Ντουρμισάι : Αυτός είναι ο νέος μπόμπερ της Πλατείας

Ντουρμισάι : Αυτός είναι ο νέος μπόμπερ της Πλατείας

Ο Φιορίν Ντουρμισάι έγραψε ιστορία στη Λεωφόρο και το 10.gr ξετυλίγει το κουβάρι της καριέρας του νεαρού επιθετικού του Πανιωνίου

Ο Φιορίν Ντουρμισάι χάρισε τη νίκη στον Πανιώνιο, στο χθεσινό ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (1-0) και ο νεαρός στράικερ των κυανέρυθρων θα έχει την τιμητική του στην πλατεία. Ο σημερινός καφές θα είναι ξεχωριστός για τον 21χρονο σέντερ φορ της ομάδας της Νέας Σμύρνης, καθώς το όνομα του Ντουρμισάι αντικαθιστά αυτό του Ζίζι Ρόμπερτς στο κάδρο των νικών του Πανιωνίου στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τους πράσινους.

Ο Ρόμπερτς ήταν αυτός που το 2001 είχε σκοράρει για να κερδίσει ο Πανιώνιος τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο και 16 χρόνια μετά, ο Φιορίν Ντουρμισάι γράφει ιστορία για τον ιστορικό.

Η αποθέωση στα αποδυτήρια της Λεωφόρου

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο νεαρός άσος του Πανιωνίου ήταν το κεντρικό πρόσωπο στους πανηγυρισμούς των κυανέρυθρων στα αποδυτήρια της Λεωφόρου, μετά το τέλος του αγώνα. Ο Ντουρμισάι «πνίγηκε» στις αγκαλιές των συμπαικτών του, οι οποίοι φώναζαν «είναι τρελός ο Αλβανός» ενώ και ο προπονητής του Πανιωνίου, Μιχάλης Γρηγορίου είχε να πει πολλά μπράβο στον μικρό, για το σημαντικό γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τα πρώτα βήματα

Ο νεαρός στράικερ γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 1996 στην Αλβανία, αλλά η οικογένεια του ήρθε στη χώρα μας κι έτσι ο Ντουρμισάι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ελλάδα.

Ο επιθετικός των κυανέρυθρων αγωνίστηκε στη Ρόδο (2005-2009) και τα πρώτα δείγματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά. Ο Πανιώνιος συγκεντρώνει πληροφορίες για τον πιτσιρικά και ο Ντουρμισάι μετακομίζει σε νεαρή ηλικία (13 ετών) στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Το ντεμπούτο με τον Πανιώνιο

Ο νεαρός επιθετικός θα μάθει πολλά στα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου και θα δείξει από νωρίς το ταλέντο και τις δυνατότητες του. Έτσι δεν θ’ αργήσει η προαγωγή του στην πρώτη ομάδα και τη σεζόν 2014 -2015 θα πραγματοποιήσει δύο συμμετοχές στη σούπερ λίγκα.

 

Ο δανεισμός στην Καλλιθέα

Την ίδια αγωνιστική περίοδο θα δοθεί δανεικός στην Καλλιθέα και σε είκοσι συμμετοχές θα σημειώσει έξι γκολ. Ο Ντουρμισάι θα επιστρέψει το καλοκαίρι του 2015 στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και θα κάνει προετοιμασία με τους κυανέρυθρους. Θα ξεκινήσει τη χρονιά στον Πανιώνιο και θα πραγματοποιήσει δύο συμμετοχές στη σούπερ λίγκα. Η διαδρομή της περασμένης σεζόν θα επαναληφθεί κι έτσι ο νεαρός στράικερ θα φορέσει ξανά τη φανέλα της Καλλιθέας. Θα παίξει σε δώδεκα παιχνίδια και θα σκοράρει μία φορά.

Η Λαμία και ο χαμός με τις ενστάσεις

Το καλοκαίρι του 2016 η Λαμία ζήτησε από τον Πανιώνιο τον Φιορίν Ντουρμισάι με τη μορφή δανεισμού και οι κυανέρυθροι απάντησαν καταφατικά. Έτσι ο νεαρός στράικερ πήγε στη Λαμία για ν’ αγωνιστεί στη Football League, σε μια σεζόν που η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο.

Ο Ντουρμισάι αγωνίστηκε σε 25 παιχνίδια σημειώνοντας 8 γκολ, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο περσινό πρωτάθλημα προκλήθηκε ένας μικρός χαμός γύρω απ’ το όνομα του νεαρού σέντερ φορ.

Ο Ντουρμισάι έχει αγωνιστεί στην εθνική ομάδα των Ελπίδων της Αλβανίας και στη διάρκεια της περσινής σεζόν κατατέθηκαν ενστάσεις εναντίον της Λαμίας (από άλλες ομάδες της football league) για αντικανονική συμμετοχή του παίκτη. Οι συγκεκριμένες ομάδες υποστήριζαν ότι ο Ντουρμισάι έπρεπε να καταλαμβάνει θέση ξένου και ζητούσαν την τιμωρία της ομάδας.

Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Λαμίας είχε βγάλει ανακοίνωση, αναφέροντας πως ο Ντουρμισάι έχει ελληνική ιθαγένεια κι ελληνική ταυτότητα και πως δεν υπάρχει καμιά παρατυπία.

 

«Το ταλέντο του αύριο» έγραψαν οι Ιταλοί

Ο 21χρονος στράικερ επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης κι αυτή τη φορά γύρισε για να μείνει. Αυτό μάλιστα που πρέπει να σημειωθεί είναι πως πριν από δέκα μέρες το ιταλικό σάιτ tuttomercatoweb, αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια στον νεαρό επιθετικό του Πανιωνίου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά.

«Το ταλέντο του αύριο. Ο νεαρός επιθετικός Φιορίν Ντουρμισάι είναι από τους παίκτες που ξεχωρίζουν τη φετινή σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δείχνει πως έχει δυνατότητες και είναι σέντερ φορ με ταλέντο. Έχει αγωνιστεί στην εθνική ομάδα των Ελπίδων της Αλβανίας αλλά κανείς δεν μπορεί ν΄αποκλείσει μια αλλαγή για την εθνική ομάδα των αντρών, αν του γίνει πρόταση από την ελληνική πλευρά».

 

 

Τα γκολ σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ο Φιορίν Ντουρμισάι βρέθηκε από χθες το απόγευμα στον αφρό της επικαιρότητας και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο νεαρός επιθετικός του Πανιωνίου, πέτυχε γκολ τόσο εναντίον του Ολυμπιακού όσο κι εναντίον του Παναθηναϊκού. Βρήκε δηλαδή δίχτυα κόντρα σε ερυθρόλευκους και πράσινους ενώ είχε σκοράρει και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Κέρκυρα. Το γκολ μάλιστα που είχε πετύχει ο νεαρός σέντερ φορ, είχε χαρίσει την εκτός έδρας νίκη στην ομάδα της Νέας Σμύρνης με 1-0. Ο Ντουρμισάι κάνει το ξεπέταγμα τη φετινή σεζόν και είναι αποφασισμένος να καθιερωθεί στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ