Λίνο: «Ήμουν σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει τον Ολυμπιακό»

Λίνο: «Ήμουν σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει τον Ολυμπιακό»

Ο Βραζιλιάνος τόνισε ότι ο Δικέφαλος φέτος είναι πολύ δυνατός και άξια βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Ο Λίνο είναι ο ξένος που έμεινε και έπαιξε στον ΠΑΟΚ περισσότερο από κάθε άλλον τα τελευταία 35 χρόνια, μετά τους Γκουερίνο και Φούρτουλα που κρατάνε ακόμη τα ρεκόρ από τη δεκαετία του ’70 και τις αρχές του ’80.

Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος πια ποδοσφαιριστής μίλησε στον «ARENA FM 89.4» για τη μεγάλη νίκη του Δικεφάλου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με 3-1, αλλά και για την φετινή πορεία της ομάδας προς τον τίτλο.

Αρχικά είπε: «Είδα μέσω ίντερνετ όλον τον αγώνα. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε εξαιρετικά αμυντικά, αλλά και επιθετικά. Φέτος είναι πολύ καλός, κέρδισε δίκαια χθες και έκανε ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, και από την αρχή κατάλαβα πως θα κέρδιζε. Μετράει σίγουρα η τακτική σε τέτοια ματς, αλλά μετράει πολύ και η καρδιά. Τα παιδιά θέλανε τη νίκη από την έναρξη της αναμέτρησης και ήμουν σίγουρος πως θα έρθει ένα τέτοιο σκορ».

Για τα ατού του Δικεφάλου: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές δένουν στο γήπεδο και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Ο ένας παίζει και για τον άλλον. Υπάρχει ένας κορμός στην ομάδα, ο προπονητής είναι δυο χρόνια στον πάγκο. Δεν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει, ο ΠΑΟΚ παίζει και κερδίζει σαν σύνολο».

Για τους ξένους διαιτητές που σφυρίζουν τα φετινά ντέρμπι: «Ο ΠΑΟΚ του Σάντος στον οποίο αγωνιζόμουν, είναι από τις καλύτερες ομάδες στις οποίες έχω παίξει. Χάσαμε τότε το πρωτάθλημα για ένα παιχνίδι και αυτό έχει μείνει στη μνήμη μου. Είχε οικονομικά προβλήματα τότε η ομάδα, αλλά δεν είχαν βγει προς τα έξω. Έκτοτε ήρθε ο Ιβάν Σαββίδης, έβαλε τα πράγματα στις θέσεις τους και είναι λογικό να προσπαθεί ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα».

Για τον Βιεϊρίνια και την θέση στην οποία αγωνίζεται (αριστερό μπακ): «Έχει φοβερή ποιότητα ο Βιεϊρίνια. Τον γνωρίζουμε χρόνια γιατί έπαιζε ως εξτρέμ. Έχει δείξει την ποιότητά του, είναι σε καλή φόρμα και σίγουρα μπορεί να παίξει καλά και στη θέση του μπακ».

Για τον συμπατριώτη του Λεό Ζαμπά: «Θα κάνει μεγάλα βήματα ακόμη στην καριέρα του. Στην αρχή μπορεί να είχε πρόβλημα προσαρμογής στον τρόπο παιχνιδιού στην Ευρώπη. Τώρα έχει μια σταθερότητα όμως, έχει πολλά να δώσει ακόμη. Έχει παίκτες που τον βοηθούν στην ομάδα και θα συνεχίσει να βελτιώνεται».

Για την συνεργασία που έχει με τον ΠΑΟΚ και πότε θα επιστρέψει στην Ελλάδα να δει κάποιον αγώνα της ομάδας: «Συνεργάζομαι με τον ΠΑΟΚ, παρακολουθώ σε καθημερινή βάση τα πρωταθλήματα της Βραζιλίας και είμαστε συνεχώς σε επαφή με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και όταν βρεθεί κάτι καλό θα μιλήσουμε για να προσπαθήσει η ομάδα να τον πάρει. Όσον αφορά πότε θα επιστρέψω στην Ελλάδα, μου αρέσει πολύ η Θεσσαλονίκη έχω αφήσει πολλούς φίλους εκεί και περιμένω μια πρόσκληση από την ΠΑΕ για να έρθω να δω αγώνα του ΠΑΟΚ».

Για την κρίσιμη αναμέτρηση της Κ19 του ΠΑΟΚ, προπονητής στην οποία είναι ο Πάμπλο Γκαρσία, κόντρα στην Τότεναμ για το Youth League: «Θέλω να παραβρεθώ στον αγώνα. Ο Πάμπλο είναι φίλος μου και ελπίζω να τον δω προπονητή στην πρώτη ομάδα κάποια στιγμή. Όπως πρέπει να προωθηθούν μικροί ποδοσφαιριστές από την ακαδημία, πρέπει να προωθηθούν και νέοι προπονητές. Έχει εμπειρία, τον σέβονται όλοι και μπορεί να κάνει πράγματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ