Πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του Φορτούνη και πρώτο φέτος στη Superleague!

Πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του Φορτούνη και πρώτο φέτος στη Superleague!

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΛ (4-0) κάνοντας το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του.

Η επικράτηση του Ολυμπιακού επί της ΑΕΛ στο Γ. Καραϊσκάκης φέρει την υπογραφή του Κώστα Φορτούνη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σκόραρε στο 16ο, το 44ο και το 75ο λεπτό της αναμέτρησης με τους Βυσσινό κάνοντας το πρώτο χατ τρικ στην καριέρα, αλλά και το πρώτο στο φετινό πρωτάθλημα Super League Σουρωτή.

Σύμφωνα με το επίσημο site της Λίγκας, το προηγούμενο χατ τρικ που είδαμε στα ελληνικά γήπεδα ήταν πριν από εννέα μήνες (στις 22 Απριλίου 2018)  και το είχε πετύχει ο Νικολά Ντιγκινί, στο Ατρόμητος – Πλατανιάς 4-1.

Προηγούμενο χατ τρικ από Έλληνα ποδοσφαιριστή ήταν στις 23 Απριλίου του 2017, όταν ο Μανιάς πέτυχε τρία γκολ στο Βέροια – Αστέρας Τρίπολης 4-3.

Όσον αφορά τους Πειραιώτες, τελευταίος που πέτυχε τρία γκολ στον ίδιο αγώνα πρωταθλήματος ήταν ο Μπράουν Ιντέγε στις 11 Σεπτεμβρίου 2016  κόντρα στη Βέροια (6-1).

Για να εντοπίσει κανείς τρία γκολ Έλληνα ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, πρέπει να γυρίσει πίσω στις 6 Οκτωβρίου 2013, όταν ο Κώστας Μήτρογλου είχε σκοράρει τρις στο Ολυμπιακός – Βέροια 6-0.

Ο Μήτρογλου και ο Φορτούνης είναι οι μόνοι Έλληνες που έχουν πετύχει τρία γκολ για τον Ολυμπιακό τα τελευταία 15 χρόνια. Για να βρούμε άλλον πρέπει να πάμε πίσω στον Απρίλιο του 2003, όταν το είχε πετύχει ο Λάμπρος Χούτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ