«Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Ολυμπιακό, τελειώνει η ιστορία»

«Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Ολυμπιακό, τελειώνει η ιστορία»

Ο Μιχάλης Γρηγορίου μίλησε για το ντέρμπι της Τούμπας και την τελική ευθεία της σεζόν.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου μίλησε στο «Metropolis 95.5» και ανέλυσε το επερχόμενο ντέρμπι κορυφής που θα διεξαχθεί στην Τούμπα μεταξύ του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού που ακολουθεί.

Αρχικά για το ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής, του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ είπε: «Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε το στόχο του και έμεινε αήττητος, παρά το γεγονός πως έμεινε με 10 παίκτες. Αν δεν είχε δεχτεί την αποβολή θα βλέπαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι, ιδιαίτερα από τη στιγμή που είχε προηγηθεί. Αν είχε κερδίσει θα μιλάγαμε από τώρα για το ποιος θα είχε πάρει το Πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό που κατάφερε να μην ηττηθεί αγωνιζόμενος για 65 λεπτά με παίκτη λιγότερο, ενώ αντιμετώπισε με μεγάλη σοβαρότητα κάθε επικίνδυνη στιγμή».

Για την κόκκινη του Ζαμπά στο ΟΑΚΑ: «Έτσι όπως πήγαινε το παιχνίδι, αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε δεχτεί την κόκκινη, σου έδινε την εντύπωση πως θα έπαιρνε τη νίκη. Με βάση την εικόνα του παιχνιδιού φαινόταν πως ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη ψυχολογία και θα μπορούσε να κυνηγήσει κι άλλο γκολ. Σίγουρα η αποβολή επηρέασε πολύ τον ΠΑΟΚ».

Για την οπισθοχώρηση του ΠΑΟΚ μετά την κόκκινη: «Ήταν λογική αυτή η οπισθοχώρηση. Όταν μένεις με 10 παίκτες τόσο νωρίς, θα πρέπει να διαχειριστείς σωστά τις δυνάμεις σου. Έπρεπε να προστατέψει την άμυνά του, κάτι που το έκανε με πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε το προβάδισμα, ίσως να βλέπαμε διαφορετική αντιμετώπιση».

Για τον τρόπο ανάπτυξης της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ σου έδινε την εντύπωση πως πολύ δύσκολα θα έβαζε γκολ. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ την ανάγκασε να επιτεθεί με σέντρες από τα πλάγια, γιατί είχε κλείσει σωστά τους χώρους στον άξονα. Είδαμε πως αυτός ο τρόπος ήταν βούτυρο στο ψωμί των Βαρέλα και Κρέσπο, οι οποίοι ήταν σίγουρα οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ».

Για το αν το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο: «Για μένα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ έμεινε για 65 λεπτά με 10 παίκτες. Αν ο Ζαμπά δεν είχε δεχτεί την κόκκινη θα μιλούσαμε για άλλο παιχνίδι».

Για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα: «Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Ολυμπιακό τελειώνει η ιστορία του Πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει όλα τα δύσκολα παιχνίδια και σε περίπτωση που κερδίσει τον Ολυμπιακό θα έχει κλειδώσει τον τίτλο, γιατί οι 9 βαθμοί είναι μη αναστρέψιμοι. Εκτός των άλλων ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει διαφορετική ψυχολογία, ενώ αντιστρόφως ανάλογη θα έχουν στον Ολυμπιακό».

Πως περιμένει πως θα είναι το συγκεκριμένο ντέρμπι: «Αν υπάρχει κάποιος που θα πρέπει να κυνηγήσει τη νίκη, αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα γι’ αυτόν. Από την άλλη θα πρέπει να δούμε τη στρατηγική που θα ακολουθήσει κι ο ΠΑΟΚ. Ωστόσο όλος ο οργανισμός ΠΑΟΚ θα θέλει τη νίκη, αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που ίσως να σκέφτεται ο προπονητής».

Για τη νοοτροπία που δείχνει ο ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ μας έχει δείξει πως μπαίνει σε όλα τα παιχνίδια για να κερδίσει, αλλά αυτό ίσως αλλάξει μπαίνοντας στην τελευταία στροφή του Πρωταθλήματος. Το αποτέλεσμα παίζει πλέον διπλό ρόλο. Ίσως δούμε τον προπονητή και τους παίκτες να αλλάζουν τη στρατηγική τους».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός φαίνεται να βρίσκει τη φόρμα του το τελευταίο διάστημα και πιστεύω ότι θα έρθει στην Τούμπα για να παίξει επιθετικά και να πάρει τη νίκη. Το παιχνίδι θα είναι πολύ ενδιαφέρον».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ