Χιμένεθ: «Αποφασίζω με την καρδιά μου, η ΑΕΚ είναι οικογένειά μου» (pics)

Χιμένεθ: «Αποφασίζω με την καρδιά μου, η ΑΕΚ είναι οικογένειά μου» (pics)

Ο Μανόλο Χιμένεθ σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο επίσημο match programme της ΑΕΚ για το ματς με τον ΟΦΗ, μιλάει για την επιστροφή του στην Ένωση αλλά και τους σταθμούς που σημάδεψαν την πορεία του σε αυτήν.

Η υπόσχεση για επιστροφή, η πραγματοποίησή της και οι στιγμές που έχει ξεχωρίσει στην καριέρα του στην ΑΕΚ. Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για όλα στο match programme της ΠΑΕ ΑΕΚ ενόψει της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά:

«Η καρδιά με πηγαίνει εμένα»
Ο Μανόλο Χιμένεθ σχολιάζει στο ηλεκτρονικό match programme της ΠΑΕ ΑΕΚ για τον σημερινό αγώνα με τον ΟΦΗ οχτώ σταθμούς στη σχέση του με την ΑΕΚ και κάνει την αναδρομή από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι και σήμερα

Ηταν 9 Οκτωβρίου του 2010 όταν ο Μανόλο Χιμένεθ ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την ΑΕΚ. Ηταν για εκείνον η πρώτη φορά που έφευγε εκτός Σεβίλλης. Ηταν η πρώτη ομάδα που γνώρισε μετά από τη μεγάλη ποδοσφαιρική του αγάπη με την οποία ταυτίστηκε από νεαρός ποδοσφαιριστής στην Ακαδημία. Ηταν και το πρώτο ρίσκο της καριέρας του αφήνοντας τη σιγουριά της Σεβίλλης στην οποία λατρεύτηκε σαν… Θεός και αρχηγός! Συμπλήρωσε κάτι λιγότερο από ένα χρόνο στην πρώτη του θητεία στον κιτρινόμαυρο πάγκο και αποχωρώντας είπε προφητικά… «εις το επανιδείν»! Και είχε απόλυτο δίκιο. Αφού επέστρεψε άλλες δύο φορές! Στην πρώτη του θητεία κατέκτησε το Κύπελλο με την ΑΕΚ, που ήταν ο πρώτος τίτλος μετά από εννιά ολόκληρα χρόνια. Στη δεύτερη θητεία του κατέκτησε το πρωτάθλημα, που ήταν το πρώτο μετά από 24 ολόκληρα χρόνια. Η τρίτη του θητεία ξεκίνησε με νίκη στο Περιστέρι για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και σήμερα ετοιμάζεται για το τρίτο του ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Μανόλο Χιμένεθ σχολιάζει στο ηλεκτρονικό match programme της ΠΑΕ ΑΕΚ για τον σημερινό αγώνα με τον ΟΦΗ οχτώ βασικούς σταθμούς στη σχέση του με τη δεύτερη μεγάλη αγάπη της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ 
«Έτσι ξεκίνησε μία σχέση αγάπης»

Στις 9 Οκτωβρίου του 2010 ο Μανόλο Χιμένεθ φτάνει στην Ελλάδα, αποθεώνεται από τον κόσμο στο αεροδρόμιο και το βράδυ της ίδιας μέρας η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την πρόσληψή του και μάλιστα με διετές συμβόλαιο.

«Από αυτή τη μέρα ξεκινά η ιστορία αγάπης με την ΑΕΚ! Είχα μείνει 32 χρόνια στη Σεβίλλη από τότε που ήμουν μικρός στις Ακαδημίες μέχρι που έφτασα και προπονητής της πρώτης ομάδας. Ηταν η πρώτη φορά που έφευγα από τη Σεβίλλη για να δουλέψω στο εξωτερικό. Φοβόμουνα, δεν το κρύβω, αλλά όταν είδα τον κόσμο να με περιμένει στο αεροδρόμιο ανέβηκε η αυτοεκτίμησή μου, ηρέμησα και απέκτησα σιγουριά. Διαπίστωσα ότι η ΑΕΚ είναι μια ομάδα στην οποία κυριαρχεί το συναίσθημα, κάτι που ισχύει και για εμένα ως άνθρωπος. Είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που τις περισσότερες φορές παίρνουν απόφαση με την καρδιά. Ηταν μια δύσκολη κατάσταση, η ομάδα δεν είχε ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα, είχε μείνει πολλά χρόνια χωρίς τίτλο, αλλά καταφέραμε να φτάσουμε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και να κερδίσουμε το Κύπελλο. Από αγωνιστικής πλευράς πήγαν όλα πολύ καλά. Το σημαντικό είναι ότι γίναμε όλοι μια οικογένεια και αυτό μας κράτησε γιατί όλοι εμείς, το τεχνικό επιτελείο, οι ποδοσφαιριστές, οι υπάλληλοι δεν πληρωνόμασταν. Παρ’ όλα αυτά κερδίζαμε και φέραμε και έναν τίτλο στην ΑΕΚ».

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ 
«Ένα Κύπελλο χωρίς την παραμικρή βοήθεια»

Στις 16 Μαρτίου του 2011 η ΑΕΚ με μεγάλη νίκη 1-0 μέσα στην Τούμπα παίρνει θριαμβευτική πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έχοντας με δραματικό τρόπο προηγουμένως αποκλείσει και τον Παναθηναϊκό. Τέσσερις μέρες μετά γνωρίζει μία από τις βαριές ήττες στην ιστορία της με 6-0 από τον Ολυμπιακό, αλλά περίπου ένα μήνα μετά στις 30 Απριλίου του 2011 συμμετέχει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ατρόμητο. Ο Μανόλο οδηγεί την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρώτου της τίτλου μετά το Κύπελλο του 2002 και γράφει το όνομά του στην κιτρινόμαυρη Ιστορία:

«Θα μπορούσα να πω πολλά. Τη θυμάμαι αυτή τη στιγμή γιατί ήταν πολλοί μήνες που ήμασταν μόνοι μας, δεν είχαμε την παραμικρή στήριξη από κάπου! Το πώς αισθανόμασταν είναι δύσκολο να το περιγράψω, δεν ήταν καλό, όλοι οι ξένοι παίκτες σκέφτονταν να φύγουν και τότε τους είχα ζητήσει να παραμείνουμε ενωμένοι, να κερδίσουμε το κύπελλο και μετά να φεύγαμε. Και το έκαναν. Θυμάμαι πολύ καλά αυτό το γκρουπ, υπήρξαν μέσα ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία που με βοήθησαν πολύ, κυρίως ο Τραϊανός Δέλλας»…

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ 
«Δεν μπορούσα να συνεχίσω άλλο»

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέμεινε μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, οι δεσμοί του με τον κόσμο της ομάδας είχαν γίνει ήδη πολύ ισχυροί, οδήγησε την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League κόντρα στη Δυναμό Τιφλίδας, το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα δεν ήταν καλό, η εντός έδρας ήττα από τη Στουρμ Γκρατς στον ευρωπαϊκό όμιλο έκανε την κατάσταση ακόμα χειρότερη και φεύγει από τον πάγκο της ΑΕΚ στις 5 Οκτωβρίου του 2011, μετά από νίκη στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο με τον Κώστα Μανωλά να πανηγυρίζει μαζί του το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο τέλος του αγώνα.

«Ηταν πολύ δύσκολο όλο αυτό που περνούσαμε. Δεν είναι ότι κάποιος με έδιωξε, μου ζήτησαν να φύγω, γιατί δεν μπορούσαν να με πληρώσουν. Θυμάμαι πολύ καλά ότι το τελευταίο παιχνίδι ήταν με τον Πανιώνιο, 0-1 με γκολ του Μανωλά και με αυτή τη νίκη ανεβαίναμε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αλλά δεν μπορούσα να παραμείνω στην ομάδα. Οι απαιτήσεις ήταν πολλές και καλά καλά δεν παίρναμε ούτε τον μισθό μας. Και δεν μπορούσα να συνεχίσω»…

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 
«Γνώριζα ότι η ομάδα είχε πλέον στήριξη»!

Στις 19 Ιανουαρίου του 2017 η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει επίσημα την πρώτη επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της και ενώ η ομάδα έχει ήδη αλλάξει δύο προπονητές και βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση. «Δεν επιστρέφω για να πάρω τη ρεβάνς για τον τρόπο με τον οποίο είχα αποχωρήσει την πρώτη φορά» δηλώνει ο Μανόλο και καταφέρνει με το καλημέρα να αλλάξει την ψυχολογία στα Σπάτα.

«Από μακριά παρακολουθούσα όλα αυτά τα χρόνια την ΑΕΚ και γνώριζα ότι πλέον υπήρχε η στήριξη από κάποιον ισχυρό άνθρωπο, αυτό που δεν είχαμε εμείς την πρώτη φορά. Δεν υπήρχαν τα αγωνιστικά αποτελέσματα, παρά τη διοικητική στήριξη, ενώ παλιά εμείς τα αποτελέσματα τα είχαμε χωρίς να διαθέτουμε τέτοια στήριξη! Οπότε πραγματικά είχα μεγάλη επιθυμία να επιστρέψω στην ΑΕΚ ώστε να πηγαίνουν μαζί και το αγωνιστικό και το διοικητικό. Και δέχτηκα να έρθω σε μια κατάσταση επίσης περίπλοκη, όπως την πρώτη φορά, με την ΑΕΚ πολύ χαμηλά στη βαθμολογία. Και από την πρώτη μέρα οι παίκτες αντέδρασαν και κατάλαβαν ότι η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ 
«Η μεγαλύτερη απογοήτευση»!

Η ΑΕΚ ανακάμπτει αγωνιστικά, ανεβαίνει στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κάνει το μεγάλο βήμα πρόκρισης επικρατώντας του Ολυμπιακού με 2-1 στο Καραϊσκάκη. Στις 6 Μαΐου στον επεισοδιακό τελικό του Βόλου ο Μανόλο Χιμένεθ αποτυγχάνει να κατακτήσει το δεύτερο Κύπελλο Ελλάδας στον πάγκο της ΑΕΚ μετά την ήττα με 2-1 από τον ΠΑΟΚ:

«Ένιωσα τη μεγαλύτερη απογοήτευση, που θα μπορούσε να αισθανθεί ένας επαγγελματίας! Αξίζαμε να είμαστε εμείς οι νικητές και μας πήραν το κύπελλο, ας πούμε λόγω… λαθών! Αν όμως μιλήσουμε ξεκάθαρα, ήταν μια απόλυτη ληστεία! Από το πρώτο λεπτό ο διαιτητής επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι του αντιπάλου μας, τον άφησε κακώς με έντεκα παίκτες, εμείς στο εικοστό λεπτό είχαμε ήδη δύο τραυματίες και νομίζω ότι το δεύτερο γκολ που έκρινε τον τελικό έδειξε και τις προθέσεις που υπήρχαν»…

ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ… ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ 
«Βγήκε ο θυμός από τον τελικό»

Μετά τον τελικό του Βόλου και τις πληγές που είχε ανοίξει η ΑΕΚ ξεκινούσε τη διαδικασία των πλέι οφ για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια με μειονέκτημα σε σχέση με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αφού λίγο πριν από το τέλος κατάφερε να καλύψει το χάντικαπ και να προλάβει το τρένο της πεντάδας, και πρώτο ματς στην Τούμπα απέναντι στον κυπελλούχο. Εκεί που έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι της τρέχουσας πενταετίας με νίκη επί του ΠΑΟΚ και τσέκαρε την πρώτη θέση στα πλέι οφ και το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ νικώντας τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

«Τον θυμάμαι πολύ καλά τον αγώνα στην Τούμπα. Ηταν, ίσως, όλος αυτός ο θυμός σε σχέση με τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά η ομάδα μπόρεσε να αντιδράσει και να δείξει ότι μπορούσε να βρίσκεται πιο ψηλά. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ στο δεύτερο μισό της χρονιάς γιατί ξεκινήσαμε από πολύ χαμηλά και τα πράγματα δεν ήταν καλά και όλη αυτή η προσπάθεια ανταμείφθηκε στο τέλος».

Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
«Η βροχή από τα δάκρυα των οπαδών»!

Η ΑΕΚ και ο Μανόλο Χιμένεθ ενεργοποιούν την οψιόν ανανέωσης της συνεργασίας τους και για την επόμενη χρονιά, η ομάδα δεν καταφέρνει να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά επιστρέφει στους ομίλους του Γιουρόπα με απόλυτα επιτυχημένη παρουσία και στο τέλος της σεζόν στέφεται πανηγυρικά πρωταθλήτρια Ελλάδας, μετά από 24 ολόκληρα χρόνια!

«Ηταν κάτι το απίστευτο! Ενα πολύ μεγάλο πρωτάθλημα που ήθελε πολύ ψυχή. Από το πρώτο παιχνίδι είδαμε ότι οι αντίπαλοι έπαιζαν στο 200% απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ σε άλλα ματς εγώ δεν έβλεπα την ίδια ένταση… Και μετά στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ηταν κάτι το καταπληκτικό, θυμάμαι ότι έβρεχε πάρα πολύ εκείνο το βράδυ της απονομής, αλλά ο κόσμος ήταν εκεί, δεν έφευγε από τους δρόμους. Το λεωφορείο είχε γίνει πισίνα, ο κόσμος το απολάμβανε αυτό που του είχε λείψει τόσα χρόνια και από την καρδιά μου θα πω αυτό που αισθάνομαι. Εγώ έλεγα στους ποδοσφαιριστές ότι έπρεπε να μείνουν πάνω στο λεωφορείο, γιατί αυτή η βροχή ήταν τα δάκρυα όλων αυτών των οπαδών που τόσα χρόνια δεν είχαν δει την ΑΕΚ να κερδίζει πρωτάθλημα»…

 Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
«Εγώ αποφασίζω με την καρδιά μου»

Ο Μανόλο Χιμένεθ αποχωρεί μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον πάγκο της ΑΕΚ με κύριο λόγο την οικογενειακή ανάγκη επιστροφής στην Ισπανία, αλλά μετά την παραίτηση του Μαρίνου Ουζουνίδη την περασμένη Δευτέρα η ομάδα της καρδιάς του τον καλεί και πάλι πίσω για την τρίτη του θητεία στη δεύτερη επιστροφή του. Η ιστορία αρχίζει και πάλι να γράφεται…

«Αποφάσισα σχετικά εύκολα να επιστρέψω και πάλι, γιατί όταν έφυγα είπα ότι αν κάποια μέρα η ΑΕΚ με χρειαστεί, εγώ θα είμαι και πάλι εδώ. Είναι ξεκάθαρο ότι είμαι πιστός οπαδός αυτής της ομάδας, όπως το ίδιο ισχύει και με τη Σεβίλλη…  Είμαι έτσι ολόκληρη τη ζωή μου! Τις αποφάσεις που παίρνω τις παίρνω με την καρδιά μου, δεν σκέφτομαι πολύ πριν κάνω κάποια πράγματα και αυτό μου βγαίνει σε καλό και προχωράω! Αν κάνω κάποιο λάθος, ζητάω συγγνώμη, αλλά πάντα εγώ ενεργώ με την καρδιά μου. Και αισθάνομαι επίσης ότι η ΑΕΚ είναι οικογένειά μου. Τα πράγματα είναι πολύ απλά για μένα»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ