Άρης: Οι νέοι ήταν ωραίοι

Άρης: Οι νέοι ήταν ωραίοι

Οι χειμερινές προσθήκες στο ρόστερ του Άρη έχουν επίδραση στο σερί των τελευταίων νικών.

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι πάντοτε εκείνες οι κινήσεις που κρίνονται άμεσα και πιθανότατα χωρίς τα περιθώρια που δίνονται για τις θερινές κινήσεις των ομάδων. Ο λόγος είναι προφανής, γίνονται με τη σεζόν να εξελίσσεται και τα κλαμπ προσδοκούν σε άμεση ενσωμάτωση και προσφορά των παικτών που επιλέγουν στο παιχνίδι τους.

Ο Άρης φαίνεται ότι φέτος τα κατάφερε. Οι ποδοσφαιριστές που επέλεξε, όσοι έπαιξαν τουλάχιστον, έχουν από το ξεκίνημά τους, ρόλο στην ομάδα αλλά και στην έκβαση των αγώνων.

Ο Μιχάι Κόρχουτ, επελέγη για το αριστερό άκρο της άμυνας στη θέση του Άλεξ Μενέντεθ που δεν μπόρεσε να βρει σταθερότητα και κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Δεν κάνει παραπάνω από όσα πρέπει αλλά κάνει σωστά τα βασικά του ρόλου του, αμυνόμενος ή επιτιθέμενος. Κι αυτό φαίνεται πως αρκεί για την ώρα.

Ο Λίντσεϊ Ροζ, ήρθε για τη θέση του Μέργκιμ Μάβραϊ. Δεν έχει το βιογραφικό του Αλβανού, από την άλλη, δείχνει να έχει μεγάλο προσωπικό κίνητρο. Η τεχνική όταν η μπάλα είναι στα πόδια του δεν είναι αντίστοιχη του Φραν Βέλεθ, τη θέση του οποίου πήρε χθες στην Τρίπολη, αλλά στις μονομαχίες με αντιπάλους επιθετικούς και στη συνεργασία με τον παρτενέρ του, πηγαίνει εξαιρετικά, σε τρεις συμμετοχές ο Άρης δεν έχει δεχτεί τέρμα και οι κλασικές ευκαιρίες της αντιπάλου ομάδας ήταν λίγες.

Ο Μάρτιν Τόνσο, επί της ουσίας επανασυστήθηκε στο κοινό του Άρη στην Τρίπολη, το πρώην σπίτι του. Δεν ήταν καλός στη Λιβαδειά στο ντεμπούτο του, με το ελαφρυντικό του προβλήματος στη γάμπα με το οποίο ενσωματώθηκε στους κιτρινόμαυρους. Χθες με δυο ασίστ, ένα δοκάρι, παρουσία σε όλο το πλάτος της μεσοεπιθετικής γραμμής και καλό «οδήγημα» της μπάλας, έκανε τον Παντελίδη να αισθάνεται δικαιωμένος για την υπόδειξη απόκτησής του.

Ο Ντάνι Λάρσον, αποκτήθηκε για τη θέση που άφησε κενή με τον τραυματισμό του ο Μπρούνο Γκάμα.  Ο Σουηδός έχει την ικανότητα να παίξει με ταχύτητα (και κατέχοντας τη μπάλα) στη γραμμή, να συγκλίνει και να βγει σε θέση για σουτ αλλά και να έχει καλές συνεργασίες με τους εσωτερικούς μέσους, τον φορ ή τον ελεύθερο μεσοεπιθετικό. Στην Τρίπολη τα έκανε όλα, ανοίγοντας και το δρόμο προς τη νίκη.

Σαν αλλαγή μπήκε ο Γιάννης Φετφατζίδης αλλά στον περιορισμένο χρόνο της συμμετοχής του άγγιξε το γκολ με ένα δεξί σουτ στην κίνηση. Είναι δεδομένο ότι η ποιότητά του είναι τέτοια που –ειδικά στο Χαριλάου- θα τον οδηγήσει όχι μόνο σε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, αλλά πιθανότατα και στο ρόλο του παίκτη που θα αναλάβει να ανοίξει κλειστές άμυνες με ατομικές πρωτοβουλίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ