Από τα 36 λεπτά, στο απόλυτο ο Μπουζούκης

Από τα 36 λεπτά, στο απόλυτο ο Μπουζούκης

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει χρησιμοποιηθεί σε όλα τα ματς από τον Δώνη. Έγινε ο δεύτερος πράσινος σκόρερ στο πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Μπουζούκης ζει φέτος ένα όνειρο. Από τις τέσσερις συμμετοχές ως αλλαγή την περασμένη σεζόν, στο απόλυτο φέτος. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, ο οποίος τον ερχόμενο Μάρτιο κλείνει τα 21 του χρόνια (γεννήθηκε 27/3/1998) είναι βασικό γρανάζι την τρέχουσα περίοδο.

Στο πρότζεκτ που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, αλλά και της απόφασης των Νταμπίζα, Δώνη να στηρίξουν τα παιδιά της Ακαδημίας, ο Μπουζούκης και ο Χατζηγιοβάνης καταλαμβάνουν ξεχωριστή θέση. Ο Μπουζούκης, λοιπόν, πέρσι είχε τέσσερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και συνολικά μόλις 36 λεπτά. Συν ακόμα 13 λεπτά σε μία συμμετοχή στο κύπελλο.

Φέτος έχει 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και τρεις στο κύπελλο. Έχει χρησιμοποιηθεί δηλαδή από τον Δώνη σε όλα τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και μάλιστα στα 17 ήταν βασικός. Μόνο με τον Αστέρα Τρίπολης δεν ξεκίνησε, αλλά επειδή τραυματίστηκε νωρίς ο Στάικος, μπήκε στο 24’ και έπαιξε μέχρι το τέλος. Συνολικά, από τα 36 λεπτά πέρσι, είναι φέτος ήδη στα 1.502 λεπτά! Είναι ενδεικτικό ότι έπαιξε 120 λεπτά στη ρεβάνς του κυπέλλου με τη Λαμία, ξεκίνησε τρεις μέρες μετά κι έβγαλε ένα ημίχρονο με την ΑΕΛ και πάλι τρεις μέρες αργότερα έπαιξε 89 λεπτά με τον Παναιτωλικό.

Και στο κύπελλο είναι από τους λίγους που δεν πήραν πολλές ανάσες στη φάση των ομίλων. Ήταν ο μοναδικός βασικός που αγωνίστηκε αλλαγή με την Ιεράπετρα και βοήθησε για να αποφύγει ο Παναθηναϊκός μία ήττα σοκ, ενώ το ίδιο συνέβη με τον Κισσαμικό. Επίσης μπήκε αλλαγή όταν ζόρισαν τα πράγματα κι από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το νικητήριο γκολ του Βέργου.

Στο Αγρίνιο, παράλληλα, ο Μπουζούκης έφτασε τα τέσσερα γκολ. Είναι δεύτερος πράσινος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Έπιασε σ’ αυτή τη θέση τον Γιόχανσον, που επίσης έχει τέσσερα και μαζί βρίσκονται πίσω από τον πρωτοπόρο Μακέντα με έξι. Ο Μπουζούκης, ο οποίος μετράει και μία ασίστ, έχει δύο κίτρινες κάρτες. Αν δεν προκύψει, λοιπόν, κάποιο θέμα υγείας, το πολύ να χάσει ένα ματς λόγω τιμωρίας.

Αν μη τι άλλο, θα πρόκειται για μία εντυπωσιακή επίδοση για τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό, που δείχνει ότι μπορεί ν’ αποτελέσει για αρκετά χρόνια μία σημαντική σταθερά στον Παναθηναϊκό (αν φυσικά ανανεώσει, όταν έρθει η ώρα, το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι του 2020).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ