Ξάνθη – Αρης 0-1

Ξάνθη – Αρης 0-1

Με τον Ματέο Γκαρσία να βρίσκει τον καλό εαυτό του και να σημειώνει ένα εξαιρετικό γκολ στο 37', ο καλοστημένος Άρης πήρε τεράστιας σημασίας νίκη με 1-0 μέσα στην Ξάνθη. Αναμορφωμένος με τους Κόρχουτ, Ρος και Λάρσον ο «Θεός του πολέμου» έκανε μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις και μπήκε πλέον γερά στην μάχη της 5άδας!

Αυτός μάλιστα είναι Άρης! Ορθολογικά στημένος, με πάθος και με τους νεοφερμένους ποδοσφαιριστές του (Κόρχουτ, Ρος και Λάρσον) να τον αναμορφώνουν, ο  «Θεός του πολέμου» πήρε τεράστιας σημασίας νίκη με 1-0 στα Πηγάδια επί της Ξάνθης, σε εξ’ αναβολής ματς της 15ης αγωνιστικής.

Επίσης, αυτή τη φορά ο Αρης είχε έναν Ματέο Γκαρσία από τα… παλιά που κατάφερε να κάνει τη… μισή ευκαιρία γκολ, συγκεκριμένα στο 37ο λεπτό με ένα εξαιρετικό σουτ στην κίνηση. Επιπλέον ο Αργεντινός είχε δοκάρι, όπως επίσης και ο Νίκο Μαρτίνες στο χαιλάιτ του ματς.

Στην 6η θέση ανέβηκαν οι κίτρινοι έχοντας πλέον 26 βαθμούς. Πλησίασαν τον Παναθηναϊκό στον 1 βαθμό τον Παναθηναϊκό και στους 4 τον Ατρόμητο. Όγδοη νίκη συνολικά, 4η εκτός.

Κακή εμφάνιση για την Ξάνθη, έμεινε στους 24 βαθμούς, γνώρισε την 6η ήττα της και 3η εντός έδρας.

Με νέα πρόσωπα η 11άδα του Άρη
Ο Σάββας Παντελίδης «κατέβασε» τον Αρη με αρκετά νέα πρόσωπα όπως αναμενόταν. Ο Ρος έκανε το ντεμπούτο του ως παρτενέρ του Δεληζήση στα στόπερ, ενώ ο Κόρχουτ μετά από δυο ματς ως εξτρέμ, αγωνίστηκε στη φυσική του θέση το αριστερό άκρο της άμυνας.

Επίσης στην κορυφή της επίθεσης σε αυτό το 4-2-3-1, αγωνίστηκε ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος και έτσι ο Ντιγκινί «μεταφέρθηκε» πίσω του, με τον Λάρσον αριστερά και τον Ματέο Γκαρσία δεξιά. Από εκεί και πέρα Σιώπης και Μπάσα «έσμιξαν» στα χαφ μετά από καιρό, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Τζανακάκης

Και ο Μίλαν Ράσταβατς από την πλευρά του παρέταξε την με 4-2-3-1 και τον Κάστρο να καλύπτει την κορυφή της επιθετικής γραμμής. Πιο πίσω του κινήθηκε ο Καντά, ενώ στις πτέρυγες αγωνίστηκαν Μπαριέντος και Σαρπόνγκ. Στην άμυνα των Ακρτιών ήταν οι Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Κασάδο και Σιλά.

Ανώτερος ο Αρης, σκόραρε με τη συμβολή των «νέων»
Χωρίς πολλές φάσεις αλλά με καλό ρυθμό, κυρίως μετά το 20λεπτο κύλησε το πρώτο μέρος. Ο Αρης ήταν ανώτερος, είχε την κατοχή, κέρδισε τη μάχη του κέντρου ενώ μεσοαμυντικά ήταν καλοστημένος και δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου.

Μπάσα και Σιώπης έκαναν καλη δουλεια στα χαφ, ο Λάρσον είχε ωραία ανεβάσματα από την πλευρά του, ενώ ο Κόρχουτ είχε καλές σέντρες και κάθετες πάσες. Αλλωστε από δική του πολύ καλή εκτέλεση φάουλ προήλθε το γκολ στο 37’. Ο Ούγγρος μπακ έστειλε τη μπάλα στην περιοχή, ο Ρος έστρωσε στον Μπάσα στην περιοχή, με τον τελευταίο να σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι για το κεφάλι του Ντιγκινί.

Η μπάλα δεν έφτασε στον Γάλλο καθώς επενέβη ο Σιλα που όμως απομάκρυνε άτσαλα «στρώνοντας» ουσιαστικά τη μπάλα στον Ματέο Γκαρσία, με τον Αργεντινό να πιάνει «βολίδα» στην κίνηση και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ως τότε ο Αρης δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος επιθετικά, παίζοντας κυρίως με γεμίσματα και απειλώντας μια φορά με τον Γκαρσία στο 28’. Μοναδική καλή στιγμή για την Ξάνθη ένα γύρισμα στην περιοχή των φιλοξενουμένων στο 29’, χωρίς όμως να βρεθεί κάποιος επιθετικός ώστε να επωφεληθεί.

Σωστή διαχείριση και μεγάλες ευκαιρίες για τον Αρη
Στο δεύτερο μέρος ο Αρης έκανε καλή διαχείριση. Εδωσε μέτρα στον αντίπαλό του, ήταν «σφιχτός» μεσοαμυντικά και παράλληλα έπαιξε έξυπνα στις αντεπιθέσεις. Η ομάδα του Παντελίδη έκλεισε τους διαδρόμους εγκλωβίζοντας τους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι ούτε κι όταν πέρασαν στο ματς οι πιο επιθετικοί Γέντρισεκ (προερχόταν από τραυματισμό) και Μπρίτο.

Ουσιαστικά οι Ακρίτες είχαν μια μεγάλη φάση σε όλο το Β’ 45΄λεπτο, αυτή του 53’ με την κεφαλιά του Κάστρο μετά τη σέντρα του Σιλα σε αντεπιθέση.

Από την πλευρά του ο Άρης ήταν σαφώς πιο απειλητικός και αν ο Ζίφκοβιτς δεν ήταν σε τόσο καλή μέρα, τότε οι κίτρινοι θα είχαν σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ ακόμη. Στο 57’ ένα σουτ – μετα από εξαιρετική ενέργεια- του Γκαρσία βρήκε και στο δοκάρι μετά την εκτίναξη του Ζίφκοβιτς, ενώ στο 73’ ένα νέο σουτ, αυτή τη φορά από τον νεοεισελθόντα Μαρτίνες «σταμάτησε» και πάλι από μεγάλη επέμβαση του «κίπερ» των γηπεδούχων.

Η Ξάνθη ενέτεινε την πίεση της μετάτο 70’ όμως η αμυντική λειτουργία του Άρη ήταν αποτελεσματική. Καίριες επεμβάσεις και τοποθετήσεις από τον Ρος που συνέθεσε καλό δίδυμο με τον Δεληζήση.

Στο 76’ ο Παντελίδης ενίσχυση την αμυνα του αποσύροντας τον θετικό Διαμαντόπουλο για να βάλει στη θέση του τον Βαλεριάνο, ενώ λίγο αργότερα ο Ματίγια πέρασε αντί του επίσης αξιόλογου Κόρχουτ.

Η φάση του αγώνα
Η φάση του ματς σημειώθηκε στο 82’ όταν Νίκο Μαρτίνες έκανε ένα φοβερό αριστοτεχνικό σουτ, που τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Ζίφκοβιτς. Το σουτ ήταν τόσο καλό που ο τερματοφύλακας της Ξάνθης είχε μείνει… στήλη άλατος να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας ανήμπορος να αντιδράσει.

Το τέλος του ματς βρήκε τον  Αρη να περνει ένα σπουδαίο «τρίποντο» και τους 500 οπαδούς που έδωσαν δυναμικό «παρών» στα Πηγάδια να αποθεώνουν τους παίκτες του Παντελιδη.

Το κλειδί: Αυτή τη φορά ο Αρης ήταν «ομάδα». Μπορεί να μια έπιασε σπουδαία απόδοση, έπαιξε όμως με νεύρο και τσαγανό, απέφυγε τα ατομικά λάθη σε μεγάλο βαθμό και μέσα σε μια δύσκολη έδρα κινδύνεψε ελάχιστα
Το«10άρι»: Ο «τίτλος» ανήκει στον Ματέο Γκαρσία. Ο Αργεντινός κατάφερε να κάνει γκολ την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, ενώ είχε μία ακόμη στο 57’ για να διπλασιάσει τα τέρματά του.
Γιατί κόουτς: Κακή παρουσία από τους γηπεδούχους με κενά στην άμυνα και μεγάλη απόσταση της επιθετικής γραμμής με τη μέση και το κέντρο. Ο Ράσταβατς δεν μπόρεσε να βρει λύση σε ολόκληρο το 90λεπτο
Στον πάγκο: Η επίθεση της Ξάνθης που δεν κατάφερε να δημιουργήσει και να φτιάξει τελικές φάσεις.

Γήπεδο: Πηγάδια
Γκολ: 37’ Ματέο Γκαρσία
Δοκάρια: 57’ Γκαρσία, 82’ Μαρτίνες
Κίτρινες: 19’ Σιλά, 39’ Καμαρά, 72’ Μπαξεβανίδης, 90+5’ Ζίφκοβιτς – 33’ Μπάσα, 40’ Διαμαντόπουλος, 62’ Ματέο Γκαρσία, 65’ Δεληζήσης, 86’ Τζανακάκης, 90+2’, 90+4’
Κόκκινες:
Διαιτητής: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Θεόφιλος Μωϋσιάδης (Ηπείρου) – Αθανάσιος Κόλλιας (Ηπείρου)
Τέταρτος: Σπυρίδων Ζαμπάλας (Ηπείρου)

Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαριέντος, Ντα Κόστα, Μπαξεβανίδης, Σαρπόνγκ (63’ Μπρίτο), Καμαρά (76’ Μελιόπουλος), Κοβάσεβιτς, Καντά (56’ Γέντρισεκ), Κάστρο, Σιλά, Κασάδο.

Άρης (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Ρος, Κόρχουτ (84’ Ματίγια), Μπάσα, Σιώπης, Ντιγκινί, Λάρσον (68΄ Μαρτίνες), Ματέο, Διαμαντόπουλος (76’ Βαλεριάνος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ