«Τα ντέρμπι είναι πιο σημαντικά για ΑΕΚ και Ολυμπιακό παρά για ΠΑΟΚ»

«Τα ντέρμπι είναι πιο σημαντικά για ΑΕΚ και Ολυμπιακό παρά για ΠΑΟΚ»

Ο Γιάννης Ματζουράκης μίλησε για τον ΠΑΟΚ, τη φετινή του πορεία και τις μεταγραφές που έκανε.

Ο Γιάννης Ματζουράκης μίλησε στο «Metropolis 95.5» για τα επερχόμενα ντέρμπι του ΠΑΟΚ (πρώτα με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και μετά με Ολυμπιακό στην Τούμπα), για τις πρόσφατες μεταγραφικές του κινήσεις του Δικέφαλου, ενώ κλήθηκε να σχολιάσει αν θα προτιμούσε τον Πρίγιοβιτς ή τον Ακπομ στην ομάδα του.

Αρχικά για τα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό είπε: «Τα ντέρμπι είναι πιο σημαντικά για τις άλλες δύο ομάδες, παρά για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται 8 βαθμούς μπροστά από τους αντιπάλους του και δείχνει μία μεγάλη σταθερότητα. Ο ΠΑΟΚ έχει τόσο ομαδική, όσο και ατομική ικανότητα. Είδαμε και στο παιχνίδι κόντρα στην Τρίπολη, πως η απόδοση των Βιεϊρίνια και Πασχαλάκη ήταν αρκετή για να πάρει ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι. Τα ντέρμπι πολλές φορές κρίνονται από την ατομική ποιότητα των παικτών. Σίγουρα όμως ο ΠΑΟΚ είναι ένα πολύ καλό σύνολο. Το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ θα είναι δύσκολο, γιατί η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη βρίσκεται σε καλή φόρμα».

Για τη φόρμα του ΠΑΟΚ και τη φυγή του Πρίγιοβιτς: «Ο Πρίγιοβιτς έδινε συγκεκριμένα στοιχεία στην ομάδα. Σίγουρα ο Άκπομ είναι ένας διαφορετικός παίκτης και βοηθάει με διαφορετικό τρόπο την ομάδα. Ο Πρίγιοβιτς τα περισσότερα γκολ τα έβαλε εντός της περιοχής. Ο Άκπομ είναι πιο συμμετοχικός φορ και προσφέρει σε όλο το μήκος του γηπέδου και όχι μόνο στα τελευταία 30 μέτρα όπως ο Πρίγιοβιτς».

Ποιο στυλ επιθετικού αρέσει περισσότερο στον ίδιο: «Εμένα σαν προπονητή μου αρέσουν περισσότερο οι επιθετικοί στο στυλ του Άκπομ. Όταν υπάρχει πλουραλισμός στο ρεπερτόριο των παικτών, η ομάδα γίνεται πιο απρόβλεπτη και έτσι μπορείς να μπερδέψεις τον αντίπαλό σου. Μέχρι στιγμής ο Άκπομ δείχνει ότι έχει καλύτερη παρουσία από τον Πρίγιοβιτς».

Για το μέσο όρο ηλικίας που πέφτει μετά τις τελευταίες μεταγραφές: «Αν ο ΠΑΟΚ θέλει να πετύχει τους μακροπρόθεσμους στόχους του, θα πρέπει να έχει κάνει έναν καλό προγραμματισμό. Φαίνεται πως πάνω σ’ αυτή τη βάση έγιναν και οι μεταγραφές που έριξαν τον μέσο όρο ηλικίας. Ο Ινγκασον φαίνεται να είναι ένας πολύ καλός παίκτης, όμως δύσκολα θα βρει θέση στην ενδεκάδα αυτή τη στιγμή. Ίσως ο πιο χρήσιμος παίκτης να είναι ο Ολιβέιρα, καθώς είναι ολοκληρωμένος παίκτης και έρχεται από μία ομάδα που ανήκει στο υψηλότερο επίπεδο. Επίσης θεωρώ πως και ο Γιαννούλης μπορεί να βοηθήσει άμεσα».

Για τον Σέρτζιο Ολιβέιρα: «Μπορεί να παίξει τόσο σαν εξάρι, όσο και σαν οχτάρι. Στο σημερινό ΠΑΟΚ πιστεύω πως θα παίξει πιο πολύ σαν οχτάρι. Είναι πολύ δημιουργικός και βοηθάει πολύ στο πρεσάρισμα. Ωστόσο όλοι οι νέοι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν ότι αξίζουν».

Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ: «Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα παίξει πιο συντηρητικά σε σχέση με την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα φαίνεται να βρίσκει τη φόρμα της και το παιχνίδι θα στηριχθεί στη μεσαία γραμμή. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό στο χώρο του κέντρου. Βλέπουμε πως οι Μάνταλος και Μπακασέτας έχουν γίνει πλέον εσωτερικοί μέσοι στο 3-5-2 του Ουζουνίδη και όλο το παιχνίδι περνάει από τα πόδια τους. Όλα θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που θα προσεγγίσουν το παιχνίδι οι δύο προπονητές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ