Ετσι γύρισε στην ΑΕΚ ο Χιμένεθ!

Ετσι γύρισε στην ΑΕΚ ο Χιμένεθ!

Όλο το παρασκήνιο της συμφωνίας της Ένωσης με τον Ισπανό τεχνικό. Η προεργασία και η πρώτη επαφή μέσω τρίτου, οι λόγοι της απόφασης του Δημήτρη Μελισσανίδη να του δώσει ξανά τα κλειδιά, η σχέση των δύο ανδρών, τα «θέλω» του Μανόλο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέστρεψε στην ΑΕΚ για να αναλάβει για 3η φορά τις τύχες της και να την οδηγήσει σε νέες επιτυχίες, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, λίγες μόλις ώρες μετά την αποχώρηση του Έλληνα τεχνικού από την ομάδα. Ο Ισπανός τεχνικός έφτασε στη χώρα μας χθες, ενώ σήμερα θα πιάσει δουλειά, πηγαίνοντας ξανά στα Σπάτα με την κιτρινόμαυρη φόρμα του, για να προπονήσει ξανά την ΑΕΚ.

Για να φτάσουμε εδώ, υπήρξαν μια σειρά από γεγονότα που τελικώς έφεραν την ΑΕΚ και τον Χιμένεθ ξανά στον ίδιο δρόμο. Σε μια επιστροφή που δείχνει σε πρώτη ανάγνωση ιδανική και για τις δύο πλευρές. Που η αλήθεια είναι πως παρέμειναν κατά κάποιο τρόπο συνδεδεμένες και στο διάστημα που προηγήθηκε, από τις αρχές του καλοκαιριού και μετά.

Η… ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ DEAL ΓΙΑ 1,5 ΧΡΟΝΟ

Η επίσημες συζητήσεις της ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ και τον εκπρόσωπό του ξεκίνησαν από το βράδυ της Δευτέρας. Λίγες ώρες μετά από την παραίτηση του Μαρίνου Ουζουνίδη. Τότε οι δύο πλευρές έβαλαν το ενδεχόμενο της νέας συνεργασίας τους σε επίσημη βάση, ωστόσο η… προεργασία είχε γίνει νωρίτερα.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, ΑΕΚ και Χιμένεθ είχαν κανάλι επικοινωνίας από πριν. Χωρίς, ωστόσο, να έχει τεθεί ξεκάθαρα θέμα επιστροφής του Ισπανού τεχνικού. Είχε πάντως φανεί από εκείνες τις επαφές, που στην αρχή ήταν μάλιστα και… έμμεσες, πως αν η Ένωση το επιθυμούσε, ο Χιμένεθ θα επέστρεφε στην Ελλάδα για χάρη της.

Από το βράδυ της Δευτέρας όμως η ΑΕΚ ήταν σε αναζήτηση προπονητή. Κάτι που έκανε τις συζητήσεις με τον Χιμένεθ να περάσουν σε μια διαφορετική βάση. Το καλό κλίμα που φάνηκε εξαρχής, επιβεβαιώθηκε απόλυτα χθες. Όταν και ο Ισπανός τεχνικός είπε χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση το «ναι» στην πρόταση που του κατατέθηκε. Μια πρόταση που ικανοποίησε και την επιθυμία του Χιμένεθ, για συμβόλαιο με ορίζοντα μεγαλύτερο από εκείνον του φετινού καλοκαιριού. Με αποτέλεσμα να φτάσουμε τελικώς σε συμφωνία των δύο πλευρών, για συμβόλαιο διάρκειας 1,5 χρόνου.

ΓΙΑΤΙ… ΧΙΜΕΝΕΘ

Η απόφαση της ΑΕΚ για την πρόσληψη του Μανόλο Χιμένεθ ήρθε θα λέγαμε σχετικά εύκολα. Παρότι, είναι αλήθεια πως υπήρξαν σκέψεις και για άλλες περιπτώσεις τεχνικών. Που εξετάστηκαν, ωστόσο δεν συγκέντρωναν τα χαρακτηριστικά εκείνα που αναζητούσε τη δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ.

Το βασικότερο προσόν του Χιμένεθ σε σχέση με τις άλλες επιλογές που υπήρχαν, είναι πως δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Η ομάδα και το περιβάλλον του είναι κάτι παραπάνω από γνώριμα, με τον Ισπανό να μπορεί έτσι με το «καλημέρα» να ηγηθεί των Κιτρινόμαυρων.

Παράλληλα, αναγνωρίστηκε η ικανότητα που έχει να δίνει σφυγμό στην ομάδα μέσω του εκρηκτικού του χαρακτήρα, που αποδεδειγμένα μπορεί να μετατρέψει την ΑΕΚ σε ένα σύνολο που θα αγωνίζεται με ψυχή και πάθος. Στοιχείο που είχε επισημάνει πως απουσίαζε από τους Κιτρινόμαυρους και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, στην πρόσφατη επίσκεψή του στα Σπάτα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η εκτίμηση του «Τίγρη» στις προπονητικές ικανότητες του Χιμένεθ παρέμενε σταθερή όλο αυτό το διάστημα, παρά του ότι μεταξύ των δύο ανδρών δεν υπήρχαν επαφές από το καλοκαίρι και μετά, όταν και χώρισαν οι δρόμοι τους. Ωστόσο αυτό δεν αναίρεσε σε καμία στιγμή στο μυαλό του ηγέτη της ΑΕΚ, την αναγνώριση που υπήρχε στην πολύ μεγάλη συμβολή  του Ανδαλουσιανού τεχνικού στον περυσινό τίτλο. Κάτι που αποδείχθηκε εμπράκτως, με την απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη να δώσει ξανά τα κλειδιά της ομάδας στον Χιμένεθ για ακόμα μια φορά. Με την πίστη πως ο Ισπανός προπονητής είναι ικανός να αλλάξει ξανά την κατάσταση στην ΑΕΚ και να την οδηγήσει στον δρόμο των επιτυχιών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ