Παναιτωλικός – Λάρισα 2-2

Παναιτωλικός – Λάρισα 2-2

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε 2-0, όμως η Λάρισα μέσα σε επτά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, έφερε το παιχνίδι στα ίσα (2-2) και απέσπασε σπουδαία ισοπαλία στο Αγρίνιο.

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 (24′ Μάζουρεκ, 42′ Μπαϊροβιτς) η ΑΕΛ με δύο γκολ του Φατιόν στο 62′ και στο 68ο λεπτό με πέναλτι πήρε την ισοπαλία 2-2 από την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα και συνεχίζει την δική της πορεία προς τον στόχο της σεζόν.

Η Λάρισα προερχόταν από δύο παιχνίδια με αντικειμενικά υψηλό δείκτη δυσκολίας. Αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης, όπου συνετρίβη με 4-0 και υποδέχτηκε τον Ατρόμητο στην ΑΕΛ FC Arena όπου ηττήθηκε (1-0). Το παιχνίδι με τον 8ο στη βαθμολογία Παναιτωλικό, δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αλλά προσφερόταν για μια… ανασύσταση δυνάμεων.

Οι Βυσσινί όμως βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με 2-0 και τα Καναρίνια κρατούσαν στα χέρια τους μια νίκη που θα τους έφερνε πάνω από Ξάνθη και Παναθηναϊκό! Μέσα σε λίγα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, οι παίκτες του Φέστα έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (2-2) ενώ «άγγιξαν» και την ανατροπή με τον Νούνιτς να μην βρίσκει στόχο.

Το τελικό 2-2 δεν βολεύει πλήρως καμία από τις δύο ομάδες, όμως φαντάζει δίκαιο βάσει απόδοσης και στην Λάρισα μάλλον χαμογελούν που πήραν έναν πολύτιμο στη μάχη της παραμονής βαθμό.

Σε ένα ματς με χαμηλό τέμπο, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, χωρίς ωστόσο να παράγουν ευκαιρίες. Από πλευράς τους οι Βυσσινί  είχαν την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στο ματς, στο 15ο λεπτό, με τον Νούνιτς να κάνει το σουτ μετά την εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο και την μπάλα να φεύγει άουτ. Οι παίκτες του Δέλλα έμοιαζαν εγκλωβισμένοι στην αμυντική τακτική της ΑΕΛ, αλλά βρήκαν το γκολ στην πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία. Μετά από σύγχυση στην περιοχή των φιλοξενούμενων ο Μάζουρεκ έκανε το 1-0.  Στην εκπνοή του ημιχρόνου, στο 42′ έγινε και το 2-0 με τον Μπαΐροβιτς, σε μια φάση που ωστόσο ο Σουηδός φορ ξεκινά από αντικανονική θέση.

Στην επανάληψη, οι Βυσσινί παρουσιάστηκαν πιο αποφασισμένοι, πιο απειλητικοί και δεν άργησαν να μετουσιώσουν την ανωτερότητά τους στο γρασίδι σε γκολ. Ο Ντέλετιτς έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Φατιόν με καρφωτή κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Επτά λεπτά αργότερα, μετά από ατομική ενέργεια του Μπαργκάν, οι φιλοξενούμενοι κερδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μπαργκάν από τον Λιάβα, ο Φατιόν έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και  ισοφάρισε σε 2-2.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης δυσκόλεψε την συγκέντρωση των γηπεδούχων με τον Νούνιτς στο 71′ να χάνει την ανατροπή για την ΑΕΛ. Το 2-2 δεν άλλαξε έως το τελευταίο σφύριγμα και έτσι η Λάρισα πήρε έναν πολύ σημαντικό βαθμό που τη διατηρεί στην 12η θέση.

Γκολ: 24′ Μασουρέκ, 42′ Μπάιροβιτς / 62′, 69′ πεν. Φατιόν

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Λιάβας, Μιχάι, Άργκους (79′ Μαλής), Αμαράλ, Λουσέρο (74′ Τσιγγάρας), Γκούγκα, Ουίλιαν, Μανά, Μασουρέκ, Μπάιροβιτς (63′ Μοράρ).

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Γιακιμόφσκι, Γκόλιας, Ζίζιτς, Ακόστα (46′ Μπαργκάν), Μπέρτος, Σετσέροβιτς, Λεοζίνιο (63′ Σικάβκα), Φατιόν, Νούνιτς (89′ Μόρας), Ντέλετιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ