Παναιτωλικός – Ξάνθη 0-0

Παναιτωλικός – Ξάνθη 0-0

Στο «ντέρμπι» των μικρομεσαίων Παναιτωλικός και Ξάνθη «κόλλησαν» στο 0-0 στο Αγρίνιο και αρκέστηκαν στον ένα βαθμό παραμένοντας ωστόσο στη μάχη για την Ευρωπαία 5η θέση.

Στο πιθανότατα παιχνίδι με τις λιγότερες συγκινήσεις στην 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος, Παναιτωλικός και Ξάνθη έμειναν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) στο Αγρίνιο. Για 45 λεπτά οι δύο ομάδες υπήρχαν στο γήπεδο για καθαρά τυπικούς λόγους. Χωρίς ουσιαστικές ευκαιρίες, χωρίς αγωνία, χωρίς ένταση. Μοιραία οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να γράφει: 0-0. Με μόλις 4 τελικές (3-1 υπέρ των «Καναρινιών»).

Μετά την συμπλήρωση των 90, οι τελικές ήταν σύνολο 14 και για τους δύο. Αμφότεροι οι αντίπαλοι προσπάθησαν να κυριαρχήσουν στον χώρο του κέντρου και να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν. Ως εκ τούτου η δημιουργία φάσεων, οι επιθέσεις, ο καλός ρυθμός, πήγαν… περίπατο. Κάποια μακρινά σουτ ήταν στην ουσία ό,τι είχαν αν επιδείξουν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με τους τερματοφύλακες να έχουν ρόλο παρατηρητή. Νίκος Γιαννακόπουλος και Ζίβκο Ζίβκοβιτς όποτε χρειάστηκαν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων συμβάλλοντας στο τελικό 0-0. Στο 57ο λεπτό η Ξάνθη είχε μια διπλή ευκαιρία με τα σουτ των Κοβάσεβιτς και Σαρπόνγκ αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Όσοι είδαν την αναμέτρηση πιθανόν συγγενείς και φίλοι γνώριζαν a priori ότι το παιχνίδι οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια σε μια στείρα ισοπαλία. Όπερ και εγένετο. Μπορεί οι προπονητές να πήραν ένα κάποιο ρίσκο στα τελευταία 75 λεπτά, όμως τίποτα δεν άλλαξε. Το 0-0 παρέμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι και κάπως έτσι η Ξάνθη ανέβηκε στους 24 βαθμούς και ο Παναιτωλικός στους 23, όσους και οι Παναθηναϊκός και Άρης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μαρινάκης, Μίχαϊ, Μαλής (86′ Τσιγγάρας), Αμαράλ, Λουσέρο, Ντίας (74′ Λιάβας), Μασουρέκ, Μανά (79′ Μπάιροβιτς), Ουίλιαν, Μοράρ.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Κασάδο, Σιλά, Μπαριέντος (90’+1′ Ντίρεσταμ), Καντά (82′ Ντίρεσταμ), Καμαρά, Σαρπόνγκ, Μπρίτο (76′ Φακκής), Κοβάτσεβιτς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ