Η έλλειψη φρεσκάδας της επιθετικής γραμμής

Η έλλειψη φρεσκάδας της επιθετικής γραμμής

Οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης δεν έχουν τις εμπνεύσεις του πρώτου μισού κι αυτό επηρεάζει την εικόνα του Παναθηναϊκού, ενώ ο Μακέντα δεν τροφοδοτείται. Τρεις παίκτες τα μισά λάθη στη Λιβαδειά.

Οι Γιάννης Μπουζούκης, Τάσος Χατζηγιοβάνης είναι δύο παίκτες βαρόμετρα για τον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Από τα πρώτα κιόλας ματς της σεζόν φάνηκε ότι τα δύο αυτά παιδιά θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εικόνα του «τριφυλλιού». Για τον Μπουζούκη πρόσφατα αναφέραμε ότι από τα 36 λεπτά συμμετοχής πέρσι, πέρασε φέτος στο άλλο άκρο. Εχει αγωνιστεί και στα 19 παιχνίδια πρωταθλήματος και στα 18 ήταν βασικός. Ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός, ο οποίος τον ερχόμενο Μάρτιο θα κλείσει τα 21 του χρόνια ήταν δεδομένο ότι θα κάποια στιγμή θα κάνει κοιλιά.

Το ίδιο ισχύει και για τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος έχει 18 συμμετοχές. Ο εξτρέμ του «τριφυλλιού» (κλείνει τα 22 τον ερχόμενο Μάιο) στον πρώτο γύρο είχε συμμετοχή με γκολ, ασίστ, κερδισμένα πέναλτι στο 50% και πλέον των τερμάτων του Παναθηναϊκού. Στον δεύτερο γύρο δείχνει πεσμένος. Στη Λιβαδειά κι αφού έπαιξαν και οι δύο στο ματς με τον Παναιτωλικό την περασμένη Τετάρτη (ο «Χάτζη» είχε πάρει έστω ανάσες με την ΑΕΛ) φάνηκε να μην έχουν καμία φρεσκάδα. Μηδέν έμπνευση.

Ο Μπουζούκης είχε 1/7 γεμίσματα, δύο σωστές πάσες, οκτώ λάθη κι ένα κερδισμένο φάουλ. Ο Χατζηγιοβάνης είχε 3/11 γεμίσματα, τρεις σωστές πάσες, επίσης οκτώ λάθη, ένα κλέψιμο και τέσσερα κερδισμένα φάουλ. Δεν μέτρησαν, παράλληλα, καμία τελική. Όταν οι παίκτες βαρόμετρο είναι πρώτοι σε λάθη, με ελάχιστες σωστές πάσες και κανένα κλέψιμο, που σημαίνει ότι δεν είχαν και τις δυνάμεις να βοηθήσουν στο πρέσινγκ, τότε μοιραία έρχεται η κακή εικόνα.

Ο Μακέντα

Ο Ιταλός επιθετικός είχε μία τελική όλη κι όλη στη Λιβαδειά. Η αλήθεια είναι ότι ο Μακέντα ξεκίνησε με περισσότερη διάθεση και φρεσκάδα από οποιονδήποτε της επιθετικής τριάδας. Στη συνέχεια, όμως κι αφού δεν είχε στηρίγματα, έπεσε και η δική του απόδοση. Ο Μακέντα είχε τρεις σωστές πάσες, έξι λάθη, μηδέν κλεψίματα και τέσσερα κερδισμένα φάουλ. Από τη στιγμή, λοιπόν, που οι τρεις της επιθετικής γραμμής έκαναν τα 22 από τα 45 λάθη που είχε συνολικά ο Παναθηναϊκός, που είχαν μία τελική κι ένα κλέψιμο και οι τρεις μαζί, ο Δώνης δεν θα μπορούσε να περιμένει περισσότερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ