ΟΦΗ – Ξάνθη 0-0

ΟΦΗ – Ξάνθη 0-0

Η Ξάνθη πήρε βαθμό στο Ηράκλειο (0-0) κόντρα στον ΟΦΗ, με τον τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδας να πραγματοποιει πολύ καλές αποκρούσεις, στο ντεμπούτο του Χάιμε Βέρα στον πάγκο της ομάδας του Ηρακλείου.

Ο Χάιμε Βέρα έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του ΟΦΗ (έχοντας δίπλα του τον Αλεχάντρο Ίσις) αλλά η πρώτη παρουσία του Χιλιανού στην τεχνική ηγεσία της ομάδας του Ηρακλείου δεν συνδυάστηκε με νίκη για τους γηπεδούχους. Ο ΟΦΗ παραχώρησε ισοπαλία (0-0) στην Ξάνθη στο Γεντί Κουλέ, σ’ ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι «καίγονταν» για νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα. Ο ΟΦΗ όμως στάθηκε άτυχος καθώς ο Ζίβκοβιτς ήταν σε καλή μερα και κράτησε ανέπαφη την εστία της Ξάνθης.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε καλά το ματς και έδειξε από τα πρώτα λεπτά διάθεση να πιέσει την άμυνα της ακριτικής ομάδας. Ήταν προφανές πως οι γηπεδούχοι ήθελαν να αιφνιδιάσουν την Ξάνθη μ’ ένα γρήγορο γκολ και μάλιστα έφτασαν κοντά σε αυτό μόλις στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Νέιρα έκανε ωραία κίνηση και σουτ μέσα στην περιοχή αλλά ο Ζίβκοβιτς έδειξε πως ήταν σ΄ετοιμότητα κάνοντας καλή απόκρουση.

Οι γηπεδούχοι είχαν μάλιστα και δεύτερη καλή ευκαιρία, αυτή την φορά με τον Γιακουμάκη στο 16′ αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Ξάνθης είπε «όχι» στους γηπεδούχους.

Η ομάδα του Ηρακλείου είχε τον έλεγχο στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης και ήταν εμφανές πως η παρουσία του Χάιμε Βέρα στον πάγκο του ΟΦΗ, βελτίωσε σε μεγάο βαθμό την ψυχολογία των παικτών της ομάδας της Κρήτης.

Σ’ αυτό το διάστημα (στο πρώτο εικοσάλεπτο) είχε μια καλή στιγμή και η Ξάνθη, με το σουτ όμως του Μπρίτο να περνάει άουτ στο 17′.

Σίγουρα όμως η ομάδα που κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο ΟΦΗ, με τον Γιακουμάκη να έχει κι άλλη πολύ καλή ευκαιρία για να σκοράρει όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς αλλά πλάσαρε άουτ. Η ομάδα του Ηρακλείου βρήκε τρόπους για να απειλήσει την Ξάνθη αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο μέρος.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός στο δεύτερο μέρος και η Ξάνθη πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους διαδρόμους και ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός όπως στο πρώτο ημίχρονο. Έτσι η ομάδα του Ηρακλείου έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, που τόσο πολύ ήθελε στην προσπάθεια του για παραμονή στην μεγάλη κατηγορία. Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Ζίβκοβιτς έκανε την απόκρουση του αγώνα στο 86′ σε εκτέλεση φάουλ του Ναμπί, χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Το «κλειδί»: Ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος και έκανε φάσεις στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στο καλό του διάστημα στο ματς.

Το 10άρι: Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Ζίβκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Έκανε πολύ μεγάλη απόκρουση στο 86′ στο φάουλ του Ναμπί.

Στον πάγκο: Ο Γιακουμάκης είχε τις φάσεις για να σκοράρει αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα για να δώσει στην ομάδα του τη νίκη απέναντι στην Ξάνθη.

Γιατί κόουτς: Ο ΟΦΗ δεν είχε στο δεύτερο μέρος τη επιθετική τακτική του πρώτου ημιχρόνου και δεν κατάφερε να απειλήσει την άμυνα της ακριτικής ομάδας με εξαίρεσην το φάουλ του Ναμπί στο φινάλε του αγώνα.

ΟΦΗ – Ξάνθη 0-0

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Γκολ: –

Κίτρινες: 39′ Μεγιάδο, 87 Βουό – 35′ Κάστρο, 59′ Κοβάσεβιτς, 75′ Μπαριέντος, 84′ Ντίρεστραμ

ΟΦΗ: Στρέζος, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Γιαννούλης (68′ Ντίνας), Δεληγιαννίδης, Μεγιάδο (61′ Σακόρ), Νάστος, Ναμπί, Νέιρα (76′ Βουό), Κοροβέσης, Γιακουμάκης.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Ντα Κόστα, Κάστρο, Λισγάρας, Καντά, Ντίρεσταμ, Μπρίτο (63′ Σαρπόνγκ), Μελισσόπουλος (58′ Μπαριέντος), Μελιόπουλος (52′ Καμαρά).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ