Ατρόμητος – Λεβαδειακός 1-0

Ατρόμητος – Λεβαδειακός 1-0

Ο Κλαρκ Ενσικουλού με γκολ στο 16ο λεπτό χάρισε ένα πολύτιμο «τρίποντο» επί του Λεβαδειακού, με την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την ευρωπαϊκή της έξοδο.

Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, ο Ατρόμητος επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού στο Περιστέρι για τον 20η αγωνιστική. Ο Κλαρκ Ενσικουλού στο 16ο λεπτό μετά από όμορφη ατομική ενέργεια. Μάλιστα στο δεύτερο μέρος ο Κονγκολέζος επιθετικός είχε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει και 2ο τέρμα.

Στους 36 βαθμούς η ομάδα του Νταμίρ Κάνατι, έκανε ένα ακόμη βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη, πανηγυρίζοντας τη 10η νίκη της στο πρωτάθλημα. Οσο για τον Λεβαδειακό, παρέμεινε στους 13 βαθμούς και την προτελευταία θέση, γνωρίζοντας τη 13η ήττα του.

Λίγες φάσεις είχαμε στο πρώτο μέρος, με τον Ατρόμητο να έχει την κατοχή της μπάλας και τον Λεβαδειακό να προσέχει την άμυνα του. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ ωστόσο στην πρώτη καλή τους φάση, όταν στο 16’ ο Ενσικουλού έκανε το 1-0 με πλασέ, μετά από ωραία ατομική ενέργεια.

Σαν να μην έφτανε αυτό στους φιλοξενούμενους, στο 24΄ υποχρεώθηκαν σε αναγκαστική αλλαγή με τον Γιακουμάκη να αφήνει τη θέση του στον Μέλεγκ.

Στο 30’ ο Λεβαδειακός που αναγκαστικά έβγαινε πλέον πιο μπροστά, κατάφερα να απειλήσει. Ο Κονέ κινήθηκε ωραία στον άξονα και πάσαρε στον Τσαμπούρη ο οποίος σούταρε δυνατά με το δεξί πόδι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Παρόμοια εικόνα και στο Β’μέρος. Ο Ατρόμητος είχε την υπεροχή και ήλεγχε το ματς. Από τη στιγμή άλλωστε που είχε το πολύτιμη προβάδισμα, η ομάδα του Κάνατι δεν είχε λόγο να ρισκάρει βγαίνοντας μαζικά μπροστά.

Από την άλλη ο Λεβαδειακός προσπαθούσε αλλά δεν… μπορούσε. Αποτέλεσμα ήταν και πάλι να μην έχουμε πολλές φάσεις, με τον Κάναντι να κάνει πιο αμυντική την ομάδα του στοπ 60’ αποσύροντας τον Ουάρντα για να περάσει στη θέση του τον Κατράνη.

Πάντως στο 63’ ο Ατρόμητος είχε μια μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Κατράνης σέντραρε συρτά από τα αριστερά, ο Ενσικουλού νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Μπάγιτς και στη συνέχεια της φάσης ο Κουλούρης νικήθηκε κι αυτός από κοντά, από τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού.

Έτσι ο Ατρόμητος έστω και αν δεν πέτυχε δεύτερο γκολ, αφήνοντας τους αντιπάλους του να ελπίζουν ως τις καθυστερήσεις, έφτασε τελικά στο πολύτιμο τρίποντο έστω και με 1-0.

Το κλειδί: Η καλή άμυνα του Ατρόμητου. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που καίγεται για βαθμούς καθώς κυνηγά την παραμονή του, κατάφερε να απειληθεί ελάχιστα.

Το 10άρι: Σε ένα ματς με λίγες φάσεις, ο Ενσικουλού έκανε γκολ την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε με ωραία ατομική ενέργεια.

Στον πάγκο: Η επίθεση του Λεβαδειακού. Οι Βοιωτοί είναι υποχρεωμένοι να ψάχνουν βαθμούς σε όλα τα ματς, ωστόσο απέναντι σε μια ομάδα που δεν βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, απείλησαν ελάχιστα.

Γιατί κόουτς: Απέναντι σε μια από τις πιο αδύναμες ομάδες οι Περιστεριώτες δεν κατάφεραν να καθαρίσουν το ματς από νωρίς με δεύτερο γκολ και ναι μεν νίκησαν, το έκαναν όμως με αγχωτικό τρόπο.

Γκολ: 16’ Ενσικουλού
Κίτρινες: – 45+1’ Ουάρντα, 80’ Χατζηισαΐας, 90+3′
Κόκκινες:
Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, Σπυρίδων Βασιλόπουλος.
4ος Διαιτητής: Παναγιώτης Κουκούλας

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κάναντι): Μέγιερι, Καρασαλίδης, Χατζηισαΐας, Ούμπιδες, Ενσικουλού (84′ Μανούσος), Νάτσος, Μάντσον, Κουλούρης, Μπρούνο (74′ Μπουσούλατζιτς), Ρισβάνης, Ουάρντα (60’ Κατράνης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου, Ντιόγκο, Τσαμπούρης, Ρεκβιασβίλι, Κονέ, Στανόγεβιτς (69′ Ναγκίς), Ζησόπουλος, Μάρκοβσκι, Σαβαντογκό (86′ Λιάγκας), Γιακουμάκης (24’λ.τ. Μέλεγκ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ