Λαμία – Παναιτωλικός 0-2

Λαμία – Παναιτωλικός 0-2

Με γκολ των Γουίλιαν Μπαρμπόσα (25’) και Μπαΐροβιτς (71’) τα Καναρίνια έβαλαν στοπ στο σερί των τριών σερί εντός έδρας νικών της Λαμίας και έπιασαν στην 6η θέση τον Αρη!

Τα Καναρίνια… κελαηδούσαν υπέροχα! Ο Παναιτωλικός πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα κέρδισε εκτός έδρας τη Λαμία με 2-0 για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και έπιασε στην 6η θέση τον Αρη. Η ομάδα του Αγρινίου έβαλε στοπ στο σερί των τριών συνεχόμενων εντός έδρας νικών της Λαμίας και χτυπάει με αξιώσεις την πεντάδα και την πολυπόθητο έξοδο στην Ευρώπη.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν έξυπνα απέναντι σε μια πολύ φορμαρισμένη ομάδα και επιστρέφουν στη βάση τους με τους τρεις βαθμούς της νίκης στις αποσκευές τους. Ο Γουίλιαν Μπαρμπόσα στο 25’ άνοιξε το σκορ για το συγκρότημα του Τραϊανού Δέλλα, με τον Μπαΐροβιτς στο 71’ να «σφραγίζει» τη νίκη της ομάδας του.

Με αυτό το τρίποντο ο Παναιτωλικός έφτασε τους 26 πόντους και έπιασε στην 6η θέση τον Αρη, ενώ η Λαμία έμεινε στους 20 βαθμούς και την 10η θέση. Την επόμενη εβδομάδα ο Παναιτωλικός υποδέχεται την Λάρισα στο Αγρίνιο, ενώ η ομάδα του Μάκη Χάβου παίζει εκτός έδρας με την Ξάνθη.

Προειδοποίηση και «χτύπημα»

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα και στο 8ο λεπτό απείλησαν με τον Γκούγκα. Ο άσος του Παναιτωλικού σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και ο Μελίσσας μπλόκαρε. Στο 20’ η ομάδα του Αγρινίου έφτασε μια ανάσα από το 1-0. Ο Γκούγκα έκανε την κάθετη πάσα στον Γουίλιαν, αυτός μπήκε στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο Αντέντζο την τελευταία στιγμή έκανε την προβολή και έδιωξε σε κόρνερ.

Αυτή ήταν η… προειδοποιητική βολή, καθώς πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-0 με τον Γουίλιαν. Ο Πορτογάλος εξτρέμ μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων και με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον πορτιέρο της Λαμίας, δίνοντας προβάδισμα στον Παναιτωλικό. Η Λαμία μετά το γκολ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν σωστά διαβασμένοι και δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα, κρατώντας με ευκολία το 1-0 μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ελεγχος ρυθμού, αντεπίθεση και… 2-0

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναιτωλικό να δίνει χώρο στη Λαμία, θέλοντας να «χτυπήσει» στην κόντρα. Στο 64’ ο Γουίλιαν έκλεψε την μπάλα από τον Μπουλούλη, μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Γκούγκα, αυτός πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Επτά λεπτά αργότερα έγινε το 0-2. Ο Μπαΐροβιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και με διαγώνιο δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα, σφραγίζοντας τη νίκη των Καναρινιών. Το γκολ του Σουηδού έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Παναιτωλικό να πετυχαίνει την πρώτη του νίκη μετά τη νίκη επί του Αρη στις 15/12.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας,Βάντερσον, Μπουλούλης (70’ Επστάιν), Δημούτσος, Καραμάνος (60’ Πίτι), Τομάς (83’ Σκόνδρας), Μπερτόλιο, Μπαράλες.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης (62’ Γιανακκόπουλος), Μιχάι, Τσιγγάρας, Τσοκάνης, Λιάβας, Γουίλιαν, Λουσέρο, Άργκους, Ντίας, Μπαΐροβιτς (75’ Μαλής), Γκούγκα (82’ Αμαράλ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ