Τα μεγάλα «όχι» του Ολυμπιακού τον Γενάρη

Τα μεγάλα «όχι» του Ολυμπιακού τον Γενάρη

«Χρυσάφι» έστρωσαν στον Ολυμπιακό για την αγορά πέντε βασικών παικτών του, όμως οι ερυθρόλευκοι απάντησαν αρνητικά και συνεχίζουν κανονικά το πλάνο τους.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το καλοκαίρι να δημιουργήσει μια ομάδα από την αρχή, με σκοπό να πρωταγωνιστήσει πάλι και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ο Πέδρο Μαρτίνς ανέλαβε το δύσκολο αυτό έργο και λίγους μήνες αργότερα είναι απόλυτα πετυχημένος έχοντας φτιάξει ένα υπέροχο σύνολο.

Οι ερυθρόλευκοι εντυπωσίασαν (και συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν) στο πρώτο μισό της σεζόν με όμορφο ποδόσφαιρο και γενικότερα μια εξαιρετική εικόνα. Όπως είναι λογικό αρκετοί είναι και οι παίκτες του Ολυμπιακού που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον συλλόγων από το εξωτερικό, με την παρουσία τους στο πρώτο μισό, με τη διοίκηση των Πειραιωτών να αρνείται χρυσάφι για πέντε βασικούς ποδοσφαιριστές.

Ο Ολυμπιακός είπε «όχι» σε προτάσεις που συνολικά θα απέφεραν δεκάδες εκατ. ευρώ για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αποφασίζοντας να ακολουθήσει το πλάνο που δημιούργησε από το καλοκαίρι και εκ του αποτελέσματος κρίνεται απόλυτα πετυχημένο, αλλά και να διεκδικήσει μέχρι τέλους το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μεγαλύτερη προσφορά που έφτασε στα γραφεία του Ολυμπιακού ήταν για τον Παπέ Αμπού Σισέ με τα νούμερα να προκαλούν ίλιγγο. Πέρα από τον Σενεγαλέζο αμυντικό όμως, που οι ερυθρόλευκοι αρνήθηκαν μια τρελή πρόταση για τα ελληνικά δεδομένα (και όχι μόνο), είπαν «όχι» και σε επίσημη κρούση από ομάδα της Premier League για τον Μαντί Καμαρά, που έφτανε τα 8 εκατ. ευρώ.  Οι ερυθρόλευκοι δεν διαπραγματεύονταν για τον Αφρικανό μέσο για λιγότερα από 15 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός είπε «όχι» και σε άλλες προτάσεις που έγιναν για τους Ομάρ Ελαμπντελαουί, Λεονάρντο Κούτρη και Γκιγέρμε. Ο λόγος είναι πως καμία δεν πλησίαζε τα «θέλω» της ερυθρόλευκης διοίκησης, που υπολογίζει και για τους τρεις ένα ποσό που φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ.

Ο πιο περιζήτητος του Ιανουαρίου ήταν ο Κούτρης, με τις Τζένοα, Σαμπντόρια, Μαρσέιγ και Ρεν να βρίσκονται σε επαφές με την πλευρά του Ολυμπιακού, ενώ και για τον Ομάρ υπήρξε έντονο ενδιαφέρον και από τη Σέλτικ, αλλά και από τη Σαουθάμπτον, η πρόταση της οποίας όμως δεν ήταν ικανοποιητική. Τέλος όσον αφορά την περίπτωση του Γκιγέρμε, ο Βραζιλιάνος απασχόλησε τη Νιούκαστλ, η οποία κατέθεσε επίσημη πρόταση, όμως ο Ολυμπιακός την απέρριψε.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε να έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους για το δεύτερο μισό (με υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη) και η διοίκηση των ερυθρόλευκων έκανε πράξη την επιθυμία του, αν και καμία πρόταση δεν ικανοποίησε πλην ίσως αυτή που έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ για τον Σισέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ