Δεν έκανε στον Αρη, τον χρυσοπλήρωσε η Μπράγκα!

Δεν έκανε στον Αρη, τον χρυσοπλήρωσε η Μπράγκα!

Η φοβερή ιστορία του Γάλλου μέσου Γκάιους Μακουτά, που δεν έπεισε τους ανθρώπους του Αρη, αλλά προκάλεσε μάχη στην Πορτογαλία και τελικά τον κέρδισε η Μπράγκα!

Τον Ιανουάριο του 2017 ο Αρης ανακοίνωσε την απόκτηση ενός άγνωστου 19χρονου Γάλλου αμυντικού μέσου. Το όνομά του ήταν Γκάιους Μακουτά και η απόκτησή του πραγματοποιήθηκε ύστερα από δοκιμή αρκετών ημερών, στην οποία ο νεαρός παίκτης επιβεβαίωσε τα πολύ καλά λόγια που τον ακολουθούσαν, παρότι προερχόταν από την ιρλανδική Λόνγκφορντ Τάουν!

Στις 31/01/2017 η ΠΑΕ Αρης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τον Μακουτά: Η «Η ΠΑΕ Άρης ανακοινώνει την απόκτηση Γκάιους Μακουτά (Gaius Abraham Jered Makouta, όπως είναι το πλήρες όνομά του). Ο 19χρονος Γάλλος μέσος, που συμμετείχε το τελευταίο χρονικό διάστημα στις προπονήσεις της ομάδας μας, βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Γκάιους Μακουτά, που γεννήθηκε στις 25/07/1997, ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Χάβρης. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην ομάδα Νέων της Κρετέιγ, ενώ μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Ιρλανδίας με την φανέλα της Λόνγκφορντ Τάουν».

Με τον ποδοσφαιριστή από την πλευρά του να αναφέρει «…ο Αρης είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Κάτι που το έχω διαπιστώσει όλες αυτές τις μέρες που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη και προπονούμαι με την ομάδα. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να τους δικαιώσω».

Στο 6μηνο που έμεινε στους Θεσσαλονικείς, αγωνίστηκε σε μόλις 6 παιχνίδια. Ενα Κυπέλλου (κόντρα στον Ολυμπιακό) και 5 της Football League. Μην καταφέρνοντας να πείσει για την αξία του τους ιθύνοντες του Αρη. Ετσι, το 6μηνο συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε και ο Γάλλος χαφ υπέγραψε στην προτογαλική Σπόρτινγκ Κοβίλια, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Πορτογαλίας. Για 3 χρόνια.

Οι εμφανίσεις του με τα «Λιοντάρια της Σιέρα» (47 συμμετοχές, 3 γκολ, 2 ασίστ) προκάλεσαν το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων στη χώρα. Με την ομάδα της Κοβίλια να δέχεται πλήθος προτάσεων για τον 21χρονο μέσο της. Εν τέλει, η Μπράγκα ήταν εκείνη που νίκησε στον άτυπο πλειστηριασμό. Οι «πολεμιστές» αγόρασαν έναντι 600.000 € (συν ποσοστό μεταπώλησης) τον Μακουτά, του προσέφεραν συμβόλαιο 4 χρόνων και το Σάββατο ανακοίνωσαν την απόκτησή του!

Μάλιστα, τα πορτογαλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο της Μπράγκα έχουν συγκεκριμένο πλάνο και σημαντικές βλέψεις για τον πρώην παίκτη του Αρη. Αρχικά τον έστειλαν στη δεύτερη ομάδα της Μπράγκα, που επίσης συμμετέχει στη 2η κατηγορία, για να τη βοηθήσει να σωθεί και παράλληλα να ακολουθήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα βελτίωσης, ώστε, είτε στη διάρκεια της χρονιάς είτε απο το καλοκαίρι, να ανέβει στην 1η ομάδα και να διεκδικήσει τον ρόλο του!

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι ο Ζοσέ Μέντες, πρόεδρος της Μπράγκα, υποστήριξε ότι η μεταγραφή του Μακουτά, είναι μια σημαντική επένδυση για τον σύλλογο, επισημαίνοντας πως το τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου, θεωρεί ότι έχει στοιχεία να αποτελέσει βασικό ποδοσφαιριστή τα επόμενα χρόνια!

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΚΑΪΟΥΣ ΜΑΚΟΥΤΑ
<iframe src=»https://player.vimeo.com/video/306842746″ width=»640″ height=»360″ frameborder=»0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>
<p><a href=»https://vimeo.com/306842746″>Gaius MAKOUTA</a> from <a href=»https://vimeo.com/internationalfoot»>INTERNATIONAL FOOT</a> on <a href=»https://vimeo.com»>Vimeo</a>.</p>

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ