Koriopolis : Οι προτάσεις της εισαγγελέως

Koriopolis : Οι προτάσεις της εισαγγελέως

Ξεκίνησε σήμερα στις 10 το πρωί η εκδίκαση της υπόθεσης Koriopolis και η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Παγώνα Ζάκκα, αγόρευσε προτείνοντας ποινές για όσους εμπλέκονται.

Μετά την αναβολή-φιάσκο της προηγούμενης εβδομάδας η εισαγγελέας Παγώνα Ζάκκα έκανε το πρωί της Τρίτης τις προτάσεις της για την υπόθεση του Koriopolis.

Η εισαγγελέας έκρινε χειραγωγημένα τα κάτωθι ματς: Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Διαγόρας Ρόδου-Ατρόμητος, Διαγόρας-Πιερικός και ΠΑΣ Γιάννινα-Διαγόρας.

Επίσης, η κ. Ζάκκα πρότεινε την ενοχή όσων εμπλέκονται στην χειραγώγηση των συγκεκριμένων αγώνων (δωροδοκία – δωροληψία)  οι οποίοι είναι οι Αχιλλέας Μπέος, Δημήτρης Μπάκος, Γιώργος Μποροβήλος, Γιώργος Τσακογιάννης, Γιάννης Κομπότης, Νίκος Χάλκος, Δημήτρης Ζαβαντίας.

Θα πρέπει βέβαια εδώ να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας, Παγώνα Ζάκκα τόνισε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για κανέναν εμπλεκόμενο στην υπόθεση.

Επιπλέον πρόσθεσε πως δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι οπαδοί της Ηλιούπολης και του Ολυμπιακού είχαν μεταβεί στην Κόρινθο για την αναμέτρηση της Κορίνθου με την Παναχαϊκή κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να έχει τελεστεί πράξη από τους Ιωάννη Παπαδόπουλο, Γιώργο Τσακογιάννη, Μιχάλη Κουντούρη και Σωτηρόπουλο.

Την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου για δωροδοκία και αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα στο παιχνίδι Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, πρότεινε η εισαγγελέας ενώ είναι αθωωτική η πρόταση για την κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα η εισαγγελέας, προτείνει την ενοχή του Γιώργου Μποροβήλου για δωροδοκία-δωροληψία για το ματς Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, ενώ είναι αθωωτική η πρόταση της για την ίδια κατηγορία στα παιχνίδια Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα, Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης, και Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Δημήτρη Μπάκου για δωροδοκία-δωροληψία στο ματς Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, ενώ αθωώνεται για την ίδια κατηγορία στα παιχνίδια Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα, Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης, και Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου.

Για τον Γιάννη Κομπότη η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για δωροδοκία.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Γιώργου Τσακογιάννη, για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Επίσης πρότεινε την ενοχή του για δωροδοκία και δωροληψία στο ματς Ηλιούπολη-Λεβαδειακός όπως και για παράνομη οπλοκατοχή.

Από την εισαγγελέα προτάθηκε η ενοχή του Βασίλη Καρακούλια για διεξαγωγή παράνομου στοιχηματισμού και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Τέλος η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Δημήτρη Ζαβαντία για δωροδοκία κι αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα στο παιχνίδι Απόλλων Καλαμαριάς-Αχιλλέας Τριανδρίας.

Να τονίσουμε πως παύει η δίωξη σε όσους κατηγορούνταν για συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του Μιχάλη Κουντούρη για την κατηγορία της παρότρυνσης οπαδών προς άσκηση βίας.

Για όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ( Γιάννη Παπαδόπουλου, Χρήστου Κανελλάκη, Ηρακλή Νύκταρη, Αβραάμ Παπαδόπουλου, Αλέκου Βοσνιάδη, Νίκου Πηρούνια κ.α.) η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αίθουσα παρευρέθηκαν οι Αχιλλέας Μπέος, Νίκος Παντέλης, Γιώργος Τσακογιάννης και Δημήτρης Ζαβαντίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ