Λαμία – Απόλλων Σμύρνης 2-1

Λαμία – Απόλλων Σμύρνης 2-1

Τρίτη σερί νίκη για τη Λαμία που συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της προς τη σωτηρία. Φουλ της εύνοιας για άλλο ένα ματς, με τον Σέζο να μην ακυρώνει το πρώτο γκολ που πέτυχε ο Μπαράλες και να δίνει ένα αμφισβητούμενο πέναλτι.

Η Λαμία συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στο 2019, καθώς νίκησε και τον τελευταίο της βαθμολογίας Απόλλωνα Σμύρνης παίρνοντας τεράστια ανάσα στη μάχη της παραμονής. Η ομάδα του Μάκη Χάβου πήρε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς απέναντι στην ελαφρά ταξιαρχία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζερόνιμο Μπαράλες που πέτυχε και τα δύο τέρματα (12′, 24′), αλλά και τον διαιτητή της αναμέτρησης, Θανάση Σέζο.

Ο ρέφερι του ματς δεν είδε το πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ του Μπαράλες στο πρώτο γκολ, όπου ο φορ της Λαμίας έδωσε αγκωνιά στον Βαφέα, ενώ το πέναλτι που σφύριξε από όπου προήλθε το δεύτερο τέρμα της ομάδα της Φθιώτιδας είναι αμφιλεγόμενο. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά μάλιστα που η Λαμία έχει την εύνοια της διαιτησίας, καθώς και στο προηγούμενο ματς με τον Ατρόμητο σκόραρε με λανθασμένη απόφαση.

Ιδανικό ξεκίνημα για τη Λαμία

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και είχε μια καλή στιγμή στο 8ο λεπτό με τον Μπερτόλιο όπου σούταρε άουτ. Στο 12′ όμως η Λαμία δεν άργησε να ανοίξει το σκορ με τον Μπαράλες. Από θέση μέσα δεξιά ο φορ της Λαμίας ξεμαρκαρίστηκε από τον Βαφέα και σκόραρε σε μία φάση όπου ο διαιτητής Σέζος δεν σφύριξε την πεντακάθαρη αγκωνιά του Μπαράλες στον Βαφέα. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν φάουλ αλλά ο Σέζος ήταν ανένδοτος.

Άμεση η απάντηση του Απόλλωνα, αλλά και της Λαμίας

Έξι λεπτά μετά το γκολ της Λαμίας όμως, ο Απόλλωνας ισοφάρισε σε 1-1 με ένα πολύ όμορφο γκολ του Ελ Χέλβε, ο οποίος πήρε την μπάλα από τα αριστερά και μέσα από την περιοχή σκόραρε με ένα πολύ όμορφο σουτ.

Ο Απόλλωνας είχε τον έλεγχο στο επόμενο πεντάλεπτο όπου πίεση για την ολική ανατροπή, όμως η Λαμία κόντρα στη ροή των τελευταίων λεπτών είχε την απάντηση. Συγκεκριμένα, στο 23ο λεπτό σε μαρκάρισμα του Κύργια στον Μπερτόλιο, ο διαιτητής Σέζος έδειξε την άσπρη βούλα, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται και πάλι πως είναι εκτός περιοχής η παράβαση.

Παρόλα αυτά ο Σέζος και πάλι ήταν ανένδοτος και με τον Μπαράλες να είναι εύστοχος από  τα 11 βήματα έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Στη συνέχεια του ημιχρόνου η Λαμία ήταν καλύτερη, αλλά πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με το σκορ στο 2-1.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος και πιθανότατα και ο Απόλλωνας στη Fotball League

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Λαμία μπήκε δυνατά αλλά παρόλο που είχε τον έλεγχο δεν κατάφερε να σημειώσει ένα τρίτο τέρμα και να τελειώσει το ματς. Η ομάδα του Μάκη Χάβου δεν είχε κλασικές ευκαιρίες σε αντίθεση με το πρώτο μέρος και με εξαίρεση κάποιες καλές στιγμές έπεσε και ο ρυθμός του ματς.

Από την άλλη ο Απόλλωνας και ο Μπάμπης Τεννές λίγο καθυστερημένα έβαλε και δεύτερο επιθετικό, τον Ναζλίδη στο 70ο λεπτό με σκοπό να να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, χωρίς ωστόσο επιτυχία και με το ματς να εξακολουθεί να κυλάει σε χαμηλό τέμπο. Το 2-1 έμεινε τελικά μέχρι το τέλος και η Λαμία έφτασε τους 20 βαθμούς και ξέφυγε κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη, με το 2019 να εκτυλίσσετε εξαιρετικά για την ομάδα της Φθιώτιδας. Αντιθέτως οι φιλοξενούμενοι βυθίστηκαν ακόμα περισσότερο, καθώς παρέμειναν στους 6 βαθμούς και πλέον ούτε με θαύμα δεν φαίνεται να προλαβαίνουν το τρένο της παραμονής.

Το «κλειδί»: Το γεγονός ότι ο Σέζος δεν είδε την πεντακάθαρη αγκωνιά του Μπαράλες στο 1-0 της Λαμίας.

Το 10άρι: Αναμφίβολα ο Τζερόνιμο Μπαράλες είναι το κλειδί με τα δύο γκολ που πέτυχε και ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στη Λαμία.

Στον πάγκο: Η εμφάνιση του Ντεφεντερίκο που βγήκε αλλαγή στο 46′ και ο διαιτητής Σέζος που δεν είχε καλή διαιτησία, με αρκετές αμφιλεγόμενες φάσεις (πρώτο γκολ της Λαμίας και το πέναλτι που έδωσε στο 24′).

Γιατί κόουτς: Ο Μπάμπης Τεννές θα μπορούσε να κυνηγήσει κάτι περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν τελικός για την ομάδα του που οδεύει ολοταχώς πλέον προς τη Football League.

Λαμία – Απόλλων Σμύρνης 2-1

Διαιτητής: Θανάσης Σέζος (Κιλκίς), Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας) Κούλα Χασάν (Ξάνθης)

Γκολ: Μπαράλες (12′,24′ πεν.) – Ελ Χέλβε (18′)

Κάρτες: Δημούτσος (33′) Μπουλούλης (58′) Μπαράλες (90+3), Κύργιας (23′), Τόμας (85′)

Λαμία: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπαράλες, Μπερτόλιο (Τόμας 85′), Καραμάνος, Πίτι (Επστάιν 61′), Δημούτσος, Σκόνδρας (Μπουλούλης 45′), Βάντερσον.

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Ουριουέλα, Κύργιας, Βαφέας, Γκίνο (Γαρουφαλιάς 58′), Μπεντινέλι, Ακόστα (Ναζλίδης 70′), Ντεφεντερίκο (Ναδάλες 46′), Στάθης, Ντ’ Ούρσο, Ελ Χέλβε

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ