Πανιώνιος – Απόλλων Σμύρνης 0-1

Πανιώνιος – Απόλλων Σμύρνης 0-1

Η Ελαφρά Ταξιαρχία νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, με γκολ του νεαρού αμυντικού, Νίκου Βαφέα

Ο Απόλλωνας έκανε το «μπαμ» στη Νέα Σμύρνη καθώς ο ουραγός του βαθμολογικού πίνακα νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο, κατακτώντας την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και πρώτη εκτός έδρας. Η Ελαφρά Ταξιαρχία έφτασε τους εννιά πόντους αλλά παραμένει στην τελευταία θέση της Σούπερ Λίγκας και παραμένει απίθανο το ενδεχόμενο αποφυγής του υποβιβασμού.

Ο Πανιώνιος από την άλλη πλευρά υπέστη μια ήττα που ήταν «εκτός προγράμματος» με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να παραμένει στους 22 βαθμούς. Μεγάλος πρωταγωνιστής των φιλοξενούμενων ήταν ο 22χρονος αμυντικός, Νίκος Βαφέας ο οποίος πέτυχε το γκολ της νίκης για την ομάδα του στο 73’, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως είχε καίρια επέμβαση στο πρώτο μέρος σε προσπάθεια του Σπιριντόνοβιτς.

Πολλές ευκαιρίες στο πρώτο

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και σε αυτό βοήθησε ο τρόπος παιχνιδιού του Απόλλωνα, καθώς οι φιλοξενούμενοι έκαναν και αυτοί τις φάσεις τους, ειδικά στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον Ρώσση αλλά και τον Βάρκα. Ο γηπεδούχος Πανιώνιος βέβαια ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο, ειδικά μετά το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης και η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε και τις πιο κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως μετά το εικοστό λεπτό της αναμέτρησης οι κυανέρυθροι πίεσαν την Ελαφρά Ταξιαρχία για να σκοράρουν και είχαν πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 22’ όταν ο Σπιριντόνοβιτς σούταρε αλλά ο Βαφέας έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή. Ο Πανιώνιος είχε τρεις ακόμα καλές στιγμές στα πρώτα 45 λεπτά αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Ήταν πάντως ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και από τις δύο ομάδες, με αρκετές φάσεις αλλά χωρίς γκολ.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος

Ο ρυθμός του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος δεν ήταν καλός και ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Χουάντερσον. Οι φιλοξενούμενοι «μπλόκαραν» την κυκλοφορία μπάλας και οι κυανέρυθροι δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Χουάντερσον όπως το έκαναν στο πρώτο ημίχρονο.

«Χτύπησε» ο Βαφέας

Κι ενώ ο Πανιώνιος προσπαθούσε να βρει τρόπους για να διασπάσει την άμυνα του Απόλλωνα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν. Ο Βαφέας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από κόρνερ του Ντεφεντερίκο, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο νεαρός αμυντικός ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο του αγώνα καθώς στο πρώτο ημίχρονο έσωσε την ομάδα απομακρύνοντας την μπάλα πάνω στην γραμμή και στο 73’ πέτυχε το γκολ με το οποίο ο Απόλλωνας κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη.

Η ομάδα της Ελαφράς Ταξιαρχίας κατάφερε να φτάσει τους εννιά βαθμούς αλλά και πάλι θεωρείται απίθανο να καταφέρει να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα.

Το «κλειδί»: Ο Απόλλωνας κατάφερε να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα του Πανιωνίου στο δεύτερο ημίχρονο και βρήκε γκολ από στατική φάση, σε χρονικό σημείο που ήταν δύσκολο να αντιδράσουν οι γηπεδούχοι.

Το 10άρι: Ο Νίκος Βαφέας κερδίζει τον τίτλο του MVP. Έσωσε την εστία της ομάδας του στο πρώτο μέρος και στο 73’ πέτυχε το γκολ της νίκης για την Ελαφρά Ταξιαρχία.

Στον πάγκο: Οι επιθετικοί του Πανιωνίου που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις πολλές ευκαιρίες που είχαν στο πρώτο ημίχρονο.

Γιατί κόουτς: Ο Άκης Μάντζιος σίγουρα θα περίμενε καλύτερη εικόνα στο δεύτερο μέρος από την ομάδα του, αλλά ο Πανιώνιος δεν είχε ρυθμό ούτε δημιουργία στο παιχνίδι του.

Πανιώνιος – Απόλλωνας 0-1

Διαιτητής: Γρατσάνης

Γκολ: 73’ Βαφέας

Κίτρινες κάρτες: 68’ Μασούρας – 32’ Χέλβε, 39’ Ντεφεντερίκο, 64’ Ντούρσο, 84’ Κύργιας, 94’ Αγροδήμος.

Πανιώνιος: Κότνικ, Μασούρας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς (53’ Μαξίμοβιτς), Κούρντι, Κόρμπος, Καμαρά (46’ Τσιλούλης), Σπιριντόνοβιτς, Αλί (46’ Μανθάτης), Ντουρμισάι.

Απόλλωνας: Χουάντερσον, Στάθης, Κοντοές, Κύργιας, Βαφέας, Οριουέλα, Ντούρσο, Ρώσση, Ντεφεντερίκο (84’ Αγροδήμος), Ελ Χέλβε, Βάρκας (66’ Ακόστα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ