Παναθηναϊκός: Το μίτινγκ της Τρίτης, η συσπείρωση και η ξεχωριστή κίνηση του Δώνη

Παναθηναϊκός: Το μίτινγκ της Τρίτης, η συσπείρωση και η ξεχωριστή κίνηση του Δώνη

Η κουβέντα που έγινε πριν από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, το... group therapy που έφερε ξανά συσπείρωση και το Fair Play που έχει για οδηγό του ο Γιώργος Δώνης.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα με τη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό και κερδίζει ηρεμία και χρόνο. Έπειτα από μια περίοδο ντεφορμαρίσματος, οι «πράσινοι» έδειξαν χαρακτήρα και αποτελεσματικότητα, σκοράροντας και διατηρώντας το αποτέλεσμα παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, έπειτα από την αυστηρή αποβολή του Κάτσε.

Για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο «τρίποντο» χρειάστηκε -εκτός της προετοιμασίας- και μια κουβέντα μεταξύ του Δώνη και των ποδοσφαιριστών. Όπως αποκάλυψε ο κόουτς του τριφυλλιού στη συνέντευξη Τύπου, το βράδυ της Τρίτης υπήρξε συζήτηση μεταξύ εκείνου και του ρόστερ, πέραν των τεχνικών αναλύσεων.

«Είχαμε κουβέντες διάφορες. Χτες το βράδυ είχα ένα μίτινγκ με τους παίκτες που εκτός της τακτικής ανάλυσης δεν τους είχα μιλήσει καθόλου. Για αυτό πήρα 22 παίκτες στο Αγρίνιο και χτες το βράδυ είχαμε ένα μίτινγκ. Κάποια πράγματα όταν δεν πάνε καλά, πρέπει να αξιολογούνται. Πρέπει να μιλάς με τους παίκτες και να επεμβαίνεις στην ψυχολογία τους, να τους ακούς.

Σίγουρα η διαχείριση του μυαλού είναι σημαντική και υπήρχε η πίεση. Να σας πως και κάτι χιουμοριστικό από χτες. Έκανε ο Χατζηθεοδωρίδης τη μετάφραση και η τελευταία μου φράση ήταν “μία σπίθα αρκεί για να βάλει τη φωτιά”. Ότι πρέπει να βρούμε κάθε τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δώνης.

Ο Δώνης διαχειρίστηκε άψογα την πρώτη κρίση της σεζόν. Και κέρδισε ακόμα περισσότερους πόντους το τελευταίο τριήμερο, από τη στιγμή δηλαδή που τελείωσε το ματς με τη Λάρισα μέχρι και τη στιγμή που σφύριξε λήξη ο διαιτητής στο Αγρίνιο.

Η κίνηση με τον Διούδη

Ποδόσφαιρο δεν είναι όμως μόνο η τακτική, οι ομιλίες και τα συστήματα. Και ο Γιώργος Δώνης, έχοντας πολλές εμπειρίες πλέον στους πάγκους, το γνωρίζει πολύ καλά. Το φετινό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού απαιτεί να μάθουν πολλά από τα νέα παιδιά αυτό που πρεσβεύει ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο. Την έννοια του Fair Play και μετά όλα τα υπόλοιπα.

Μετά το ματς με τη Λάρισα ο Δώνης, σε μια ασυνήθιστη κίνηση για προπονητή (και δη Έλληνα) είπε στη συνέντευξη Τύπου πως δεν του άρεσε που οι παίκτες του δεν επέστρεψαν την μπάλα στην ΑΕΛ και δεν τήρησαν το Fair Play. Και χθες στο Αγρίνιο τον είδαμε ξανά σε μια ξεχωριστή κίνηση.

Όταν ο Διούδης, στις καθυστερήσεις, έπεσε στο έδαφος, ο προπονητής του πίστευε πως ήθελε να κερδίσει χρόνο. Και του φώναξε να σηκωθεί να συνεχιστεί το παιχνίδι, παρά το γεγονός πως η ομάδα του κέρδιζε. Τελικά δεν είχε δίκιο, διότι ο Διούδης όντως είχε χτυπήσει, ωστόσο ήταν ακόμα ένα δείγμα του πως σκέφτεται και λειτουργεί ο Δώνης. Και αυτό είναι… ευλογία για τα νέα παιδιά που τώρα μαθαίνουν βασικά πράγματα γύρω από το τι πρεσβεύει αληθινά το ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ