδέχτηκαν στην πρώτη ομάδα;

«Πολύ καλά! Όλοι είχαν πολύ καλή συμπεριφορά απέναντί μου. Δεν έχω το παραμικρό παράπονο».

Πόσο σημαντικό είναι για σένα να έχεις δίπλα σου σ’ αυτήν την προσπάθεια ένα συμπαίκτη όπως ο Κώστας Μπαλογιάννης, με τον οποίο έχετε παράλληλη πορεία μέχρι εδώ;

«Είναι ωραίο να είναι δυο παιδιά από τις Ακαδημίες μαζί γιατί μ’ αυτόν μπορούμε να μιλάμε πιο άνετα όντας μαζί, καθώς περνάμε πολύ χρόνο μαζί, ήμασταν όλη την προηγούμενη χρονιά. Είναι ένας φίλος».

Μπορούμε να μιλήσουμε για στόχους;

«Στόχος είναι η καθημερινή δουλειά, να βελτιώνομαι συνέχεια. Και παιχνίδι με παιχνίδι … Και με την Κ19 κι όσα περισσότερα μπορώ με την πρώτη, αυτός είναι ο στόχος».

Ντεμπούτο στο Κύπελλο στα Σπάτα με ασίστ στον Πρίγιοβιτς. Ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, μπήκες ως αλλαγή κι ο κόσμος – στον οποίο αναφέρθηκες νωρίτερα – σε υποδέχτηκε όλο θέρμη. Πόσο σημαντικό είναι για σας η στήριξη του κόσμου κι η αντίδρασή του σε κάθε σας κίνηση στο ματς;

«Πιστεύω πως όταν μπήκα στο ματς με τον Πανιώνιο ήταν η καλύτερη στιγμή που έχω ζήσει. Οι οπαδοί ήταν τέλειοι. Στην πρώτη μου επαφή με την μπάλα χειροκρότησαν όλοι μαζί κι αυτό ήταν το πιο ωραίο συναίσθημα. Ο κόσμος παίζει καθοριστικό ρόλο σε κάθε παιχνίδι της ομάδας. Είναι ο δωδέκατος παίκτης, ισχύει αυτό, επειδή το έχω ζήσει κι από έξω, σαν οπαδός της ομάδας και σαν ποδοσφαριστής, ο κόσμος παίζει μεγάλο ρόλο. Βασικά για την ψυχολογία».

Ένας ποδοσφαιριστής που έχει ακολουθήσει ανάλογη διαδρομή και πλέον αγωνίζεται ως δανεικός στον ΟΦΗ είναι ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης, με τον οποίο και θα βρεθείτε αντιμέτωποι την Κυριακή. Τί θα του πεις όταν τον δεις και γενικότερα ποιες είναι οι σκέψεις σου γι’ αυτό το ματς;

«Με τον Παναγιώτη έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Θα τον χαιρετίσω, θα με χαιρετίσει … από εκεί και πέρα αντιμετωπίζουν και αυτόν τον αγώνα όπως όλους τους άλλους, σαν έναν τελικό δηλαδή γιατί στόχος είναι το πρωτάθλημα κι όπως αντιμετωπίσαμε τον αγώνα της προηγούμενης Κυριακής έτσι θ’ αντιμετωπίσουμε κι αυτόν».

Τι εντυπώσεις σου έχει αφήσει η κρητική ομάδα ως τώρα;

«Θετικές θα έλεγα … ».

Υπάρχει κάτι στον αντίπαλο που επικεντρώνετε ή περισσότερο δίνετε σημασία και βαρύτητα σε σας;

«Περισσότερο με τον εαυτό μας ασχολούμαστε, να κοιτάμε να είμαστε εμείς καλά σε κάθε αγώνα, από εμάς εξαρτάται το κάθε παιχνίδι, το πως θα το αντιμετωπίσουμε, το πώς θα διαχειριστούμε τις καταστάσεις που θα προκύψουν».

Παίκτης πρότυπο;

«Από την ομάδα ή γενικά;»

Και τα δυο …

«Από την ομάδα είναι ο Βιεϊρίνια και γενικά στη θέση μου, μου αρέσει ο Ντάνι Άλβες. Μου αρέσει αυτή η τρέλα, η βραζιλιάνικη που έχει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ