ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-1

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-1

Εξαιρετικός ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό, με το επιβλητικό 3-1 έγραψε Ιστορία και έχει στα χέρια του το πρωτάθλημα. Το γκολ του Βιεϊρίνια στο 3' καθόρισε την πορεία του αγώνα.

Στο φετινό πρωτάθλημα θα μπει το όνομα του ΠΑΟΚ φαρδιά πλατιά. Ο Δικέφαλος κέρδισε πανηγυρικά και τον Ολυμπιακό με 3-1 δείχνοντας σε όλη την Ελλάδα ποιος είναι το αφεντικό, αλλά και η καλύτερη ομάδα. Ο Δικέφαλος μπήκε ιδανικά στο παιχνίδια και μόλις στο 3ο λεπτό πέτυχε γκολ με τον Βιεϊρίνια, ενώ στο 19′ ήρθε και το 2-0 με τον Μπίσεσβαρ. Ο Ολυμπιακός που τα είχε στα χαμένα δεν μπόρεσε για ένα ολόκληρο 45λεπτο να πατήσει στην περιοχή του Πασχαλάκη. Στην επανάληψη ο Δικέφαλος κατέβηκε με άλλον αέρα στο παιχνίδι εγκλωβίζοντας τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι του. Στο 82′ ήρθε το κερασάκι στην τούρτα με το τρίτο γκολ από τον Άκπομ. Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Ποντένσε στο 87′.

Με μοναδική απουσία αυτή του Κάνιας ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με τους Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Μάτος, αριστερά τον Βιεϊρίνια, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Βαρέλα Κρέσπο. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Μαουρίσιο και Σάκχοφ. Στις πτέρυγες οι Ζαμπά και Ελ Καντουρί , στον άξονα ο Μπίσεσβαρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Ακπομ.

Από την άλλη πλευρά ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Ζοσέ Σα, κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα δεξία ο Τοροσίδης, αριστερά ο Κούρτης και στο κέντρο της άμυνας οι Σισέ και Βούκοβιτς. Στη μεσαία γραμμή οι Γκιγιέρμε, Νάτχο στις πτέρυγες οι Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλος στον άξονα ο Φορτούνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκερέρο.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσαν να περιμένουν στον ΠΑΟΚ καθώς μόλις στο 3ο λεπτό βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με το σουτ του Βιεϊρίνια, κι αφού η μπάλα βρήκε λίγο στο σώμα του Νάτχο. Ο Πορτογάλος με τρομερό δεξί σουτ έξω από την περιοχή κι αφού είδε τον Σα να είναι εκτός εστία, η μπάλα βρήκε στο Νάτχο, πήρε λίγο ύψος και κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας του Ολυμπιακού. Η Τούμπα πήρε φωτιά με τους ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς να τα έχουν λίγα στα χαμένα.

Ο ΠΑΟΚ άφησε τον Ολυμπιακό να πάρει την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε με γρήγορες αντεπιθέσεις να του κάνει ζημία. Κάποια σουτ του Κούτρη και του Φορτούνη δεν ανησύχησαν την άμυνα, αλλά πολύ περισσότερο τον Πασχαλάκη. Οι Ασπρόμαυροι ήταν φαρμάκι κάθε φορά που έπαιρναν τη μπάλα στα πόδια και ειδικά οι Ζαμπά και Ακπομ. Περνούσαν σαν σταματημένους τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Οι φάσεις έβγαιναν συνεχώς από την δεξιά πλευρά της επίθεσης και το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει

Στο 19’ο Ζαμπά έβγαλε ανενόχλητος την σέντρα από τα δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Άκπομ έκανε κεφαλιά πάσα και ο Μπίσεσβαρ απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα πάνω στη γραμμή, κάνοντας το 2-0 για τον ΠΑΟΚ. Η Τούμπα σηκώθηκε στο πόδι αποθεώνοντας τους ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου που έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Δικέφαλος μετά το δεύτερο τέρμα δεν κατέβασε ρυθμό συνέχισε στα ίδια επίπεδα αναζητώντας μια μεγάλη νίκη που θα έδειχνε στον αντίπαλο του ποιος είναι το αφεντικό.

Στο 29′ ο Σάκχοφ έκανε το σουτ με το δεξί λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Σα. Ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Γκιγιέρμε έκανε λάθος, ο Άκπομ πήρε τη μπάλα, έδωσε δεξιά στον Ζαμπά, εκείνος έστρωσε στον Μπίσεσβαρ, πλάσαρε με το δεξί, αλλά ο Σα απέκρουσε και στη συνέχεια ο Σισέ απομάκρυνε το κίνδυνο.

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είχε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας με τον Νάτχο να μη μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του τόσο στην μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Μια από τα ίδια και ο Φορτούνης που ήταν εγκλωβισμένος από τον Σάκχοφ με τον Ουκρανό να μη του επιτρέπει ούτε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του να κάνει. Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με τον Δικέφαλο να είναι ανώτερος σε όλα τα επίπεδα.

Γρήγορα δύο αλλαγές

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού στην επανάληψη έκανε δύο γρήγορες αλλαγές προκειμένου να αποκτήσει ταχύτητα και να γίνει πιο απειλητικός μπροστά από την εστία του Πασχαλάκη που στο πρώτο ημίχρονο ελάχιστες φορές ακούμπησε μπάλα. Η πρώτη μεγάλη φάση χάθηκε για τον Ολυμπιακό στο 48′ με Φορτούνη να σπάει τη μπάλα δεξιά στον Ντίας, εκείνος έκανε το γύρισμα, αλλά ο Γκερέρο δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτή ήταν η πρώτη σοβαρή απειλεί στην εστία του ΠΑΟΚ δείχνοντας πως μέχρι το τέλος του αγώνα θα το παλέψει.

Τον εγκλώβισε και του έβαλε και τρίτο γκολ

Ο ΠΑΟΚ έριξε την προσοχή του περισσότερο στα ανασταλτικά του καθήκοντα και στον τρόπο με τον οποίο δεν θα δεχθεί άλλη φάση από τους Ερυθρόλευκους. Σε πολύ μεγάλο βαθμό τα κατάφερε καθώς ο Ολυμπιακός το μόνο που μπορούσε να κάνει και αυτό με δυσκολία ήταν στο να αλλάζει μπαλιές σε κοντινή απόσταση. Ο Δικέφαλος είχε εγκλωβίσει για τα καλά τον Ολυμπιακό στο δικό του παιχνίδι και στο 82ο λεπτό πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Τσούμπα Ακπομ. Στο 82ο λεπτό ο MVP της σημερινής αναμέτρησης έκλεψε τη μπάλα από τον Σισέ, με τον Άγγλο επιθετικό με υπέροχο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σα για το 3-0.

Το γκολ της τιμής

Ο Ολυμπιακός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ με τον Ποντένσε στο 87′. Ο Ζιλ Ντίας έκανε το σουτ με το δεξί μέσα στην περιοχή, ο Πασχαλάκης απέκρουσε και ο Ποντένσε πλάσαρε από κοντά, με την άμυνα του ΠΑΟΚ να μην είναι σωστά τοποθετημένη μειώνοντας σε 3-1 για τους Πειραιώτες.

Πάρτι στις κερκίδες

Το πάρτι στις κερκίδες της Τούμπας ξεκίνησε. «Σήκωσε το δεν μπορώ να περιμένω» και «πρωτάθλημα στον Πύργο το Λευκό». Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ήταν σε άλλη φάση. Δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ομάδας, αλλά και του Ιβάν Σαββίδη.

Το «κλειδί»: Το γρήγορο γκολ του Αντρέ Βιεϊρίνια μόλις στο 3ο λεπτό ήταν αυτό που έδωσε ώθηση στην ομάδα του ΠΑΟΚ για να φτάσει σε μια άνετη νίκη επί του Ολυμπιακού.

10άρι: Ο Τσούμπα Ακπομ ήταν και πάλι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής. Έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Ολυμπιακού που τα βρήκαν πολύ σκούρα απέναντι στον Άγγλο επιθετικό. Είχε συμμετοχή στο δεύτερο γκολ, ενώ πέτυχε το τρίτο της μεγάλης νίκης του ΠΑΟΚ.

Στον πάγκο: Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έπαιξε πολύ έξυπνα κάνοντας ρουά ματ στον Πέδρο Μαρτίνς που δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις στα δύσκολα που του έβαλαν οι Ασπρόμαυροι.

Γιατί κόουτς: Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μάλλον έκανε λάθος στην χρησιμοποίηση του Νάτχο. Ο Ισραηλινός μέσος ήταν εκτός τόπου και χρόνου και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να μπει στο κλίμα του αγώνα.

Διαιτητής: Ο Χεσούς Χιλ Μανθάνο δεν υπέπεσε σε κάποιο σοβαρό λάθος που θα έδινε το δικαίωμα στις δύο ομάδες να διαμαρτυρηθούν μετά το τέλος του αγώνα.

ΠΑΟΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1

Γκολ: 3′ Βιερίνια, 19′ Μπίσεσβαρ, 82′ Ακπομ, 87′ Ποντέσε

Κίτρινες: 31′ Νούκοβιτς, 40′ Γκερέρο, 42′ Σάκχοφ, 60′ Τοροσίδης, 77′ Ελ Καντουρί

Κόκκινες: –

Γήπεδο: ΤΟΥΜΠΑΣ

Διαιτητής: Χεσούς Χιλ Μανθάνο (Ισπανία)

Βοηθοί: Ραούλ Καμπανέρο Μαρτίνεζ (Ισπανία) – Ντιέγκο Σεβίγια Μπαρμπέρ (Ισπανία)

Τέταρτος: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια(80′ Γιαννούης), Σάκχοφ (53′ Ολιβέιρα), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ ΕΛ Καντουρί, Ζαμπά, Άκπομ

Ολυμπιακός: Ζοσέ Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Νάτχο (46′ Καμαρά), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (46′ Ντίας), Γκερέρο, Φορτούνης (76′ Χασάν).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ