«Ο Ολιβέιρα μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα»

«Ο Ολιβέιρα μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα»

Ο Πορτογάλος δημοσιογράφος Αντρέ Μοντέιρο μίλησε για τον Σέρτζιο Ολιβέιρα που παίρνει ο ΠΑΟΚ.

Ο Αντρέ Μοντέιρο, δημοσιογράφος της πορτογαλικής εφημερίδας «Record» ανέλυσε το αγωνιστικό προφίλ του Σέρτζιο Ολιβέιρα που παίρνει ο ΠΑΟΚ από την Πόρτο.

Μιλώντας στο «Metrosport» αρχικά απάντησε στο ερώτημα αν στην Πορτογαλία περίμεναν να αποχωρήσει: «Ναι, το περιμέναμε. Την περσινή χρονιά ήταν σημαντικός παίκτης για την Πόρτο, φέτος όμως ξεκίνησε ως τρίτη επιλογή για τον Κονσεϊσάο πίσω από τους Ντανίλο και Ερέρα. Ήταν λογικό να αποχωρήσει γιατί η Πόρτο έψαχνε μέσο με διαφορετικά χαρακτηριστικά και δεν θα έπαιρνε ευκαιρίες».

Για τους λόγους που δεν πήρε ευκαιρίες φέτος ενώ πέρυσι ήταν βασικός: «Όπως σας είπα και πριν φέτος ξεκίνησε ως 3η επιλογή. Πέρυσι τραυματίστηκε ο Ντανίλο και άρπαξε την ευκαιρία. Η αλήθεια είναι πως υπήρχαν αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρει αλλά τα πήγε περίφημα. Ο Κονσεϊσάο είναι ένας προπονητής που θέλει οι παίκτες του να τα δίνουν όλα και να είναι έτοιμοι για το υψηλότερο επίπεδο. Ο προπονητής της Πόρτο μίλησε 1-2 φορές μέσα στη χρονιά για τον Ολιβέιρα σε συνεντεύξεις τύπου και του έστειλε το μήνυμα πως περιμένει περισσότερα. Ο 26χρονος προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να τον εντυπωσιάσει με αποτέλεσμα να μην έχει πολλές συμμετοχές. Δεν υπήρχε πρόβλημα τραυματισμού ούτε κάποιο πειθαρχικό θέμα. Ήταν καθαρά αγωνιστικοί οι λόγοι που δεν έπαιζε».

Για τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά: «Είναι ένας κλασικός box to box μέσος. Είναι αυτό που λέμε 8άρι. Είναι τεχνίτης, έχει εξαιρετική ποιότητα στις πάσες του, έχει δυνατά πόδια και τα δοκιμάζει, όπως και εκτελεί εξαιρετικά φάουλ. Δεν είναι σπεσιαλίστας στην άμυνα αλλά είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Είναι μέσα στους 15-16 πρωτοκλασσάτους παίκτες της Πόρτο. Ο ΠΑΟΚ παίρνει έναν πολύ καλό παίκτη που μπορεί να κάνει την διαφορά στην Ελλάδα».

Για το γεγονός πως τον έχει καλέσει ο Σάντος στην Εθνική: «Κλήθηκε και έπαιξε τρεις φορές εξαργυρώνοντας την εξαιρετική περσινή χρονιά του. Αν δεν παίζει όμως δεν νομίζω ο Σάντος να τον ξανακαλέσει. Πάντως είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από όλες τις ηλικιακές ομάδες της Εθνικής Πορτογαλίας. Όταν στα 17 του υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Πόρτο, του έβαλαν ρήτρα 30 εκατομμυρίων ευρώ, δείγμα του πόσο τον πίστευαν…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ