ΠΑΟΚ… airlines για κούπα!

ΠΑΟΚ… airlines για κούπα!

«Πετάει» ο ΠΑΟΚ με τρέλα για τον τίτλο, σόου με 4 γκολ επί του ΟΦΗ (4-0) και περιμένει το ματς της Τρίπολης για να δει την διαφορά του από τον δεύτερο.

Σόου από Ακπομ και Ζαμπά είχαμε σήμερα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να φιλοδωρεί με τέσσερα τέρμα τον ΟΦΗ. Ο Δικέφαλος ήταν απολαυστικός και στα δύο ημίχρονα με τον Άγγλο επιθετικό να πετυχαίνει δύο τέρματα, ενώ είχε ενεργεί συμμετοχή στο γκολ του Λέο Ζαμπά. Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να καλπάζει στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας άλλη μια νίκη φτάνοντας τις 17.   Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου στο τέλος του αγώνα άρχισαν να τραγουδούν «και σε 5-6 εβδομάδες θα είμαστε εμείς πρωταθλητές». Με την λήξη του αγώνα από τα μεγάφωνα της Τούμπας έπαιξε το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή», ενώ είχαμε πολλά συνθήματα κατά των πολιτικών για την συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιερίνια. Στη μεσαία γραμμή οι Σάκχοφ και Μαουρίσιο. Στις πτέρυγες οι Ζαμπά και Ελ Καντουρί, στον άξονα ο Μπίσεσβαρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Ακπομ.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός του ΟΦΗ Νίκος Καραμπετάκης παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Στρέζο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Μπράουν, Ποτουρίδης, Παπάζογλου και  Γιαννούλης. Στο χώρο του κέντρου αγωνίστηκαν οι Νάστος και Μεγιάδο. Στις πτέρυγες οι Σάσι και Κοροβέσης, στον άξονα ο Νέιρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Βουό

Ο ΠΑΟΚ, από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ έδειξε διάθεση να προσφέρει  γκολ και θέαμα στους φιλάθλους του Δικεφάλου που ήταν πάνω από 20.000 στο γήπεδο της Τούμπας. Μπορεί στα προηγούμενα ματς οι Θεσσαλονικείς να μας είχαν συνηθίσει να σκοράρουν από τα αποδυτήρια σήμερα λίγο καθυστέρησαν κι αυτό είναι να κάνει με τον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ που έπαιξε στο ξεκίνημα ψηλά την άμυνα του εγκλωβίζοντας τους παίκτες του Λουτσέσκου στο κέντρο. Όσο ο χρόνος κυλούσε οι πρωτοπόροι στη βαθμολογία άρχισαν να πατάνε γκάζι φτάνοντας πιο εύκολα στα αντίπαλα καρέ.

Φωνάζει για πέναλτι ο ΠΑΟΚ

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 19ο λεπτό με τον Μπίσεσβαρ από τα δεξιά να γυρίζει στον Ακπομ, με τον Άγγλο επιθετικό να πλασάρει και τον Στρέζο να απλώνει το κορμί του και να σώζει την εστία από το γκολ.

Στο 22′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Γρατσάνη, αλλά και στον επόπτη Γκολοσιώνη για πέναλτι. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ από αριστερά, ο Σάκχοφ βρέθηκε στο χορτάρι από μαρκάρισμα του Νάστου. Ο ρέφερι από τα Τρίκαλα παρότι κοντοστάθηκε και κοίταξε τον συνεργάτη του συνέχισε το παιχνίδι.

Έδειξε το δρόμο ο Μάτος

Το πρώτο γκολ του Δικεφάλου δεν άργησε να έρθει. Στο 24′ από εκτέλεση κόρνερ του Μπίσεσβαρ, ο Γιαννούλης έχασε τον Μάτος με τον Βραζιλιάνο με καρφωτή κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.  Στη συνέχεια το ματς έγινε αρκετά δυνατό, με την κλωτσιά να πηγαίνει σύννεφο και τον διαιτητή να βγάζει μόλις δύο κίτρινες κάρτες στο πρώτο ημίχρονο. Οι Ασπρόμαυροι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 33′ είχαν άλλη μια κλασική ευκαιρία με τον Μαουρίσιο. Ο Άκπομ από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή, γύρισε τη μπάλα, στο δεύτερο δοκάρι με τον Βραζιλιάνο μέσο να αστοχεί σε κενή εστία.

Έσπασε το ρόδι ο Ακπομ

Στο 35ο λεπτό έγινε το 2-0 με τον Ακπομ που αυτή την φορά δεν ήταν οφ σαιτ. Ο Μάτος από τα δεξιά και αφού ανέβηκε την πλευρά, έσπασε τη μπάλα στoν  Ζαμπά, με τον τελευταίο να βγάζει μια παράλληλη σέντρα και τον Άγγλο επιθετικό με προβολή να  διπλασιάζει τα τέρματα του Δικεφάλου. Ο νεαρός επιθετικός το πανηγύρισε με την καρδιά του αυτό το γκολ γιατί το έψαχνε εδώ και πολλές αγωνίστηκες. Οι Θεσσαλονικείς στο πρώτο ημίχρονο έκαναν 7 τελικές με τις 4 να είναι στην εστία του ΟΦΗ.

Μπήκε πιο δυνατά ο ΟΦΗ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς κάποια αλλαγή, με τον ΟΦΗ να δημιουργεί και να χάνει την πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη. Στο 55′ μετά από επικίνδυνο γύρισμα του Σασί από δεξιά, η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Πασχαλάκη, κανείς παίκτης του ΟΦΗ δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας. O ΠΑΟΚ, σ’ αυτό το δεύτερο 45λεπτο δεν είχε την ίδια ορμητικότητα με το πρώτο και πολύ περισσότερο μετά το προβάδισμα δύο τερμάτων που απέκτησε. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να παίξει λίγο πιο επιθετικά, μήπως βρει τρόπο να ξαναμπεί στο ματς. Στο 61′ η ομάδα της Κρήτης είχε άλλη μια πολύ καλή στιγμή για να μειώσει το σκορ. Μετά από σέντρα του Γιαννούλη από αριστερά, ο Πασχαλάκης έκανε κακή έξοδο, η μπάλα έφτασε στον Σασί που έκανε ένα δυνατό γύρισμα από δεξιά, όμως και πάλι δεν βρέθηκε παίκτης του ΟΦΗ στην πορεία της μπάλας.

Σόου από Άκπομ και Ζαμπά

Μπορεί ο ΟΦΗ να είχε χάσει δύο ευκαιρίες και να είχε ανεβάσει τα ποσοστά του κατοχής της μπάλας, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πέτυχε γκολ. Στο 65′ ο Άκπομ από αριστερά είδε την κίνηση του Ζαμπά στον κενό χώρο, με τον Βραζιλιάνο από το ύψος του πέναλτι να πλασάρει τον εξερχόμενο Στρέζο για το 3-0. Ο Δικέφαλος παίζοντας απελευθερωμένα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας έκανε ότι ήθελε τον ΟΦΗ. Στο 80′ ήρθε και τέταρτο τέρμα από τον Ακπομ. Ο Ζαμπά από δεξιά επιτέθηκε κατά μέτωπο, φτάνοντας στην περιοχή γύρισε τη μπάλα στο ημικύκλιο με τον Άγγλο επιθετικό με καταπληκτικό πλασαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ της δεξιάς γωνίας του Στρέζου για το 4-0. Δύο λεπτά αργότερα άγγιξε το 5-0 και πάλι με τον Άκπομ, όμως ο Ποτουρίδης με σωτήρια προβολή έβαλε stop στη μπάλα.

«Και σε 5-6 εβδομάδες θα είμαστε πρωταθλητές»

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ βλέποντας την ομάδα τους να πετάει φωτιές στον αγωνιστικό χώρο ασχολήθηκαν με τα παιχνίδια που έρχονται και είναι αυτά με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Πάντως υπήρχαν και πολλά τραγούδια για το πρωτάθλημα που θα έρθει σε  5-6 εβδομάδες στην Τούμπα. Με το σφύριγμα της λήξης οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου, αλλά και ο Ράζβαν Λουτσέσκου αποθεώθηκαν από τους χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας.

Το «κλειδί»: Το γκολ του Μάτος με καρφωτή κεφαλιά ήταν αυτό που άνοιξε το δρόμο για να δούμε στη συνέχεια άλλα τρία υπέροχα γκολ, αλλά και πολύ καλό θέαμα απόψε απέναντι στον ΟΦΗ.

10άρι: Ο Τσούμπα Ακπομ από την ημέρα που έφυγε ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί θα αναγκάσει τους πάντες να ξεχάσουν τον Σέρβο επιθετικό, αλλά και τους ανθρώπους της Άρσεναλ να τραβάνε τα μαλλιά τους για το δώρο που έκαναν το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ. Σήμερα ο Άγγλος επιθετικός ήταν απολαυστικός πέτυχε το δεύτερο και το τέταρτο γκολ για την ομάδα του ενώ έβγαλε ασιστ στο τρίτο.

Στον πάγκο: Με τις προσθήκες που έχουν γίνει και θα γίνουν τις επόμενες ημέρες ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει έναν πολύ δυνατό πάγκο με τον Λουτσέσκου να έχει τώρα πλέον ένα πιο εύκολο έργο και περισσότερες λύσεις στις περισσότερες γραμμές

Γιατί κόουτς: Ο Νίκος Καραμπετάκης δεν είχε τις λύσεις απέναντι στην υπεροχή του ΠΑΟΚ παρότι στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου το πάλεψε για να πετύχει ένα γκολ και να τους κρατήσει στο παιχνίδι.

Διαιτητής: Πολλά ήταν τα παράπονα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ από το διαιτητικό τρίο στην αποψινή αναμέτρηση. Οι Θεσσαλονικείς φωνάζουν για ένα πέναλτι πάνω στον Σάκχοφ, αλλά και ένα οφ σαιτ που υπέδειξε ο δεύτερος επόπτης λανθασμένα πάνω στον Ακπομ. Ο ρέφερι από το σύνδεσμό Τρικάλων επέτρεψε το δυνατό παιχνίδι από τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ

Γκολ: 24′ Μάτος, 35′ & 80′ Άκπομ, 65′ Ζαμπά

Κίτρινες: 22′ Βιερίνια, 41′ Μεγιάδο, 43′ Νάστος, 84′ Βαρέλα, 84′ Γιακουμάκης, 86′ Ντίνας

Κόκκινες:

Γήπεδο: ΤΟΥΜΠΑΣ

Διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

Βοηθοί: Δημήτριος Φίλος (Βοιωτίας)-Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτ/νίας)

Τέταρτος διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια, Σάκχοφ Μαουρίσιο (73′ Κάνιας), Μπίσεσβαρ (67′ Πέλκας), Ελ Καντουρί (81′ Σφιντέρσκι), Ζαμπά, Ακπομ.

ΟΦΗ: Στρέζος, Μπράουν, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Γιαννούλης, Νάστος, Μεγιάδο, Νέιρα, Σάσι (62′ Ντίνας), Κοροβέσης, Βουό (69′ Γιακουμάκης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ