«Κλειδί» ο διπλός ρόλος του Φορτούνη

«Κλειδί» ο διπλός ρόλος του Φορτούνη

Ο Μαρτίνς ποντάρει πολλά στον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή για το διπλό στην Τούμπα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον «τελικό» στην Τούμπα έχει ξεκινήσει με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει κατασταλάξει στον τρόπο με τον οποίο θα παρατάξει τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το ματς της Τούμπας άλλωστε αποτελεί το ξεκίνημα δύο «καυτών» εβδομάδων για τον Ολυμπιακό που θα κρίνουν την πορεία του στο πρωτάθλημα και το Γιουρόπα Λιγκ. Γιατί για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι όλα ήδη «σεταρισμένα» γύρω από το πώς θα πάει ο Ολυμπιακός στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ αλλά και τα δύο ματς με την Ντιναμό Κιέβου.

Τέσσερα ματς συνεχόμενα για τους Πειραιώτες όπου ο Μαρτίνς θα εμπιστευτεί και πάλι όλο το υλικό που έχει στη διάθεση του. Για αυτό άλλωστε στον Ολυμπιακό φρόντισαν να γεμίσουν με ποιότητα το ρόστερ της ομάδας.

Όσον αφορά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Μαρτίνς έχει ήδη καταστρώσει το πλάνο της νίκης. Νίκη απαραίτητη ώστε να πάει η διαφορά στους 3 βαθμούς και να μείνει ζωντανός ο Ολυμπιακός στο κυνήγι του τίτλου.

Το γεγονός βεβαίως πως ο Ολυμπιακός θέλει μόνο τη νίκη δεν σημαίνει πως το πλάνο περιλαμβάνει φουλ επίθεση και ρίσκα από το ξεκίνημα. Στον Ολυμπιακό ξέρουν πως ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να διαφυλάξει πρωτίστως τα μετόπισθεν ποντάροντας αρχικά στο Χ. Τακτική που ταιριάζει άλλωστε στον Λουτσέσκου και στο ποδόσφαιρο που προτιμά να παίζει.

Η απόδοση του Ολυμπιακού και η εφαρμογή του αγωνιστικού πλάνου του Μαρτίνς στην Τούμπα θα κρίνουν εν πολλοίς την πορεία του ντέρμπι. Τουλάχιστον όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.
Και στο πλάνο του Μαρτίνς, ο Κώστας Φορτούνης, έχει το βασικό ρόλο για την επιτυχία.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών είναι ο παίκτης κλειδί του Πορτογάλου τεχνικού. Η απόδοση του «Φορτού» είναι ικανή να αλλάξει τα δεδομένα σε ένα ντέρμπι που η μια ομάδα έχει ραντεβού με την ιστορία της και η άλλη επιδιώκει να νικήσει για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες επιστροφής στη θέση που έχει συνηθίσει να βρίσκεται.

Ο διπλός ρόλος του Φορτούνη, που από το ματς με την Μίλαν και μετά ο Μαρτίνς τον χρησιμοποιεί ως επιθετικό στο 4-4-2 που εφαρμόζει, θα κρίνει πολλά για τους ερυθρόλευκους.

Αν ο Φορτούνης ανταποκριθεί, αν συνεχίσει τις εξαιρετικές παρουσίες που έχει μέσα στο 2019 τότε ο Ολυμπιακός θα ανεβάσει κατά πολύ τις πιθανότητες του για επικράτηση.

Όσο για τις άλλες θέσεις ο Μαρτίνς δείχνει να έχει καταλήξει στους Σα, Τοροσίδη, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρη, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Λάζαρο, Γκερέρο με τους Νάτχο και Καμαρά να παίζουν για τη μια θέση στον άξονα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ