ΑΕΚ – Λεβαδειακός 1-0

ΑΕΚ – Λεβαδειακός 1-0

Με τον ασταμάτητο Πόνσε να σημειώνει το 12ο τέρμα του σε 17 ματς, η ΑΕΚ επικράτησε «ξεκούραστα» του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ με 1-0. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δημιούργησε σωρεία ευκαιριών αλλά δεν τις εκμεταλλεύθηκε με αποτέλεσμα να αγχωθεί στα τελευταία λεπτά.

Ένα γκολ του Έκι Πόνσε, που έφτασε πλέον τα 12 στο πρωτάθλημα, ήταν αρκετό για την ΑΕΚ προκειμένου να καταβάλει τον Λεβαδειακό με 1-0 στο ΟΑΚΑ και να δώσει συνέχεια στο εντυπωσιακό σερί νικών που τρέχει μέσα στο 2019. Η Ένωση δεν έπιασε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα απόδοσης, όμως κατάφερε να κάνει τη… δουλειά, πηγαίνοντας με ψυχολογία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης διατήρησε το πετυχημένο 3-5-2 των προηγούμενων αγώνων, αντικαθιστώντας τους τιμωρημένους Οικονόμου, Μάνταλο, με τους Τσόσιτς και Κρίστισιτς. Η ΑΕΚ από το πρώτο λεπτό έκλεισε στην περιοχή του τον Λεβαδειακό, επιχειρώντας να αναπτυχθεί κυρίως από τα δεξιά με τον Γκάλο.

Στο 4’ η Ένωση θα γίνει για πρώτη φορά απειλητική, με το ωραίο σουτ του Μπακασέτα να καταλήγει στα χέρια του Μπάγιτς. Οι γηπεδούχοι ασκούσαν όλο και μεγαλύτερη πίεση όσο περνούσε ο χρόνος και στο 24’ θα ανοίξουν το σκορ με τον… συνήθη ύποπτο.

Ο Γκάλο θα σεντράρει από δεξιά και ο Πόνσε με μια καρφωτή κεφαλιά θα κάνει το 1-0. Ο Αργεντινός συνέχισε έτσι το εντυπωσιακό σερί των γκολ του, βάζοντας σχετικά νωρίς τους Κιτρινόμαυρους μπροστά στο σκορ και ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη.

Τρία λεπτά μετά ο Αργεντινός «killer» του Δικεφάλου θα βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, όμως δεν θα μπορέσει να τον νικήσει με το πλασέ που επιχείρησε από πλάγια θέση. Η ομάδα του Ουζουνίδη είχε ανεβάσει για τα καλά στροφές και στο 35’ θα αγγίξει το 2-0. Ο Μπακασέτας θα βρεθεί τετ-α-τετ με τον Μπάγιτς, που όμως θα πέσει στη γωνία του και θα αποκρούσει εντυπωσιακά.

Δεν απείλησε αλλά και δεν απειλήθηκε

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε κάπως πιο μουδιασμένα. Οι Κιτρινόμαυροι έδειξαν σαν να επαναπαύονται με αυτό το 1-0 και περιόριζαν την ανάπτυξή τους στον χώρου του κέντρου. Χωρίς να φτάνουν με αξιώσεις στην περιοχή του Λεβαδειακού, που βλέποντας την Ένωση να έχει αυτή την εικόνα πήρε μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να θέσει σοβαρούς προβληματισμούς στον Μπάρκα, που εξακολουθούσε να έχει ρόλο θεατή.

Ο Ουζουνίδης άρχισε μετά το 70’ να παρεμβαίνει στο ματς, περνώντας αρχικά τον Κλωναρίδη στη θέση του Κρίστισιτς, σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα. Δύο λεπτά μετά ο Δικέφαλος θα χάσει μια καλή ευκαιρία για να κάνει το 2-0, με το δυνατό σουτ του Μπακασέτα από το ύψος της μεγάλης περιοχής να περνά ελάχιστα άουτ.

Στο 79’ ο Κλωναρίδης θα ελιχθεί στον κενό χώρο και θα επιχειρήσει να νικήσει τον Μπάγιτς με ένα σουτ, που όμως θα απομακρυνθεί από τον τερματοφύλακα των Βοιωτών. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στου ματς, πως στο τελευταίο του κομμάτι απέκτησε έναν μάλλον ανούσιο χαρακτήρα. Αυτό το 1-0 με το γκολ του Πόνσε διατηρήθηκε μέχρι τέλους με την ΑΕΚ να φτάνει τις πέντε διαδοχικές νίκες μέσα στο 2019, στοχεύοντας πια στο να διευρύνει αυτό το σερί της την Κυριακή, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Το κλειδί: Η εκτελεστική δεινότητα του Πόνσε. Ο Αργεντινός φορ μπορεί να κάνει γκολ τη… μισή φάση και απέναντι στο Λεβαδειακό έκανε ξανά τη διαφορά για την ΑΕΚ.

Το 10άρι: Ο Γκάλο. Άλλη μια σέντρα πάρε-βάλε από τον Βραζιλιάνο, άλλο ένα γκολ νίκης για την ΑΕΚ.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Ουζουνίδη να διατηρήσει το 3-5-2 στο συγκεκριμένο ματς ενδεχομένως να ήταν αχρείαστη, μιας και η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερη πίεση και θα μπορούσε να είναι πιο επιθετική.

Στον πάγκο: Ο Λιβάγια. Ο Κροάτης φορ έδειξε να βρίσκεται εκτός ρυθμού στην επιστροφή από τον τραυματισμό του και δεν είχε την εικόνα που μας έχει συνηθίσει.

Γκολ: Πόνσε 24’

Δοκάρια:

Κίτρινες: Αλεφ (45’), Μπακασέτα (61’), Κλωναρίδη (77’), Τσόσιτς (84’), Τσαμπούρη (58’), Ζησόπουλο (61’), Ρεκβιασβίλι (85’)

Κόκκινες:

ΑΕΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0

ΓΗΠΕΔΟ: «Σπύρος Λούης», ΟΑΚΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)

ΒΟΗΘΟΙ: Iορδάνης Απτσόγλου (Αθηνών), Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας)

4ος: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 3-5-2): Μπάρκας, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο (90’ Αλμπάνης), Μπακασέτας, Αλεφ, Κρίστισιτς (72’ Κλωναρίδης), Χουλτ, Λιβάγια, Πόνσε (82’ Μπογέ)

Λεβαδειακός (Ν. Καραγεωργίου, 4-3-3): Μπάγιτς, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Παντελιάδης, Ιωαννίδης (70’ Μαρκόβσκι), Μέλεγκ (67’ Ναγκίς), Στανόγεβιτς (90’+ Ντιόγκο), Ζησόπουλος, Ρεκβιασβίλι, Σαβαντογκό, Γιακουμάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ