ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης 1-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης 1-0

Ο Μάνος στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ και χάρισε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο (1-0) στους Ηπειρώτες – Τα έκανε μαντάρα ο Ζαχαριάδης, που έδωσε κόκκινη για χέρι στον Βάσιτς (75'), ενώ η μπάλα χτύπησε πεντακάθαρα στο κεφάλι του!

Με ήρωα τον Δημήτρη Μάνο και αρνητικό πρωταγωνιστή τον Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Ο 25χρονος επιθετικός, ο οποίος έχει δοθεί ως δανεικός από τον Ολυμπιακό στην ομάδα της Ηπείρου, στο πρώτο του παιχνίδι στο πρωτάθλημα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του.

Το.. έγκλημα του Ζαχαριάδη

Το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες, πάντως, σημαδεύτηκε από την τραγική διαιτησία του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, ο οποίος στο 75’ απέβαλε λανθασμένα τον πορτιέρο του Απόλλωνα Σμύρνης, Βάσο Βάσιτς. Οι γηπεδούχοι βγήκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση, ο Μάνος τσίμπησε την μπάλα μπροστά στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Ελβετού πορτιέρο, αλλά ο διαιτητής είδε… χέρι και του έδειξε την κόκκινη κάρτα!

Μια απόφαση για γέλια και για κλάματα από τον Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, με τον Βάσιτς και τους ανθρώπους του Απόλλωνα να τραβάνε τα μαλλιά τους από οργή και αγανάκτηση! Η… εξυγίανση σε όλο της το μεγαλείο, με την μπάλα να έχει χτυπήσει πεντακάθαρα στο κεφάλι του 28χρονου γκολκίπερ και τον ρέφερι από την Μακεδονία να του δείχνει κόκκινη κάρτα. Σε ένα ακόμα παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας ο διαιτητής γίνεται αρνητικός πρωταγωνιστής και σημαδεύει τον αγώνα με τις λανθασμένες αποφάσεις του. Η… εξυγίανση συνεχίζεται, με την ΕΠΟ και την ΚΕΔ του Περέιρα να «καμαρώνουν» για τα «κατορθώματα» των διαιτητών.

Εδειξε την κλάση του με το… καλημέρα ο Μάνος 

Από εκεί και πέρα, στο υπόλοιπο κομμάτι του παιχνιδιού στο οποίο ήταν πρωταγωνιστές οι ποδοσφαιριστές και όχι ο Ζαχαριάδης, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος και με την εκτελεστική δεινότητα του Μάνου πήρε την πολυπόθητη νίκη. Στο 6’ ο Μπουκουβάλας έδωσε στον 25χρονο επιθετικό, αυτός έβαλε πλάτη τον Κύργια, μπήκε στην περιοχή και με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού νίκησε τον Βάσιτς για το 1-0.

Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Απόλλωνα

Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ναζλίδη, αλλά ο έμπειρος στράικερ δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και ο Βελλίδης μπλόκαρε σχετικά εύκολα. Στο 18’ ο Απόλλωνας έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Μπεντινέλι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη. Ο Οριχουέλα πήρε το ριμπάουντ, έκανε την κεφαλιά, αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει το προβάδισμα με 1-0.

Κράτησε το προβάδισμα και τη νίκη ο ΠΑΣ 

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στον Απόλλωνα Σμύρνης, θέλοντας να χτυπήσουν στην κόντρα. Η Ελαφρά Ταξιαρχία είχε την κατοχή, αλλά χωρίς να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις στα καρέ του ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 74’ έγινε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα.  Ο Μάνος τσίμπησε την μπάλα μπροστά στον Βάσιτς, αυτή χτύπησε στο κεφάλι του Ελβετού, αλλά ο Ζαχαριάδης είδε… χέρι και έδειξε κόκκινη κάρτα στον πορτιέρο του Απόλλωνα.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες και ουσιαστικά η σεμνή τελετή έλαβε μέρος. Μάλιστα, η ομάδα της Ριζούπολης είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές, με τον Οριχουέλα να φοράει τα γάντια και να εκτελεί χρέη τερματοφύλακα. Η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα, πάντως, άνηκε στον Απόλλωνα. Στο 89’ ο Ντεφεντερίκο εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι φιλοξενούμενοι έξω από την περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά  Βελλίδης δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τους Ηπειρώτες να παίρνουν το τρίποντο και μαζί βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έφτασε τους 17 πόντους και ανέβηκε στη 12η θέση, ενώ ο Απόλλωνας έμεινε στον πάτο με 6 πόντους σε 17 ματς.,

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Γιάκος (85’ Ξύδας), Μάνος (91’ Λεο), Κρίζμαν (72’ Αθανασιάδης)

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Βάσιτς, Στάθης, Ναδάλες, Βαφέας (46’ Ακόστα), Κύργιας, Οριχουέλα, Ντεφεντέρικο, Ντούρσο, Ναζλίδης (63’ Ριβέρο), Μπεντινέλι, Γαρουφαλιάς (72’ Βάρκας)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ