Ο μεγάλος Νίκος Καμπάνης (pics & vid)

Ο μεγάλος Νίκος Καμπάνης (pics & vid)

Συμπληρώνονται σήμερα 42 χρόνια από τον θάνατο του κορυφαίου παράγοντα του Άρη.

Στις 13 Φεβρουαρίου του 1977 ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο κορυφαίος πρόεδρος του Άρη, Νίκος Καμπάνης, θα φύγει από την ζωή προδομένος από την καρδιά του. Μια μέρα που την γέμισε με την αγαπημένη του ομάδα, καθώς πρώτα παρακολούθησε την νίκη της ποδοσφαιρικής ομάδας με 2-0 επί του Ηρακλή στην Κατερίνη και στην συνέχεια της επικράτηση της ομάδας μπάσκετ του με 67-66 επί του Παναθηναϊκού.

Αφήνοντας φτωχότερη τη οικογένεια του Άρη, αφήνοντας, όμως παρακαταθήκη το τεράστιο έργο του. Ήταν ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με την κατάκτηση του κυπέλλου του 1970 από τον Άρη (κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΟΚ στον τελικό), ενώ δημιούργησε τη φοβερή εκείνη ομάδα των Αλεξιάδη, Πάλλα, Συρόπουλου, Χρηστίδη και των άλλων παικτών.

Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα διοικητικά του Άρη το 1952, ενώ νωρίτερα είχε διοργανώσει και εκδρομές οπαδών του Άρη στην Αθήνα. Το 1962, με τον Άρη να βιώνει δύσκολες στιγμές, ανέλαβε επικεφαλής της επιτροπής σωτηρίας που δημιουργήθηκε, ενώ παρέμεινε στη θέση του προέδρου για συνολικά 12 χρόνια, περίπου.

Ήρθε πολλές φορές σε σύγκρουση με τα κέντρα των αποφάσεων, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα της ομάδας του.  Τα έχωνε σε πολιτικούς, χωρίς, να φοβάται, καθώς ήξερε ότι εκπροσωπούσε έναν τεράστιο σύλλογο.

Μετά τη κατάκτηση του κυπέλλου στο Καυτανζόγλειο, γνωρίζει την αποθέωση και οι παίκτες τον σηκώνουν στα χέρια. «Είναι τόσο υπέροχες αυτές οι στιγμές και ότι και να πούμε θα είναι λίγο. Θα είναι φτωχό μπροστά στο μεγαλείο του θριάμβου που πέτυχαν αυτοί οι λεβέντες. Για ένα τέτοιο τεράστιο σύλλογο, αξίζει κανείς ακόμα και να πεθάνει», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Εκτός από την ενασχόληση του με τον Άρη , ήταν  και εκδότης της αθλητικής εφημερίδας «Αθλητικά Νέα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ