Ολυμπιακός – Πανιώνιος 4-0

Ολυμπιακός – Πανιώνιος 4-0

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να αντεπεξέλθει στην αστοχία του, τις απίθανες αποφάσεις του Κοτσάνη και τον εκνευρισμό του, αλλά μέσα σε σχεδόν 20 λεπτά, ισοπέδωσε με 4-0 τον Πανιώνιο και πηγαίνει φουριόζος στα... δύσκολα. Ο Χασάν άνοιξε τον χορό τον γκολ, Γκερέρο, Λάζαρος, Βούκοβιτς τον έκλεισαν.

Την έκανε τη δουλειά. Με μπόλικη περιπέτεια, που δεν μπορεί κανείς να την αντιληφθεί από το τελικό σκορ, αλλά όπως ακριβώς έπρεπε. Η έκτη Σούπερ Λιγκ νίκη στη σειρά. Η δέκατη (και δύο ισοπαλίες) στα τελευταία δώδεκα. Ένα ερυθρόλευκο τρένο που δεν σταματάει σε μια διαδρομή που εξ αρχής είχε σκοπό να φέρει την κατάσταση εδώ. Στα ντέρμπι της… κρίσης, και της διαπίστωσης αν τελικά μπορεί να υπάρχει πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 του Πανιωνίου (Χασάν 69΄, Γκερέρο 74΄, Χριστοδουλόπουλος 79΄πεν, Βούκοβιτς 86΄) μείωσε την απόσταση στους πέντε βαθμούς από την κορυφή και πλέον περιμένει: Κυριακή αύριο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και την επόμενη (10/2) ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα. Αν είναι να γίνει κάτι; Θα συμβεί τώρα. Και μάλιστα με ξένους διαιτητές, γιατί μεταξύ μας από Έλληνες… χορτάσαμε. Ένας εξ αυτών ο Κωνσταντίνος Κοτσάνης από τη Δράμα. Δε τον ξέραμε, παρολίγον όμως στο λιμάνι να τον… μάθουν από την καλή απόψε.

Όχι μην κοιτάτε το… εύρος του σκορ. Ούτε καν τη στατιστική. Μέχρι το 68΄ ήταν όλα στην λεπτή ισορροπία του 0-0. Μια ενέργεια του Βασίλη Τοροσίδη τα άλλαξε όλα… Μια κούρσα από τα παλιά στον δεξιό διάδρομο και ένα παράλληλο γύρισμα από εκείνα που όταν έχεις δύο σέντερ φορ στην αντίπαλη περιοχή πρέπει να καταλήγουν στα δίχτυα. Όπως και έγινε… Εκεί ήταν που άλλαξαν όλα. Εκεί έγινε η περιπέτεια.. .κατηφόρα.

Ακολούθησε ένα εκπληκτικό «ψαράκι» του Γκερέρο (74΄) που κλείδωσε το τρίποντο. Το γκολ του MVP Λάζαρου 79΄από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Το γκολ του Βούκοβιτς (86΄). Μια ξεγυρισμένη τεσσάρα. Πριν όμως τι έγινε; Όσο ο Κότνικ είχε κατεβάσει ρολά (5΄, 9΄, 45΄ Λάζαρος, 23΄Γκερέρο, 28΄Κούτρης) και όσο εκατοστά από την εστία δε έφερναν το 1-0 ( 3΄Ποντένσε, 43΄, 64΄Λάζαρος). Μετρήσαμε 8 διαφορετικές φάσεις-γκολ που δεν… Κάποια στιγμή λοιπόν νιώθεις ότι η μπάλα θα σε τιμωρήσει. Όπως και πήγε να γίνει και μάλιστα νωρίς-νωρίς. Να ναι καλά για τον Ολυμπιακό ο Σα που έβγαλε ένα τρομερό τετ α τετ με τον Καμαρά (10΄) έπειτα από λάθος εκτίμηση του Βούκοβιτς. Γιατί ίσως να συζητούσαμε τα πάντα σε διαφορετική βάση.

Θυμίζουμε πως από το αποψινό, έλειψαν οι τιμωρημένοι Φορτούνης και Γκιγιέρμε σε μια ειδική κατάσταση που άλλαξε την εικόνα του άξονα, αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού. Ο Νάτχο ανέλαβε την δημιουργία από την πίσω ζώνη, και τα… φτερά τα υπόλοιπα σε ένα 4-4-2 με δύο σέντερ φορ (Χασάν, Γκερέρο) που εκ του αποτελέσματος λες ότι δούλεψε από τη στιγμή που σκόραραν και οι δύο. Στα περί «ειδικής κατάστασης» προσθέστε και τον τραυματισμό του Ομάρ (14΄) που έφερε στο γήπεδο τον Βασίλη Τοροσίδη. Έκρινε το ματς ο Τόρο όπως κύλησε, αλλά ο τραυματισμός του Νορβηγού προφανώς και ανέβασε το συντελεστή δυσκολίας στη δημιουργία σε ένα βράδυ με τόσες απουσίες.

Να μην ξεχάσουμε δύο ακόμη στοιχεία: Πρώτον τον άλλο τραυματισμό, αυτόν του Παναγιώτη Κόρμπου διότι μόλις ο αρχηγός του Πανιωνίου βγήκε από το γήπεδο οι φιλοξενούμενοι λες και έχασαν τον βηματισμό τους (55΄). Και βέβαια τον Κωνσταντίνο Κοτσάνη. Είπαμε διαιτητής που δεν τον ξέραμε, αλλά τον μάθαμε και αυτόν. Βόλει έπαιξε με το χέρι ο Ντομίνγκες (51΄) στην περιοχή του Πανιωνίου. Δεν πτόησε όμως αυτό τον ρέφερι ο οποίος με τις διαδοχικές διακοπές από ένα σημείο και έπειτα εξόργισε όλο τον κόσμο στο Καραϊσκάκη.

Το «κλειδί»: Ο Λάζαρος που πήρε πάνω του ένα μεγάλο μέρος του ματς για τον Ολυμπιακό. Και ο Τοροσίδης για εκείνη την ασίστ από τα παλιά. Οι έλληνες των Ερυθρόλευκων που φώναξαν παρών την κατάλληλη στιγμή. Σε μια στροφή που δεν φαίνονταν αλλά μπορούσε κάλλιστα να φέρει… ζημιά στο Φάληρο.

10άρι: Ο άρχοντας Νάτχο. Με την συνολική του παρουσία. Ένας κλώνος Ιμπαγάσα που έχοντας την ομάδα μπροστά του έμοιαζε να παίζει στην αυλή του σπιτιού του. Και ας είχε μπροστά του και τους έντεκα του Πανιωνίου. Έμπαινε ανάμεσα από τα στόπερ ο Ισραηλινός και ξεκινούσε. Με υπομονή. Και με περίσσια διάθεση. Μια πολυτέλεια που ο Ολυμπιακός την έχει βαφτίσει 12ο παίκτη

Στον πάγκο: Οι πάρα πολλές διακοπές του ματς. Και η μια ακόμη κακή διαιτησία. Έχει καταντήσει ανέκδοτο όλο αυτό που συμβαίνει στη Σούπερ Λιγκ. Με διαιτητές να χάνουν τόσο εύκολες φάσεις, όπως αυτή του 51΄

Γιατί κόουτς: Ο Μάντζιος το πάλεψε όσο μπορούσε και με ότι είχε. Έφταναν οι δύο άμυνες ζώνης τους να κλείνουν με 6 παίκτες στην βασική γραμμή. Τα μπακ του όμως υπέφεραν. Και ίσως το «ντουμπλάρισμα» στις πτέρυγες να χωρούσε πιο… αντασταλτικούς ποδοσφαιριστές (πχ ο Κούρντι) που έμεινε να κοιτάζει από τον πάγκο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-0

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)
Βοηθοί: Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Κωνσταντίνος Κωνστάντιος (Ευβοίας), 4ος: Γεώργιος Λάμπρου (Ευβοίας)
Σκόρερ: 68′ Χασάν, 75′ Γκερέρο, 79′ Χριστοδουλόπουλος (πεν.), Βούκοβιτς (86′)
Δοκάρια:
Κίτρινες Κάρτες: 57′ Νάτχο, 65′ Βούκοβιτς, 69′ Χριστοδουλόπουλος – 36′ Κόρμπος, 57′ Καμαρά, 71′ Παπαγεωργίου, 78′ Τσιλούλης.
Κόκκινες κάρτες:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί (14′ Τοροσίδης), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά, Νάτχο, Ποντέσε, Χριστοδουλόπουλος (80′ Ντίας), Γκερέρο, Χασάν (83′ Σολδάνο).

Πανιώνιος (Ακης Μάντζιος): Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Οικονομίδης (80′ Σπιριντόνοβιτς), Κότσιτς, Κόρμπος (55′ Μανθάτης), Μακρύλλος, Σίντι Αλί, Τσιλούλης, Καμαρά (75′ Μίκο),

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ