«Εμείς τη μπάλα, αυτοί το άγχος» και τα κλειδιά στον «στρατηγό» Νάτχο

«Εμείς τη μπάλα, αυτοί το άγχος» και τα κλειδιά στον «στρατηγό» Νάτχο

Η ατάκα του Μαρτίνς χθες στον Ρέντη και η δοκιμή 11άδας.

Δεν είπε πολλά. Τα είπε… όλα όμως ο Πέδρο Μαρτίνς. Έφτασαν μερικές ατάκες για να δώσει το στίγμα. Και για τον Ολυμπιακό και για τον ΠΑΟΚ και για όσα πρέπει να συμβούν το απόγευμα της Κυριακής στη Τούμπα.

«Εκείνοι θα έχουν το άγχος. Εμείς φτάνει να κρατήσουμε τη μπάλα και να κάνουμε το παιχνίδι μας» υποστήριξε ο 48άχρονος Πορτογάλος που όπως φαίνεται ετοιμάζεται να κάνει…all in στην 11άδα του, χωρώντας σε αυτή ως έξτρα δημιουργό τον «στρατηγό» Νάτχο. Ο Ισραηλινός ήταν στη χθεσινή δοκιμή πλάι στον Γκιγιέρμε. Και όσο για τους άλλους; Ποντένσε και Λάζαρος στις άκρες, Γκερέρο και Φορτούνης στην κορυφή της επίθεσης. Κλασικό 4-4-2.

Με Τοροσίδη, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρη στη βασική γραμμή της άμυνας. «Είναι καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ, αλλά είδαμε και στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι ότι εμείς μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο. Εκείνο το βράδυ τα κάναμε όλα σωστά. Παίξαμε πολύ καλοί μπάλα, ήμασταν δυνατοί στα στημένα. Έπρεπε να έχουμε νικήσει» πρόσθεσε ο Μαρτίνς ο οποίος επέλεξε να δείξει μια σειρά από στιγμιότυπα από την πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ίσως για να θυμίσει στους ποδοσφαιριστές του, πως πέρα από την εμφάνιση που είχαν κάνει και τον τρόπο που επιβλήθηκαν αγωνιστικά έχουν και ένα… γραμμάτιο προς εξόφληση. Και πρέπει να φανούν συνεπείς την κατάλληλη στιγμή.

Τώρα που μια νίκη στη Τούμπα αλλάζει τα δεδομένα για το τελευταίο τρίτο του πρωταθλήματος. Μια επικράτησε μέσα στη Θεσσαλονίκη θα είναι το πιο ξεκάθαρο μήνυμα γενικώς. Για όσα είναι ικανά να ακολουθήσουν. Μια ευκαιρία έχει ο Ολυμπιακός. Και πρέπει να την εκμεταλλευθεί καταλλήλως. Όχι για να κλείσει…στόματα, αλλά για να ανοίξει την όρεξη του. Για να μπει στη μάχη του τίτλου, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ως τώρα είναι αήττητος αλλά που σε καμία περίπτωση δεν έχει δείξει με την απόδοση του πως είναι και καλύτερος.

Πως πρόκειται για μια ομάδα που έχει μετατρέψει αυτό το πρωτάθλημα σε μονόλογο. Φυσικά και η αποστολή της Κυριακής είναι δύσκολη. Προφανώς και πρόκειται για μια πρόκληση, αλλά ο Ολυμπιακός ξέρει καλά πως σε αυτά τα ενενήντα λεπτά ποντάρει τις πιθανότητες του για τον ίδιο τον τίτλο του πρωταθλητή. Δεν χρειάζεται λοιπόν παραπάνω συζήτηση.

Στα ενδιαφέροντα; Ο τρόπος με τον οποίο θα θελήσουν οι Πειραιώτες να παίξουν την πλευρά του Βιεϊρίνια, και δη με τον Ποντένσε που σε εκείνο το πρώτο ματς είχε βάλει πάρα πολύ δύσκολα στον αρχηγό του ΠΑΟΚ. Θα ήταν ιδεατό να ήταν διαθέσιμος για αυτόν τον διάδρομο και ο Ομάρ, αλλά ο Νορβηγός έμεινε στην Αθήνα. Θα αναλάβει ο Τόρο τον χώρο ευθύνης του. Και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας αν μη τι άλλο το λημέρι της Τούμπας το ξέρει καλά. Αυτός ο διάδρομος, θα είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα πονταρίσματα της αναμέτρησης, συνολικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ