Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 0-0

Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 0-0

Την ημέρα που γιορτάζει 111 χρόνια ζωής, ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος δίχως τέρματα στην έδρα του Λεβαδειακού και κινδυνεύει πλέον να μείνει εκτός της πρώτης 5άδας. Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες, με Κουρμπέλη και Στανόγεβιτς.

Σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος, Λεβαδειακός και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα, με την ομάδα του Δώνη να… μπλέκει και πάλι σε περιπέτειες όσον αφορά την πρώτη πεντάδα. Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες, με Κουρμπέλη και Στανόγεβιτς, μοιραίος για τον Παναθηναϊκό ο Χατζηγιοβάνης με άσχημες επιλογές, μπορούσαν τη νίκη οι Βοιωτοί στο δεύτερο ημίχρονο.

Καλύτερος αλλά φλύαρος ο Παναθηναϊκός

Με ένα σχήμα 3-4-3 ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός, έχοντας του Μπουζούκη και Χατζηγιοβάνη να πλαισιώνουν από τα άκρα τον Φεντερίκο Μακέντα και τους Δώνη και Κουρμπέλη στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Η απουσία του Κάτσε ήταν εμφανής, αφού από τη στιγμή που Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης δεν ήταν σε καλή μέρα στον οργανωτικό τομέα, δεν υπήρχε παίκτης να προωθήσει το παιχνίδι και να βρει τον Μακέντα μέσα στην περιοχή προκειμένου να εκτελέσει.

Οι «πράσινοι» ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν φλύαροι, κακοί μεσοεπιθετικά, χωρίς εμπνεύσεις. Και απείλησαν μόλις μια φορά, με κεφαλιά του Κουρμπέλη που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού πάντως να είναι σε θέση οφσάιντ. Ο Λεβαδειακός προσπαθούσε να βγει με αξιώσεις στις αντεπιθέσεις, κάτι πάντως που δεν κατάφερε ούτε μια φορά στο πρώτο ημίχρονο.

Δεν δόθηκε πέναλτι στον Παναθηναϊκό, μεγάλες ευκαιρίες του Λεβαδειακού

Παρά το κακό του πρόσωπο, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει προηγηθεί στο ματς στο 55’, αν ο βοηθός έβλεπε σωστά. Συγκεκριμένα, ο Κουρμπέλης έδωσε κάθετα στον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Στανόγεβιτς, αλλά αντί να δοθεί το πέναλτι, η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη. Ο λόγος; Η λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ από τον βοηθό Σίπκα, ο οποίος δεν είδε ότι καλυπτόταν ο Χατζηγιοβάνης, παρά το γεγονός πως η φάση έγινε στα δύο μέτρα από εκεί που βρισκόταν.

Από εκεί και έπειτα οι Βοιωτοί ήταν εκείνοι που είχαν τις ευκαιρίες για να προηγηθούν στο ματς. Και μάλιστα άγγιξαν το γκολ τέσσερις φορές μέσα σε δέκα λεπτά. Στο 58’ ο Κονέ σουταρε, με τον Διούδη να μπλοκάρει και ένα λεπτό αργότερα σουτ του Στανόγιεβιτς έφυγε λίγο έξω. Στο 63’ ο Διούδης κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό σε σουτ του Ζησόπουλου μέσα από την περιοχή, ενώ στο 68’ ένα σουτ του Στανόγεβιτς από τα 40 μέτρα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη.

Ο Δώνης έριξε τον Καμπετσή στο ματς, γύρισε το σχήμα σε 4-4-2, με τον Άλτμαν πίσω από Καμπετσή και Μακέντα, ο Παναθηναϊκός ωστόσο παρέμενε ακίνδυνος, με εξαίρεση τις 2-3 φορές που βγήκε ο Χατζηγιοβάνης από τη δεξιά πλευρά. Όμως ο νεαρός ήταν μοιραίος, αφού όσες φορές κι αν βγήκε από εκεί, τα γυρίσματά του προς τον Μακέντα δεν ήταν καλά.

Τελευταία φάση ήρθε στις καθυστερήσεις για τον Λεβαδειακό, με τον Γιόχανσον να προλαβαίνει τον Ιωαννίδη σε τετ α τετ πριν ο τελευταίος πλασάρει τον Διούδη και το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, βάζοντας σε μπελάδες την ομάδα του Δώνη.

Το κλειδί: Σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της χρονιάς, όποιος έβαζε το γκολ θα ήταν και ο νικητής. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν λίγες φάσεις και χωρίς φάσεις, γκολ δεν μπορείς να βάλεις.

Το 10άρι: Ο Ζησόπουλος έκανε εξαιρετικό ματς. Πάτησε όλο το γήπεδο, πρέσαρε σωστά, βοήθησε επιθετικά, θα μπορούσε να σκοράρει κιόλας αν δεν τον σταματούσε ο Διούδης.

Στον πάγκο: Ο Μακέντα ναι μεν δεν τροφοδοτήθηκε, αλλά έμεινε ξανά μακριά από τα γκολ και δεν τον ένιωσε ιδιαίτερα η αντίπαλη άμυνα.

Γιατί κόουτς: Ο Δώνης έβαλε και Άλτμαν και Καμπετσή, βγάζοντας τον αρνητικό Μπουζούκη και τον Κουλιμπαλί, ρίσκαρε για να βρει το γκολ, αλλά οι παίκτες του ήταν σε τραγική μέρα.

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάδης

Γκολ:

Κίτρινες: Μαρκόφσκι / Οικονόμου, Δώνης

Κόκκινες: 

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Αντιλέχου, Άνγκουα, Ντιόγκο, Τσαμπούρης, Κονέ, Ζησόπουλος, Στανόγεβιτς, Μαρκόβσκι (Ιωαννίδης), Σαβαντογκό (78’ Νανγκίς), Γιακουμάκης (90’ Μέλεγκ)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί (67’ Αλτμαν), Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (86’ Στάικος), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (80’ Καμπετσής), Μακέντα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ