Οι… μασκοφόροι και η ιστορία πίσω από μια μάσκα

Οι… μασκοφόροι και η ιστορία πίσω από μια μάσκα

Κουρμπέλης και Ινσούα, αν πάρουν το ιατρικό «ok» θα αγωνιστούν με προστατευτική μάσκα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Μια μάσκα, όμως, που δε φτιάχνεται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Το… πολεμικό κλίμα που επικράτησε εντός των τεσσάρων γραμμών των «Ζωσιμάδων» το απόγευμα του Σαββάτου άφησε δύο κατάγματα πίσω του. Ένα στο ζυγωματικό του Ινσούα και ένα στη μύτη του Κουρμπέλη. Και οι δύο επισκέφτηκαν το νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Και οι δύο θα θυμούνται για καιρό τα χτυπήματα που δέχτηκαν.

Ο Παναθηναϊκός έχει να δώσει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι το Σάββατο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ένα ματς που έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα μοιάζει με τελικό για την πεντάδα. Όπως και πολλά απ’ αυτά που θα έρθουν.

Οι Ινσούα και Κουρμπέλης θέλουν να αγωνιστούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι και αν οι γιατροί τους δώσουν το «ok» θα αναγκαστούν να φορέσουν προστατευτικές μάσκες. Και σ’ αυτό το ματς και στα επόμενα. Διότι ένα νέο χτύπημα στο ίδιο σημείο θα τους προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά. Ωστόσο, η… ιστορία της μάσκας δεν είναι τόσο απλή. Δεν είναι «την πήραμε, τη βάλαμε, παίζουμε». Έχει προεργασία, που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Οι συγκεκριμένες μάσκες χρειάζονται χρόνο για να κατασκευαστούν και ήδη στον Παναθηναϊκό έχουν προχωρήσει σε παραγγελία. Πρέπει να είναι ειδικά προσαρμοσμένες στα πρόσωπα των παικτών και να τις δοκιμάσουν ώστε να γίνουν όποιες τροποποιήσεις χρειάζονται.

Οι δύο παίκτες αναμένεται να επισκεφτούν τον συνεργάτη της εταιρείας που φτιάχνει τα προϊόντα ώστε να τους πάρουν τις διαστάσεις του κεφαλιού τους και να ρυθμίσουν την παραγγελία. Επιπλέον, θα πρέπει να φτιαχτούν θήκες κατά τέτοιο τρόπο που να προσαρμοστούν στους ποδοσφαιριστές ώστε και να έχουν ελεύθερο το οπτικό πεδίο και να προστατεύονται.

Οι συγκεκριμένες μάσκες κατασκευάζονται από μια εταιρία στην Ιταλία που ειδικεύεται σε αυτές, είναι φτιαγμένες από ημίσκληρο καουτσούκ και είναι αρκετά ακριβές, αφού το κόστους τους ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ