Ολυμπιακός – Λάρισα 4-0

Ολυμπιακός – Λάρισα 4-0

Ακόμα μια ερυθρόλευκη παράσταση από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που «σκόρπισε» την ΑΕΛ (4-0), εντυπωσιάζοντας ξανά με την απόδοσή της. Χατ-τρικ από τον Κώστα Φορτούνη.

Το «μωσαϊκό» του πρωταθλήματος της Superleague είναι ενιαίο. Ένας αγώνας αντοχής, στον οποίο ο Ολυμπιακός προσφέρει (πέραν των άλλων) θέαμα και ουσία, μα βρίσκεται στην δεύτερη θέση. Οι Πειραιώτες «ανάγκασαν» ξανά τον κόσμο τους να τραγουδήσει «έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό», ήταν ξανά εντυπωσιακοί, διέλυσαν την Λάρισα (4-0) και συνεχίζουν ακάθεκτοι την μάχη για την κορυφή. Μια κορυφή στην οποία ο ΠΑΟΚ έχει… καρφώσει την σημαία του και κανείς (μάλλον) δεν δικαιούται να την κατεβάσει. Οι Ερυθρόλευκοι όμως δεν φαίνονται διατεθειμένοι να πετάξουν λευκή πετσέτα.

Λίγες ώρες μετά τα όσα… θαυμαστά έγιναν στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του και έφτασε σε μια άνετη επικράτηση που έχει πρωταγωνιστή τον αρχηγό του, Κώστα Φορτούνη. Το παιχνίδι των Πειραιωτών, γνωστό πια. Πρέσινγκ από το πρώτο λεπτό, ανάπτυξη από τις πτέρυγες, ταχύτητα, κίνηση στον χώρο. Η ΑΕΛ ναι μεν έμοιαζε πιο υποψιασμένη, ωστόσο χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε κλεισμένη στα καρέ της, μην καταφέρνοντας να αντεπεξέλθει στην ασφυκτική πίεση των παικτών του Μαρτίνς.

Η κατοχή ήταν πάλι σε επίπεδα 70%, οι Βυσσινί σε ρόλο συμπρωταγωνιστή και οι Ερυθρόλευκοι «χόρεψαν» και πάλι στο γρασίδι έχοντας ως απόλυτο στόχο, να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα ως το τέλος, αποδεικνύοντας σε κάθε αγωνιστική ότι παίζουν το πιο όμορφο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, εκθέτοντας όσους θέλουν να… παραχαράξουν την ιστορία.

Πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά, οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη τους διπλή κλασική ευκαιρία με Ποντένσε και Φορτούνη. Στο 8′ ήρθε και το 1-0, με τον Μασούρα -το πρώτο του στα ερυθρόλευκα- που εκμεταλλεύτηκε την απίστευτη κάθετη του Νάτχο. Στο 15′ ο Φορτούνης ευστόχησε από τα 11 βήματα για το 2-0 του Ολυμπιακού που μάλλον «τελείωσε» τις ελπίδες της ΑΕΛ. Στο 36′ ο Μασούρας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διευρύνει το σκορ, όμως στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ήρθε ακόμα μια μαγική συνεργασία των Νάτχο – Γκερέρο – Φορτούνη, με τον Έλληνα επιτελικό μέσο να κάνει το 3-0.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους, κυρίως γιατί οι Ερυθρόλευκοι έδειχναν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ενόψει του αγώνα με τον Πανιώνιο που ακολουθεί σε λίγες ημέρες. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον Κώστα Φορτούνη να κάνει χατ-τρικ διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 στο 75ο λεπτό. Ο Τρικαλινός άσος υποδέχτηκε την πολύ ωραία πάσα του Ανδρούτσου πέρασε τους αμυντικούς των Βυσσινί και τον Κρίστινσον και «έγραψε» το τελικό 4-0.  Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός σε πείσμα των… καιρών έφτασε τις 5 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στο -8 από την κορυφή.

Το «κλειδί»: Το γρήγορο γκολ είναι πάντα μια μεγάλη υπόθεση για μία ομάδα που χρειάστηκε χρόνο για να γίνει αποτελεσματική. Η δημιουργία φάσεων ήταν πάντα στο… ερυθρόλευκο ρεπερτόριο, αλλά όταν μία εξ αυτών μετουσιώνεται σε γκολ γρήγορα σε ένα ματς τότε η αντίπαλη άμυνα δεν μοιάζει απροσπέλαστη.

10άρι: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Κώστα Φορτούνη που έφτασε στο πρώτο χατ-τρικ στο φετινό πρωτάθλημα και ήταν καθοριστικός σε ένα ακόμα ματς σε μεσαία γραμμή και επίθεση. Κορυφαίοι και οι Νάτχο,  Μασούρας και Γκιγιέρμε, χωρίς κανείς βέβαια να υστερεί σε απόδοση.

Στον πάγκο: Ο Βαγγέλης Μόρας παρά την εμπειρία του έδειξε να μην μπορεί να οργανώσει καλά την άμυνα της ΑΕΛ που εκτέθηκε πολλές φορές στον αγώνα.

Γιατί κόουτς: Κανένα από τα δύο συστήματα που παρέταξε ο Φέστα δεν απέδωσαν καρπούς με την ομάδα του να μην μπορεί σε κανένα σημείο του αγώνα να γίνει απειλητική για την εστία του Σα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ 4-0

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μιράντα, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Νάτχο (61′ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Ποντένσε (50′ Λάζαρος), Μασούρας, Γκερέρο (65′ Χασάν).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπάλλας (84′ Λεοζίνιο), Μπαργκάν, Μιλισάβλιεβιτς, Γιακιμόφσκι, Γκόλιας, Σικαούκα (58′ Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Ακόστα, Ζίφκοβιτς (46′ Ζίζιτς).

Γκολ: 8′ Μασούρας, 16′ (πέν.), 44′, 75′ Φορτούνης.

Κίτρινες: 14′ Καρανίκας, 15′ Γκόλιας, 15′ Γιακιμόφσκι.

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας).

Βοηθοί: Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Ανατ. Αττικής), Πολυχρόνης Κωσταρας (Αιτωλοακαρνανία).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ