Στήριγμα στον Μακέντα

Στήριγμα στον Μακέντα

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι απειλητικός στα τελευταία του παιχνίδια και ο Δώνης σκέφτεται κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης να βάλει παίκτη δίπλα στον Ιταλό φορ.

Ο Παναθηναϊκός στα παιχνίδια του δεύτερου γύρου ούτε παραγωγικός είναι, ούτε έχει την αποτελεσματικότητα που τον διέκρινε στην αρχή της σεζόν.

Η ομάδα δεν τραβάει και φυσικά η δουλειά του Γιώργου Δώνη είναι να βρει λύσεις. Να αντιδράσει και να την βελτιώσει. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αγριέψει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μία από τις σκέψεις του έμπειρου τεχνικού του «τριφυλλιού» στο προσεχές ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, είναι να τοποθετήσει παίκτη κοντά στον Μακέντα.

Οι «πράσινοι» μ’ αυτό το 3-4-2-1 δείχνουν πλέον προβλέψιμοι, διότι οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης δεν έχουν φρεσκάδα κι εμπνεύσεις. Οι συνεργασίες με τους ακραίους μπακ δεν είναι καλές, ώστε να πλαγιοκοπεί περισσότερο ο Παναθηναϊκός, ενώ κι από τον άξονα δεν υπάρξει πλέον καλή ανάπτυξη.

Στον αγώνα με τους Αρκάδες υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Αν παραμείνει η τριάδα στην άμυνα να δούμε το 3-5-2, κάτι που σημαίνει ότι ένας εκ των Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη μπορεί να μείνει στον πάγκο για να πάρει ανάσες και να καθαρίσει το μυαλό του.

Στον συγκεκριμένο σχηματισμό ο Μπουζούκης στα Γιάννινα έπαιξε εσωτερικός μέσος, όταν πέρασε στο γήπεδο ο Άλτμαν στο 75’. Με τον Παναθηναϊκό να γίνεται πιο πιεστικός, αλλά να μην καταφέρνει να φτάσει έστω στην ισοφάριση. Κόφτης ήταν ο Κουρμπέλης και μπροστά του οι Μπουζούκης, Στάικος.

Άρα, ίσως να δούμε το ίδιο, ίσως να παίξει ο Μπουζούκης και πιο μπροστά ως δεκάρι. Σε κάθε περίπτωση, πολλά θα κριθούν από το αν θα μπορέσει να αγωνιστεί ο Κουρμπέλης και ο Χρήστος Δώνης, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Κάτσε στην ενδεκάδα.

Το δεύτερο σενάριο είναι να παίξει ο Παναθηναϊκός 4-4-2 ή 4-2-3-1. Ο Άλτμαν και ο Καμπετσής είναι αυτοί που διεκδικούν μία θέση δίπλα στον Μακέντα. Ο Ισραηλινός δεν έχει ακόμα τον ρυθμό που απαιτείται, αλλά στα ματς με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν αυτός που είχε στο δεύτερο ημίχρονο τις καλύτερες στιγμές του «τριφυλλιού».

Από τη στιγμή που οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης δεν είναι στα καλύτερά τους, ο Δώνης σκέφτεται να προσθέσει στην ενδεκάδα έναν πιο επιθετικό και φρέσκο παίκτη, ως στήριγμα στον Μακέντα. Και φαβορί είναι οι Άλτμαν, Καμπετσής. Ο Μουνιέ φυσικά είναι πολύ πιο πίσω…

Ας δούμε και τι συμβαίνει και με το κέντρο της άμυνας, αλλά και την αριστερή πλευρά. Αν παίξει ο Ινσούα με μάσκα, κάτι που τώρα θεωρείται πολύ δύσκολο, έχει καλώς Διαφορετικά, τη θέση του διεκδικούν οι Οικονόμου, Χατζηθεοδωρίδης.

Μπορεί ο πρώτος να μην είναι συνεχώς στις προτιμήσεις του Δώνη, αλλά είναι πιο έμπειρος, πιο ψηλό κορμί (σημαντικό για τις στημένες φάσεις) και καλύτερος ανασταλτικά σε σχέση με τον βραχύσωμο Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος στα Γιάννινα δεν βοήθησε καθόλου. Είναι, ωστόσο, πιο επιθετικό μπακ χαφ, με περισσότερα τρεξίματα.

Στο κέντρο της άμυνας θ’ απουσιάσει ο Κουλιμπαλί. Αν ο Δώνης επιμείνει σε σχήμα με τρεις πίσω, τότε τη θέση του Αφρικανού θα πάρει ένας εκ των Παντελάκη, Πούγγουρα, με φαβορί τον πρώτο, ο οποίος έπαιξε στα Γιάννινα, όπως και στο Αγρίνιο ως αλλαγή. Ο Πούγγουρας, αντίθετα, μετά τον τραυματισμό του στον πρώτο αγώνα κυπέλλου με τη Λαμία, έχει χάσει έδαφος.

Αν γυρίσει σε τετράδα ο Δώνης, τότε φυσικά οι Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης είναι σίγουροι. Ο Δώνης, άλλωστε, δείχνει διάθεση να στηρίξει τον νεαρό στόπερ, παρά το γεγονός ότι στον δεύτερο γύρο δεν είναι σε καλή κατάσταση. Όταν έχεις αποφασίσει να στηρίξεις και να εξελίξεις ένα πρότζεκτ, οφείλεις ν’ αποδεχθείς και τις όποιες επιπτώσεις υπάρχουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ