Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-1

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-1

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Αγρίνιο παίρνοντας μια πολύ δύσκολη και σημαντική νίκη, με το γκολ του Μπουζούκη στο 32'. Με 10 παίκτες έπαιζαν για 35' οι πράσινοι λόγω αποβολής του Κάτσε, οι οποίοι αμύνθηκαν εξαιρετικά στο διάστημα αυτό.

Ο Δώνης επανέφερε στην ενδεκάδα τους Χατζηγιοβάνη, Κάτσε και Κολοβέτσιο, έπαιξε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και ήταν ξεκάθαρο πως επιθυμούσε να βρει κενούς χώρους σε κόντρα επιθέσεις ώστε να σκοράρει. O Διούδης ήταν στα γκολπόστ, οι Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης στην άμυνα, δεξιά την πλευρά ο Κουλιμπαλί και αριστερά ο Ινσούα, αμυντικοί μέσοι οι Κάτσε και Κουρμπέλης, δεξί εξτρέμ ο Μπουζούκης, αριστερό ο Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή ο Μακέντα.

Ο Παναιτωλικός με το γνωστό 4-2-3-1, με τον Κυριακίδη στο τέρμα, Μαρινάκη, Μαλή, Αργκους και Αμαράλ από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, Λουσέρο και Ντίας αμυντικούς μέσους, Μανά δεξιά, Μπαρμπόσα αριστερά και τον Μάζουρεκ πίσω από τον προωθημένο Μπαϊροβιτς.

Ευκαιρία από Μακέντα, κατοχή από Παναιτωλικό

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο δυνατά και λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Παναιτωλικό, όταν ο Μακέντα μόλις στο 3′ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το τελείωμά του ήταν κακό και η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Παναιτωλικός από ‘κει και έπειτα ήταν η ομάδα που κρατούσε περισσότερο την μπάλα στην κατοχή του, που προσπαθούσε να μπει στην περιοχή του Διούδη με προϋποθέσεις και δεν επέτρεπε στον Παναθηναϊκο να κρατήσει μπάλα και να γίνει απειλητικός.

Η μοναδική φορά που απείλησε, ωστόσο, ήταν στο 28’ κι αυτή από στημένη μπάλα, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ από δεξιά, ο Μαλής έκανε γυριστή κεφαλιά με τον Διούδη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Συνεργασία των τριών και γκολάρα Παναθηναϊκού

Αρκούσε μία στιγμή για να συνεργαστούν οι τρεις πιο απειλητικοί ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και να ανοίξει το σκορ το τριφύλλι. Στο 32′ έπειτα από ένα πλάγιο του Ινσούα προς τον Χατζηγιοβάνη, ο μικρός πήγε να χάσει την μπάλα, αλλά σηκώθηκε, την κέρδισε ξανά και έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Μακέντα. Ο Ιταλός μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, είδε την κίνηση του Μπουζούκη, του πέρασε την μπάλα και αυτός σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα.

Ένα γκολ που έφερε ξέσπασμα απ’ όλους, αφού όλοι έσπευσαν στον πάγκο και έγιναν ένα κουβάρι, δείχνοντας τη μεγάλη πίεση που υπήρχε σε όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Παναιτωλικός διαμαρτυρήθηκε ορθώς για οφσάιντ που δόθηκε λανθασμένα στον Μαρινάκη, ο οποίος έβγαινε τετ α τετ με τον Διούδη.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να μην κινδυνεύει, αφού η αμυντική του λειτουργία ήταν εξαιρετική απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που δεν μπόρεσε στο πρώτο ημίχρονο να γίνει απειλητικός.

Κόκκινη ο Κάτσε, με δέκα ο Παναθηναϊκός

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να έχει και πάλι την μπάλα στην κατοχή του και τον Παναθηναϊκό να οπισθοχωρεί από το ξεκίνημα. Μάλιστα, ο Δώνης σηκώθηκε από τον πάγκο του προκειμένου να κάνει παρατηρήσεις στους παίκτες του και να τους φωνάξει να βγουν πιο μπροστά ώστε να μην επιτρέπουν στους γηπεδούχους να γυρίζουν με ευκολία την μπάλα και να φτάνουν στην περιοχή.

Τα πράγματα έγιναν δύσκολα για την ομάδα του Δώνη πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος. Μόλις 13 λεπτά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κάτσε σε μια προσπάθειά του να κόψει αντίπαλο έξω από την περιοχή, τον έριξε στο έδαφος, με τον διαιτητή Βρέσκα να του βγάζει δεύτερη κίτρινη κάρτα έπειτα από… προτροπή των παικτών του Παναιτωλικού. Ο διαιτητής αρχικά έδειξε πως δεν θα αποβάλλει τον Αλβανό χαφ, αλλά όταν του το ζήτησαν οι γηπεδούχοι, φώναξε κοντά του τον Κάτσε και του έδειξε – υπερβολική – δεύτερη κίτρινη, με αποτέλεσμα να αφήσει τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες για το τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης.

Άριστος αμυντικά, μάγκικη νίκη

Θα περίμενε κανείς πως η αποβολή του Κάτσε θα έφερνε πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό, αλλά κάπου εκεί εμφανίστηκαν η ψυχή των ποδοσφαιριστών και η απόδειξη της μεγάλης προπονητικής ικανότητας του Γιώργου Δώνη. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν έχασε ούτε δευτερόλεπτο και βλέποντας πως βγήκε ένας από τους κορυφαίους του παίκτες, φρόντισε να διαφυλάξει αυτό το 1-0.

Έβαλε τον Δώνη αντί του Μακέντα, φέρνοντας τον Χατζηγιοβάνη στην κορυφή της επίθεσης, λίγο αργότερα έδωσε φρεσκάδα με την είσοδο του Καμπετσή, ενώ στο φινάλε δε δίστασε να παίξει ακόμα και με έξι παίκτες στην άμυνα, βάζοντας και τον Παντελάκη. Αποτέλεσμα; Ο Παναιτωλικός με παίκτη παραπάνω δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία φάση για γκολ. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να σημειώσει δεύτερο τέρμα στο 86′ με τον Καμπετσή να μην τελειώνει καλά το τετ α τετ το οποίο δημιούργησε ο ίδιος.

Το 1-0 με το γκολ του Μπουζούκη έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στις νίκες μετά από τρία ματς στο πρωτάθλημα και να μένει μόνος στην πέμπτη θέση, περιμένοντας και τα αυριανά αποτελέσματα.

Το κλειδί: Η άψογη αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού σε όλο το ματς. Τρομερή προσήλωση από τους παίκτες του Δώνη, που έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα, ήταν νικητές στις περισσότερες μονομαχίες και δεν επέτρεψαν στον Παναιτωλικό να κάνει ούτε… μισή κλασική ευκαιρία.

Το 10αρι: Ο Δημήτρης Κουρμπέλης έκανε ίσως την καλύτερή του εμφάνιση τη φετινή σεζόν. Με πολλά τρεξίματα, έκοψε πολλές φορές τους αντιπάλους του, ήταν καθοριστικός και στα δύο μέρη του γηπέδου (αμυντικό και επιθετικό), πρέσαρε σωστά και βοήθησε τα μέγιστα για την γενικότερη αμυντική λειτουργία.

Στον πάγκο: Ο Μπαΐροβιτς δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός ούτε σε μια στιγμή. Χαμένος ανάμεσα στους τρεις αμυντικούς του Παναθηναϊκού, έχανε εύκολα την μπάλα και δεν τον ένιωσε ιδιαίτερα η άμυνα.

Γιατί κόουτς: Ο Δώνης έκανε κοουτσάρισμα για σεμινάριο. Πίστεψε σε παιδιά που είχαν ακούσει πολλά τις προηγούμενες μέρες, όπως τον Μαυρομμάτη, τους εμπιστεύτηκε και τον δικαίωσαν με την εικόνα τους. Τρομερό κοουτσάρισμα απ’ τον Έλληνα τεχνικό μετά την αποβολή του Κάτσε, κατάφερε να αφήσει τον Παναιτωλικό μακριά απ’ την εστία του Διούδη.

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός

Γκολ: 32′ Μπουζούκης

Κίτρινες: Μάζουρεκ, Ντίας, Αμαράλ, Γουίλιαν / Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Κάτσε, Μακέντα, Διούδης
Κόκκινες: Κάτσε (58′, δεύτερη κίτρινη)

Γήπεδο: Αγρινίου

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης (71′ Λιάβας), Μαλής, Αργκους, Αμαράλ, Λουσέρο, Ντίας, Μπαρμπόσα, Μάζουρεκ, Μανά (64′ Γκούγκα), Μπαΐροβιτς (82′ Τσιγγάρας)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης, Κάτσε, Χατζηγιοβάνης (75′ Καμπετσής), Μπουζούκης (89′ Παντελάκης), Μακέντα (64′ Δώνης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ